Sakarya Pamukova Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 04 Ekim 2011 10:43, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Sakarya Pamukova Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

SAKARYA İLİ PAMUKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

Pamukova Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15,16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye itfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde: Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, cinsiyeti, KPSS puan türü ve taban puanı ile öğrenim durumu belirtilen 3 adet İtfaiye Eri unvanlı kadrolara 2010 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen taban puanlara göre, Belediyemize başvuruda bulunan adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen sayıların 3' er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

Sınıfı Unvanı Derecesi Adedi Cinsiyeti KPSS Puan Türü Taban Puanı Öğrenim Durumu
GIH İtfaiye Eri 10 1 E/K KPSSP94 70 Lise ve dengi oku! mezunu olmak
GIH İtfaiye Eri 9 1 E/K KPSSP93 70 Önlisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksek Okullarının itfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunu olmak.
GÎH İtfaiye Eri 8 1 E/K KPSSP3 70 Lisans düzeyinde eğitim veren fakülte bölümlerinden mezun olmak.

1- Türk Vatandaşı olmak.

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3- Erkek adaylar için Muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, tescilli veya muaf olmak,

4- Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak ve itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

5- İtfaiye Erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlan taşımak,

6- Tartılma ve ölçülme aç kanuna, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda en az 1.60 cm boyunda olmak ve boyun 1 m' den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg'dan fazla fark olmamak,

7- İtfaiye Eri sınavının yapılacağı 24/10/2011 tarihi itibariyle 30 yaşım doldurmamış olmak, 2010 yılı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sınavına girmiş; lisans düzeyinde eğitim veren fakülte bölümleri için KPSSP3 puan türünden en az 70. Önlisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksek Okullarının İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70, Lise ve dengi okul mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70puan ve puan almış olmak,

9- Kamu haklarından mahrum bulunmamak (Ağır hapis veya 1 yıldan fa2İa hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak).

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvurular 13.10.2011 günü saat 08.30'da başlayıp, saat 15.00'dc sona erecektir. Başvurular Sakarya İli Pamukova Belediyesi Yazı işleri Müdürlüğüne şahsen yapılacak olup, posta, faks ve e- mail yolu ile yapılan müracaatları kabul edilmeyecektir. Başvurusunu yapan adayların eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı, sonradan tespit edilen başvurular idaremize değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER :

Başvuru Formu örneği, Belediyemiz Yazı işleri Müdürlüğü'nden temin edilerek aday tarafından bizzat, eksiksiz ve doğru olarak doldurulacaktır.

1- KPSS Sonuç Belgesi Fotokopisi

2- Nüfus Cüzdanı fotokopisi (T.C. Vatandaşlık Numaralı) 3 - Öğrenim Durumunu Gösterir Belge Fotokopisi

4- 2 Adet son üç ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ( 1 Adedi Başvuru Formuna yapıştırılacaktır.)

5- Başvuru Formu ve Boy-Kilo Tespit Formu (Boş Başvuru ve Boy-Kilo Tespit Formu örneği Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden temin edilecektir.)

6- Devlet hastanelerinden veya sağlık ocaklarından alınmış onaylı boy ve kilo tespit formu.

SINAV YERİ VE ZAMANI:

Sözlü mülakat sınavı Sakarya İli Pamukova Belediyesi Başkanlığı hizmet binasında 24.10.2011 tarih ve saat 09:00 da başlayacaktır. Uygulamalı dayanıklılık sınavı ise aynı günü saat 14:00 de yapılacaktır.

SINAV KONULARI:

a. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

b. Atatürk ilkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

d. Mahalli İdarelerle ilgili temel mev2uatı,

e. Belediye itfaiye Yönetmeliğinin l6.maaddesinin 5.bendi gereği dayanıklılık testinden oluşur. (Not: Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların yanlarında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabım getirmeleri gerekmektedir.)

SINAV GİRİS BELGESİ:

Başvuru şartlarını taşıyanlardan; yukarıda belirtilen her kategori için ayrı ayrı olmak üzere KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaylardan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sınava çağırılacak olup; sınava çağırılan adayların listesi Belediyemiz İlan panosuna asılarak yayınlanacaktır. Sınava çağırılacak adaylar kendileri için düzenlenen Sınava Giriş Belgelerini Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğünden şahsen alacaklardır. Adaylar sınavda bu belge ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanlarım yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru şartlarını taşımayan veya sıralamaya giremediği için sınava katılamayacak müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden olacaktır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 70 puan almak gerekmektedir. Sınavı kazanan asil ve yedek adayların isim listesi başarı sırasına göre Belediyemiz İlan panosu ve www.Damukovft.bel.tr adresi internet sayfasında duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Başarılı olan adaylardan atamaları için gerekli belgeler istenir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLAN OLUNUR.