Yozgat Sorgun Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 30 Eylül 2011 07:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yozgat Sorgun Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

YOZGAT İLİ SORGUN İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Sorgun Belediyesi bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye itfaiye Yönetmeliğinin 15, 16 ve 17. maddeleri ile 11,04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye itfaiye Yönetme liği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte ve diğer ilgili yönetmeliklerde belirtilen hükümler çerçevesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin (Â) fıkrasında belirtilen genel şartlan taşımak koşulu ile Belediyemizde münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi, adedi, KPSS taban puanı, türü ve eğitim durumu belirtilen İtfaiye Eri kadrolarına; Merkezi sınavdan (KPSS) komisyonca belirlenen aşağıdaki taban puanı alıp belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak üzere eğilim durumuna göre ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek sözlü sınava çağırılacaktır.

Sınıfı Kadro Unvanı Dereccsi Adedi Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim Durumu
GIH İtfaiye Eri 12 10 55 KPSSP94 Lise ve dengi okul mezunu olmak.
GIH İtfaiye Eri 10 5 55 KPSSP93 Ön lisans mezunu olmak,
GIH İtfaiye Eri 9 4 70 KPSSP3 Lisans mezunu olmak,
TOPLAM 19

Erkek ve Kadın olmak üzere: Toplam: 19 adet İıfaiye Eri alımı yapılacaktır.

A. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,

2- ) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

3- ) Adayların öncelikle KPSS 2010 sınavlarına girmiş olmaları ve Belediyemizin yukarıda kadro karşılarındaki belirlenmiş olan taban puan türleri üzerinde KPSS puanı almış olmak,

4- ) KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak adaylarının listesi Belediyemiz Web sitesinde vc ilan panosunda yayınlanacaktır.

5- ) Alınacak olan kadrolar için yukarıdaki kadro karşılığından öğrenimlerden sınav tarihi itibari ile mezun olmak.

6- ) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

7- ) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 1 yıldan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

8- ) Erkek adaylar Askerliğini yapmış veya tecilli olmak.

9- ) İtfaiye eri için tartılma ve ölçme aç karnına , soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-} 10 kg. dan fazla fark olmamak. (Boy ve Kilo tespitine ilişkin her hangi bir sağlık kurumundan alınacak belge)

10- ) Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevlerini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak

11- ) Sağlık açısından kapalı mekân, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydı ile, İtfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak.

B. BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER;

Başvuru yapacak adaylar Belediyemiz www.soraun.bel.tr Web sitesinden alacakları başvuru formunu eksiksiz ve okunaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurmak suretiyle bir adet vesikalık fotoğraf yapıştırarak aşağıdaki belgeleri ekleyecektir.

1- ) KPSS Sonuç Belgesi

2- ) T.C Kimlik numarası mevcut Nüfus Cüzdanı fotokopisi

3- ) Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf,

4- ) Öğrenim durumunu gösterir belge

5- ) Erkek adaylar için Askerlik Terhis veya tecil belgesi

B. BAŞVURU YERİ TARİH VE SAATİ:

Başvuru stlresi 10 / 10/2011 Pazartesi günü sabah saat 9:00 da başlayacak ve 10 / 10/2011 günü (Saat: 17:00)' de sona erccektir. Saat 17.00 itibariyle başvuru sırasında olup ta başvurusunu yapamayan adaylar komisyon tarafından sayılıp tespit edilerek başvuru yapmaları sağlanacak ancak saat 17.00' den sonra başvuru yapmaya gelen adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Başvurular; Sorgun Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne (Bahçelievler Mah. Hürriyet Meydanı No: 1 Sorgun/YOZGAT ) şahsen yapılacaktır. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

C. MÜLAKAT KONULARİ

? Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

? Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihî,

? 657 sayılı Devlet Memurlun Kanunu,

? Mahalli İdareler ile ilgili temel mevzuat,

? Mesleki bilgi ve becerilerine yönelik sorular vc uygulamalar,

? Genel kültür,

? Dayanıklılık testi,

E. SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME:

1- ) İtfaiye Eri giriş sınavı (kurum sınavı), dayanıklılık testi ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır.

2- ) Kurum sınavı başarı puanı; dayanıklılık testini gecen adaylardan sözlü sınav sonucu esas alınarak belirlenir.

3- ) Sözlü sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

4- ) En yüksek puandan başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar asil ve kadro sayısının yansı kadar (yanmlarlar tama iblağ olunur) yedek aday sınavı kazanmış sayılır,

5- ) Sınav sonuçları, başarı sırasına göre belediyemiz ilan panosunda ve www.sorgun.bel.tr resmi Web sitesinde ilan edilir ve kazananlara yazılı olarak bildirilir.

6- ) Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından kendi gruplan arasında başarı sırasına göre atama yapılır.

F. SINAV YERİ VE SAATİ:

Sözlü Sınav vc dayanıklılık testi; Belediye Başkanlığı Hizmet binasında Meclis toplantı salonunda 24/ 10 /2011 Pazartesi günü saat: 09:00'da başlayacak, tamamı aynı gün içerisinde bitirilmediği takdirde takip eden günde sözlü sınava devam edilecektir.

Sözlü Sınava çağrılan adaylar sınav giriş belgelerini belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden teslim alacaklardır.

Sınava müracaat eden adaylar müracaat sırasında başvuru formunda yer alan boy ve kilo tespitini herhangi bir sağlık kurumundan yaptıracaklardır. Boy ve Kilo Tespit Formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

Not: Dayanaklılık testi için adayların yanlarında spor ayakkabısı vc eşofman bulundurmaları gerekmektedir.

G. SINAV KOMİSYONU SINAV İPTALİ:

Sınav komisyonu sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilen edilenlerin bir kısmını veya hiç birini alıp almama hakkına sahiptir. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir vc bu durum belediye wmv.sorgun.bel.tr Web sitesinden adaylara duyurulur. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz, bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar ve hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlanen duyurulur.