Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 13 Ekim 2011 08:49, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Amasya Üniversitesi Rektörlüğünden:

Aşağıda Bölüm ve Anabilim Dalı itibariyle unvanı ve şartları belirtilen Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde açık bulunan Doçent kadrosuna 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki aranan şartları taşıyan öğretim üyeleri alınacaktır.

Doçent kadrosuna müracaat eden adayların 2547 sayılı Kanun'un 5772 sayılı Kanun'la değiştirilen 24. maddesinde belirlenen asgari koşullan sağlamış olmaları ve "Amasya Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri" hakkındaki Üniversitemiz Senato kararı ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Doçent kadroları daimi statüde olup başvuracak adaylar;

Dilekçe ve Ekleri

1 - Başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçe

2 - Fotoğraf (2 adet)

3 - Özgeçmiş

4 - Lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgesi (Noter Onaylı)

5 - Yayın listesi

6 - Yabancı dil belgesi (varsa)

7 - Kurum dışından başvuranlardan Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanlar için onaylı hizmet belgesi

8 - Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi ( Kurum dışından başvuranlardan)

9 - Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru Dosyası ( 4 nüsha )

1 - Özgeçmiş

2 - Lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgesi (Noter Onaylı)

3 - Yayın Listesi

NOT :

1 - Başvurular ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde Üniversitemiz Rektörlüğüne 4 takım dosya ile birlikte teslim edilecektir.

2 - Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 - Başvurulan birimlerce yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri istekleri halinde dilekçe karşılığında kendilerine verilecektir.

4 - Doçent kadrosuna Profesörler müracaat edemezler.

5 - İlanımıza http://www.amasya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Unvanı Dereceler Adet Açıklamalar
Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 1 ?Hidrobiyoloji? alanında Doçentlik unvanı almış olup, Eğitim Fakültelerinde en az 15 yıl görev yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Doçent 1 1 ?Ekoloji? alanında Doçentlik unvanı almış olup, Eğitim Fakültelerinde en az 15 yıl görev yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Doçent 1 1 ?Geometri? alanında Doçentlik unvanı almış olup, Eğitim Fakültelerinde en az 15 yıl görev yapmış olmak.

Aşağıda Bölüm ve Anabilim Dalı itibariyle unvanı ve şartları belirtilen Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan Yardımcı Doçent kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki aranan şartları taşıyan öğretim üyeleri alınacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna müracaat eden adayların 2547 Sayılı Kanun'un 5772 sayılı Kanun'la değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları ve "Amasya Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri" hakkındaki Üniversitemiz Senato kararı ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Başvurularda 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrası 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca dil sınavı yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar;

Dilekçe ve Ekleri

1 - Başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçe

2 - Fotoğraf (2 adet)

3 - Özgeçmiş

4 - Lisans, yüksek lisans ve doktora belgesi (Noter Onaylı )

5 - Yayın listesi

6 - Yabancı dil belgesi (varsa)

7 - Kurum dışından başvuranlardan Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmış ya da halen çalışmakta olanlar için onaylı hizmet belgesi

8 - Erkek adaylar için Askerlik durum belgesi (Kurum dışından başvuranlardan)

9 - Nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru Dosyası (4 nüsha)

1 - Özgeçmiş

2 - Lisans, yüksek lisans ve doktora belgesi (Noter Onaylı)

3 - Yayın Listesi

NOT:

1 - Başvurular, ilanın trajı en yüksek ulusal gazetelerden birinde yayımlandığı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde ilgili birimlere 4 takım dosya ile birlikte teslim edilecektir.

2 - Eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3 - Başvuruları birimlerce yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri istekleri halinde dilekçe karşılığında kendilerine verilecektir.

4 - Yardımcı Doçent kadrosuna. Profesör ve Doçentler müracaat edemezler.

5 - İlanımıza http://www.amasya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Dereceler Adet Açıklamalar
Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Şehircilik Yrd. Doç. 4 1 Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olup, alanında doktora yapmış olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Yapı Bilgisi Yrd. Doç. 5 1 Mimarlık lisans mezunu olup, Yapı Bilgisi alanında doktora yapmış olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık Restorasyon Yrd. Doç. 5 1 Mimarlık lisans mezunu olup, Restorasyon alanında doktora yapmış olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği   Yrd. Doç. 5 1 Konstrüksiyon ve İmalat alanında doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği   Yrd. Doç. 5 1 İlgili alanda doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği   Yrd. Doç. 4 1 İlgili alanda doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği   Yrd. Doç. 4 1 İlgili alanda doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği   Yrd. Doç. 5 1 İlgili alanda doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği   Yrd. Doç. 4 1 İlgili alanda doktora yapmış olup, SCI veya SCI- Expanded kapsamında yayınlanmış veya kabul edilmiş çalışması olmak.
Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Yrd. Doç. 4 1 Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Lisans mezunu olup, alanında doktora yapmış olmak.
Gümüşhacıköy M.Y.O . - - Yrd. Doç. 5 1 Fen Fakültesi Matematik Lisans mezunu olup, alanında doktora yapmış olmak ve en az 15 yıl Eğitim-Öğretim tecrübesine sahip olmak.