Nevşehir Ovaören Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 21 Eylül 2011 07:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Nevşehir Ovaören Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. NEVŞEHİR İLİ GÜLŞEHİR İLÇESİ OVAÖREN BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLK DEFA ATANACAK İTFAİYE ERİ ALINACAKTIR.

Ovaören Belediye Başkanlığına ilk defa atanmak üzere itfaiye eri alımı ilanı Ovaörer Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurlan Kanunun tabi olarak istihdam edimek üzere 11.04.2007 tarih ve 26490 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Mahalli idarelere Ik defa alınacak personel dair sınav yönetmeliği "21,10,2006 tarih ve 26326 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanan" Belediye itfaiye yönetmeliği hükümlerine göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. nci Maddesinin (a) fıkrasının şartlannı taşımak şartı ile Belediyemizde boş bulunan aşağıda sınıfı, unvan derecesi ve adedi belirtilen kadroya sözlü smav iie personel alınacaktı

ALIM YAPILACAK BOŞ KADRO

SINIFI KADRO DERECESİ CİM ADEDİ TABAN KPSS EĞİTİM UNVANI PUAN PUAN TÜRÜ DURUMU

G.İ.H. İtfaiye Eri 10 İVE 1 77 KPSSP94 Lise ve Dengi Okul Mezunu Olmak

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI:

1. Türk Vatandaşı olmak

2.657 Sayılı Devlet Memurtan Kanunun 48. nci Maddesinin (a) fıkrasında belirtilen şartlan taşımak

3. Kamu Haklanndan Mahrum bulunmamak

4. Türk Ceza Kanunun 53. ncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir veya datıafazla süreyle hapis cezasına yada affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşE suçlar; milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlama karşı suçlar, casusluk, zimmet irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandıncıik, satıdeci, güveni kötüye kullanma, M iflas ihaleye fesat kanştrma, edemin iflasına fesat kanştırma, suçlarından kaynaklanan mal vartğı değerlerini saklama veya kaçakçılk suçlarından mahkum olmamak.

5. Askerliğini yapmış, Askerlikle İlişkisi olmadığına dair Belge

6. Tartılma ve ölçülme aç karına çıplak ayakla olmak kaydıyla erkekler en az 1,67 M bayanlarda en az 1.60 M boyunda olmak, boyun 1M fazla olan kısmı ile kilo arası (+,-) 10 Kg den fazla olmamak,

7. Daha önce çalıştığı kamu kurum kuruluşlanndan disipinsizik nedeni ile çıkarılmış olmamak.

8. KPSS 201Ü sınavına girildiği sııadaki tahsil seviyesini aşmamış (Bir üst Öğrenim bitirmemiş olmak)

9. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak.

BAŞVURU YERİ ŞEKLİ;

Başvuru belediyemiz Yazı işleri Müdüriüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okurtaklı bir şekilde tükenmez kalemle doldurmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenerek yapılacaktır Başvurular 07,10,2011 Cumagünü saat 09:00 da başlayıp, saat 17:00 de sona erecektir. Sınava çağnlan adaylar giriş belgelerini Ovaören Belediyesi Yazı işleri Müdürlüğünden bizzat kendileri yapacaktır

1- 2010 yılı KPSS sonuç belgesi

2- T.C. Kimlik numaral Nüfus Cüzdanı Sureti (aslı ile ibraz edilecektir.)

 

3- Son altı ay içerisinde çekilen 2 adet fotoğraf (1 Adedi iş talep formuna yapılacaktır)

4- Öğrenim durumunu gösterir belge fotokobisi (Asi ile ibraz edilecektir.)

5- Adaylar tarafından doldurulacak başvuru formu (Başvuru formu kurumdan temin edlecek)

6- Sağlık ocağından alınacak boy kilo tesbit formu
Sınava katılabilme şartlarını taşıyan Adaylara Yazı işten Müdürlüğünce sınav giriş belgesi verilecektir, idaremiz başvuru yapan adayları KPSS 2010 başan puanlanna göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağıracaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine hertıangi bir bildirgede bulunulmayacaktır. Posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV YERİ VE ZAMANI;

Sınav Ovaören Belediye Başkanlığı hizmet binasında 13,10.2011 Perşembe günü saat 10:00 da sözlü sınav komisyonu huzurunda dayanaklık ve mülakata tabi tutulmak sureti ile yapılacaktır

1- Sözlü sınavlar ilanda duyrulmuş olan yer ve saatte başlar geç gelenler sınava alınmaz.

2- Sözlü sınav aşağıdaki sınav konulan üzerinden yapılacaktır. Hizmetin gerektiği duruma göre sportif, dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de yapılacaktır, bu durumda adayların yanlannda eşofman spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.

3- Sınava girecek adaylar yaıüannda resmi makamlarca verilmiş geçerli kırıt bulundurmak zorunda olup,istenildiğinde sınav komisyonuna ibraz etmeleri zorunludur.

SÖZLÜ SINAV KONULARI;

1 - Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

2- Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi

3- 657 Sayiı Devlet Memurları Kanunu

4- Mahalli idareler ile ilgili Temel Mevzuat

5- Dayanıklılık Testi.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME;

1- Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır, Sözlü sınavda değerlendirme komisyon başkanı ve üyelerinin 100 üzerinden ayrı ayn takdir edecekleri notların toplamının ortalaması yapiarak alınır.

2- Sözlü sınav komisyonu sınava giren adayları dayanıklılk testi dahil olmak üzere, itfaiye yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşırrıadıklan açısından değerlendirilir.

3- Başan notu sözlü sınavında alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçlarını sözlü sınavda en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirip imzalar. Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden 70 puan alnnak gerekir,

4- Sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenen sözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre liste halinde belediyemiz ilan panosuna asılacaktır. Sınavı kazanmış olanlann atanması için gerekli belgeler ve işlemler ie bunlann belediyeye teslimi İçin tanılan sürede belediyemiz yazı işleri müdürlüğünden öğrenilecektir.

5- Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yansı kadar yedek başan listesi ilan edilir. Sınavı kazanan adaylardan süresi içerisinde başvurmayanlar yerine birinci yedekten başlayarak yedek başarı listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

6- Sınav komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başan puanların düşük bulduğu veya yetedi bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmın yada hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykın. beyanda bulunduğu veya hertıangi bir şeköde gerçeği sakladığı tesbit edilenlerin sınavlan geçersiz sayılır ve bunlann atamalan yapılmaz. Bu gibi durumlan tesbit edilenlerin atamalan yapılmış olsa dahi atamalan iptal olur Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

SINAV SONUCUNUN İLANI;

Yapılan sözlü mülakat sonunda yeterli görünün adaylar ve yedek adaylar bütün adaylann mülakatı bittikten sonra en geç bir saat içerisinde belediyemiz ilan panosuna adaylann almış olduklan puanlar alfabetik sıralamaya göre asılarak ilan edilmek üzere adaylara duyrulur. Adayların almış oldukları sözlü mülakat sınavı puanlan sınav komisyonunca tutanak altına alınır.

SINAV KOMİSYONU SINAVI İPTALİ;

Sınav komisyonu sınav sonunda personel alımı için lana çıktığı kadrolarda başan puanlannın düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını veya hiçbirini alp almama hakkına sahiptir. Sınav komisyonu sınavı iptal edebilir ve bu durumu adaylara bildirir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykın beyanda bulunduğu veya hertıangi bir şekilde gerçeği sakladığı tesbit edilenlerin sınavı geçersiz sayılır ve bunlann ataması yapılmaz. Bu gibi durumlan tesbit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamalan iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talebinde bulunamazlar ve haklannda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunur.