Kayseri Çiftlik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Ekim 2011 08:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kayseri Çiftlik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. KAYSERİ İLİ SARIOĞLAN İLÇESİ ÇİFTLİK BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Kayseri İli, Sarıoğlan İlçesi, Çiftlik Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek foere11.04.2006 tarih ve 26490 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Mahalli İdarelere İlk Defa Alınacaklara Dair Sınav Yönetmeliği", 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 15. 16. ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte" belirtilen hükümler çerçevesinde;

Belediyemizde münhal bulunan aşağıda sınıf, unvanı» derecesi, adedi, KPSS taban puanı ve türü belirtilen 2 adet İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile personel alınacaktır.

Sınıfı Kadro Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim Durumu
GİH İtfaiye Eri 11 1 E/K 55 KPSS-P93 2010 Herhangi bir Önlisans Programından mezun olmak
GİH İtfaiye Eri 11 1 E/K 55 KPSS P93 2010 Herhangi bir Önlisans Programından mezun olmak
TOPLAM 2 Adet İtfaiye Eri  

A- İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI:

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak.

2- Her hangi bir ön lisans programından mezun olmak.

3- Sınav günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

4- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

5- Kalıcı, bulaşıcı hastalığı olmama, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.

6- Tartılma ve ölçülme aç kanuna, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67m boyunda, kadınlarda en az l,60m boyunda olmak ve boyun 1 m. den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.' dan fazla fark olmamak.

7- Boy ve kilo tespitleri her hangi bir sağlık kurumundan yapılıp onaylanacaktır.

8- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarına girmiş olup (KPSSP93) puan türünden 100 üzerinden en az 55 ve üzeri puan almış olmak.

B- SINAVA BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

1- İtfaiye Eri giriş sınavı başvurulan, Çiftlik Belediyesi Yazı işleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta ve internet ortamında yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2- Başvurular 17 Ekim 2011 Pazartesi günü başlayıp 18 Ekim 2011 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

3- Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı sonradan tespit edilen adayların başvurulan idaremizce değerlendirmeye alınmayacak, iş talep formunda yanlış veya yanıltıcı bilgi bulunması halinde ilgililer hakkında Sarıoğlan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

C- BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1- Başvuru Formu. (Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilecektir.)

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi. (TC. Vatandaşlık Numarası olan)

3- Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi

4- KPSS Sınav Sonuç Belgesi Fotokopisi.

5- Son 6 ay içerisinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf. (1 adedi başvuru formuna yapıştırılacak)

6- Erkek adaylar için terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge.

7- Görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmadığına dair beyan.

P- SINAVA ÇAĞIRILACAK ADAYLARIN AÇIKLANMASI:

KPSS Başarı puan sırasına göre sınava çağırılacak adayların listesi 21 Ekim 2011 Cuma günü saat 17.00'den sonra belediyemizin wvvw.kaysericiftlik.bel.tr. İnternet adresinde yayınlanacaktır.

E-SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sınav; 25 Ekim 2011 Salı günü Saat: 10.00'da Kayseri İli, Sarıoğlan ilçesi. Çiftlik Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılacaktır.

F-SINAV KONULARI

1- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2- Atatürk İlke ve inkılâp Tarihi

3- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

4- Mahalli idarelerle ilgili Temel Mevzuat

5- Belediye İtfaiye Yönetmeliği'nin 16. maddesinin 5. bendi gereği dayanıklılık testi.

G-GİRİŞ BELGESİ FORMU

Sınava çağırılan adaylar sınav giriş belgelerini Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden bizzat kendileri temin edeceklerdir.

H- SINAV SEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

1 - Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

2- Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar AŞÎL, kadro sayısı kadar YEDEK aday belirlenecektir.

3- Sınav sonuçlan Belediyemiz www.kavsericiftlik.bel.tr. İnternet adresinde ve Belediyemiz ilan panosunda 28 Ekim 2011 Cuma günü duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak tebliğ edilecektir.

4-Ataması yapılan kişi belirtilen tarihler içerisinde göreve başlamaz ise yerine yedek adayın ataması yapılacaktır.

5-Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

6-Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve bu durum sınava girecek adaylara Çiftlik Belediyesinin www.kaysericiftlik.bel .tr. Internet adresinden bildirilir. Sınav komisyonu sınav sonunda personel alımı için ilana çıkarılan kadrolarda, haşan puanlarını düşük bulduğu veya her hangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

8- Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca yazılı olarak tebliğ edilir. Bu tebligatta sözlü sınavı kazanmış olanların ataması için gerekli belgeler ve işlemler ile bunların belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

İLANEN DUYURULUR

Not: Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.