Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Ekim 2011 07:59, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranan Değerlendirme Ölçütleri ve Puanlama Yönergesine göre aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına Öğretim Üyesi alınacaktır. İlgililerin 657 sayılı Kanun?un 48. maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren on beş gün olup başvurular şahsen yapılacak, posta ile yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuracak Adaylardan;

1 - Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, Adnan Menderes Üniversitesi Akademik Değerlendirme Puan Bildirim Formunu, (İnternet sitemizde yer almaktadır) yayınlardan birini başlıca araştırma eseri olarak gösteren bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) takım dosyayı Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

2 - Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvuracakları anabilim dallarını belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı suretini, Doçentlik belgelerinin onaylı örneklerini, yayın listelerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Rektörlüğümüz Personel Dairesi Başkanlığına;

Teslim edeceklerdir.

Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. İlan ve kadroya atanma şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi gerekmektedir.

Duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı Ünvanı Derece Adedi Açıklama
Aydın SYO Beslenme ve Diyetetik Beslenme ve Diyetetik Doçent 1 1 Doktorasını yurtdışında ''Ticari kefir tanesinden izole edilen laktobasillerin kismi karakterizasyonu " konusunda yapmış ve alanında en az bir yıl yurtdışı doktora sonrası araştırma tecrübesine sahip ( postdoc yapmış) olmak.
Fen Edb . Fak. Sosyoloji Genel Sosyoloji ve Metedoloji Profesör 1 1 Genel sosyolojik teori alanında çalışmaları olmak.
Fen Edb . Fak. Biyoloji Hidrobiyoloji Profesör 1 1 Doğu Akdeniz balık fuanası ve lesepsiyan türler hakkında çalışmaları olmak.
Fen Edb . Fak. Biyoloji Moleküler Biyoloji Profesör 1 1 Popülasyon ve kanser genetiği konusunda çalışmaları olmak.
Fen Edb . Fak. Arkeoloji Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi Profesör 1 1 Batı Anadolu protohistoryası alanında çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kalp ve Damar Cerrahisi Profesör 1 1 İskemi Reperfüzyon Hasarı üzerine çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Doçent 1 1 Biyoistatistik alanında doçentlik ünvanını almış olmak ve Bayesin yaşam analizi konusunda çalışmaları olmak.
Veteriner Fak. Klinik Bilimler İç Hastalıkları Profesör 1 1 Farklı türlerde okut faz proteinlerin klinik önemi ile ilgili çalışması olmak.
Veteriner Fak. Klinik Bilimler Cerrahi Profesör 1 1 Labaratuvar hayvanlarında anestezi konusunda çalışmaları olmak.
Veteriner Fak. Klinik Bilimler Doğum ve Jinekoloji Doçent 1 1 Keçilerde Doppler Ultrasonografi kullanımı üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Veteriner Fak. Veteriner Hekimliği Temel Bilimler Fizyoloji Profesör 1 1 Malnütrisyon ve İmmun Fizyoloji konularında çalışmış olmak.
Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bahçe Bitkileri Profesör 1 1 Meyvecilikte çoğaltma teknikleri ve aşı kaynaşması konularında çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Zootekni Biyometri ve Genetik Profesör 1 1 Bayesian yaklaşımını kullanarak direçli doğrusal modeller ve genom analizi çalışmaları yapmış olmak.