Niğde Çavdarlı Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Eylül 2011 08:19, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Niğde Çavdarlı Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C NİĞDE İLİ ÇAVDARLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İLAN

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere, 21.10.2006 . tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde;

Belediyemizde münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adeti, cinsiyeti, KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 1 Adet İtfaiye Eri kadrosuna Lise ve Dengi okul '"mezunu 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca ' belirlenen aşağıdaki taban puanına göre Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere kadro ve öğrenim durumları itibariyle ilan edilen sayıların 3 er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

ALIMI YAPILACAK BOŞ KADRO

SINIFI ÜNVANl DERECESİ ADEDİ CİNSİYET EĞİTİM DURUMU KPSS PUAN TÜRÜ TABAN PUAN

G.İ.H İtfaiye Eri 11 1 E/K Lise ve dengi okul mezunu olmak KPSSP94 60

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

İtfaiye erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

1- Türk vatandaşı olmak,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak (Ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis cezası ile yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymiş bulunmamak)

3- Kalıcı, bulaşıcı hastalığı bulunmamak, görevini düzenli şekilde yapmasına engel bedensel ve akli sakıncası olmamak ve sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

4- Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.70 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ite kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

5- İtfaiye Eri sınavının yapılacağı gün itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak,

6- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Lise ve dengi okul | mezunları için 2010 yılı (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve belirtilen puan türleri

itibari ile 100 tam puan Üzerinden belirlenen KPSSP94 türünde en az 60 puan ve üzeri puan almış olmak,

7- Erkek adaylar için askerliği yapmış, tecilli ya da muaf olmak,

BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ

1- Adaylar 21.10.2011 tarihi sabah 08:00 ile 17:00 saatleri arasında başvurularını Çavdarlı Belediye Başkanlığına şahsen yapacaklardır. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2- Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve öğrenim durumları itibariyle en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adayların listesi Belediyemiz İlan Panosunda ilan edilecektir. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava

v giriş belgeleri Belediye Yazı işleri Müdürlüğünden alınacaktır. Sınava katılamayacak adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Çavdarlı belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından /eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurularak sureti ile aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) fotokopisi.

2- Öğrenim durumunu gösterir belge.

3- Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan.

4- Son altı ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

5- KPSS sonuç belgesi,

6- Sağlık Ocağından alınacak boy, kilo tespit formu.

7- Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan.

SINAV YERİ VE ZAMANI

Sınav; Çavdarlı Belediye Başkanlığı, Belediye toplantı salonunda 28.10.2011 Cuma günü saat: 10.00'da sözlü sınav olarak yapılacaktır.

SINAV KONULARI

1) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

2) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4) Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuattan oluşacaktır,

5) Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5. bendi gereği sözlü sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, bu yönetmelikte atanma için öngörülen genel ve özel şartlan taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirmesi.

Sınav sonuçları Çavdarlı Belediye Başkanlığı İlan Panosunda duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

SINAV ŞEKLİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE İLANI

1- Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar

2- Sözlü sınav komisyonu, sınava giren adayları dayanıklılık testi dahil olmak üzere, İtfaiye Yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma İçin öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp

taşımadıkları açısından değerlendirir. Sözlü sınav yukarıdaki sınav konuları üzerinde yapılacaktır..

4- Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda en az 70 puan almak şarttır. En yüksek başarı puanından başlayarak atama yapılacak sayı kadar asil ve yedek aday ilan edilecektir. Asil adaylardan göreve başlamayanların yerine sırasıyla yedek adaylardan atama yapılacaktır.

5- Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6- Sınav sonuçlan, başarı sırasına göre Belediyenin ilan panosunda ilan edilir. Kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir.

7- Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır. Süresi içerisinde yapılmayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmı ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve durum sınava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.