İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 22 Eylül 2011 16:09, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Darende Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne 2547 sayılı Kanun ile ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? uyarınca öğretim görevlisi alınacaktır.

I) Genel Şartlar :

a) 657 sayılı Kanunun 48 nci maddesinde belirtilen şartları taşımak.

b) Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılan her türlü atamada son üç yıllık ALES?ten en az 70, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

II) Özel Şartlar :

Öğretim Görevlisi

a) Lisans düzeyinde öğretim yapılan birimlere (Rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

b) Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri ile önlisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanları ile ilgili iki yıl tecrübeli olmak.

c) Fakültelerin İşletme Bölümünden mezun olmak alanında en az 3 yıl deneyimli olmak ve atanacağı kadro derecesi şartlarını sağlıyor olmak.

III) Muafiyet :

a) Doktorasını tamamlamış olanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, ?Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik? in yürürlüğe girdiği tarihte (31.07.2008) yükseköğretim kurumlarında bu kadro ünvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav şartı aranmaz.

b) Meslek Yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

IV) Başvuru Şekli :

İlan edilen kadroya başvuracak adaylar; başvurduğu bölüm ve anabilim dalını belirttiği dilekçesi ekinde, özgeçmiş, öğrenim belgeleri, transkript, yabancı dil belgesi, ALES belgesi, onaylı tecrübe belgeleri, nüfus cüzdanı onaylı fotokopisi, iki adet fotoğraf, erkek adayların askerlik durum belgesi ve varsa bilimsel çalışmalarını kapsayan dosya ile Darende DASEV MYO?nun İnönü Üniversitesi Malatya Merkez Kampusündeki SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ bünyesinde bulunan ofisine şahsen veya posta yolu ile müracaat edebilirler. Süresi içinde yapılmayan ya da eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmayacak olup, posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihinden önce ulaşmış olması gerekmektedir.

Not: ALES, dil belgesi, mezuniyet belgeleri, tecrübe belgeleri, transkript ve askerlik belgelerinin aslı veya resmi kurumlarca onaylanmış suretleri, yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekir.

V- Başvuru Adresi

İnönü Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Darende Dasev MYO Ofisi) Kampüs/MALATYA

Tel: 0 422 377 49 18 ? Faks: 0 422 341 01 10

* Son başvuru tarihi 06/10/2011, Adayların ön değerlendirme sonuçları 10/10/2011 tarihinde Üniversitemizin web sitesinde (www.inonu.edu.tr) ilan edilecektir. Başvuran adaylardan ön değerlendirme sonuçlarına göre sınava alınacaklar için 12/10/2011 Salı günü Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde saat: 10.00 da giriş sınavı yapılacaktır. Giriş sınavı sonuçları 14/10/2011 tarihinden itibaren Üniversitemizin web sitesinde duyurulacaktır.

Not : Bu konuda ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır. Üniversitemiz web sitesinde yapılacak olan duyurular tebligat niteliğindedir.

  Fakültelerin İşletme Bölümünden mezun olmak alanında en az 3 yıl deneyimli olmak ve atanacağı kadro derecesi şartlarını sağlıyor olmak. Öğretim Görevlisi 1 06 Ekim 2011