Hazine Müsteşarlığı Naklen Atama Yolu ile Programcı Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Eylül 2011 08:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Hazine Müsteşarlığı Naklen Atama Yolu ile Programcı Alım İlanı

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığından

T.C. BAŞBAKANLIK HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI PROGRAMCI GİRİŞ SINAVI

1- GENEL

T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürlüğünde boş bulunan 2 adet Programcı kadrosuna, halen bir kamu kurumunda aynı kadrolarda çalışma şartı ile naklen atama yoluyla personel alımı yapılacaktır.

2- SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,

b) Atamanın yapılacağı yılın Ocak ayının ilk gününde, 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) Erkek adaylar için, askerlik görevini yapmış veya tecil ettirmiş olmak,

d) En az dört yıllık fakülte ve yüksek okulların, mühendislik (bilgisayar, elektrik, elektronik, fizik, matematik), Bilgisayar Eğitimi, fizik, matematik, istatistik bölümlerinden veya yukarıdaki bölümlere denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun veya belirtilen alanlarda lisansüstü eğitim yapmış olmak,

e) Temel bilgisayar yazılım ve donanımları, uygulama geliştirme araçları, veri tabanı yönetim sistemleri ve bilgisayar iletişim ağı teknolojileri ile Müsteşarlıkta kullanılmakta olan bilgisayarlara ait; işletim sistemleri, veri taban yönetim sistemleri, uygulama geliştirme araç ve programlama dilleri gibi konularda bilgi ve deneyim sahibi olmak. Programcı giriş sınavında daha önce iki defa başarısız olanlar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

3- BAŞVURU

Programcı Giriş Sınavı için başvurular, 4 üncü maddede belirtilen belgelerle birlikte, 26/09/2011 tarihinden itibaren 30/09/2011 günü mesai saati bitimine (Saat 18:00) kadar aşağıda yer alan üç yöntemden biri kullanılarak yapılabilecektir:

a) Müsteşarlığın internet sayfası üzerinden,

b) "T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı İnönü Bulvarı No:36 5. Kat 06510 Emek / ANKARA" adresine şahsen,

c) Yukarıda belirtilen adrese posta yoluyla (iadeli taahhütlü). 30/09/2011 tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla yapılan başvurularda, başvuru için istenen belgelerin Müsteşarlık Genel Evrakına en gec 30/09/2011 tarihine kadar teslim edilmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

4- BAŞVURU BELGELERİ

Şahsen veya posta yolu ile başvuru yapacak adaylardan talep edilecek belgeler aşağıda yer almaktadır:

a) Müsteşarlığın internet sayfasından veya Personel Dairesi Başkanlığından temin edip dolduracakları "iş Talep Formu",

b) Kendi el yazılarıyla yazdıkları kısa özgeçmişleri (Kompozisyon biçiminde ve bir sayfayı geçmeyecek şekilde),

c) Yüksek öğrenim diplomalarının veya mezuniyet belgelerinin (yabancı ülkelerdeki fakültelerden veya yüksek okullardan mezun olan adaylar için denklik belgesi ile birlikte) aslı, d) 4,5x6 ebadında, yeni çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafları, ile birlikte yukarıda verilen adrese başvuracaklardır. Adaylardan istenilen belgelerin asılları ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri Personel Dairesi Başkanlığınca tasdik edilebilecektir. Posta yolu ile başvuru yapacak adaylar, noter onaylı suretleri gönderebilirler ya da asıllarını göndermeleri durumunda fotokopileri Personel Dairesi Başkanlığınca tasdik olunacaktır. Belgelerin asılları ise adaylara iade edilecektir.

5- SINAV ŞEKLİ

Sınav sözlü olarak tek aşamada yapılacaktır. Sözlü sınavda adayların bilgi düzeyleri, konulara hâkimiyetleri ile hizmetin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları gibi hususlar göz önüne alınarak değerlendirme yapılacaktır.

6- SINAV TARİHİ VE YERİ

Sözlü sınav 01-04/11/2011 tarihleri arasında Hazine Müsteşarlığı 1. kat Mavi Salon'da yapılacaktır.

7- KİMLİK BELGESİ

Adaylar, sınav öncesindeki kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport) bulunduracaklardır. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir.

8- KAZANANLARIN İLANI ve ATAMASI

Sınavı asil veya varsa yedek olarak kazananların isimleri Hazine Müsteşarlığı internet sayfasında ve Hazine Müsteşarlığı yerleşkesindeki panolarda ilan edilecektir. Sınavda başarılı olanların Müsteşarlıkça kendilerine bildirilen süre içinde Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

9- BİLGİ ALMA

Sınavla ilgili her türlü bilgi, aşağıdaki telefon numaraları, Müsteşarlık internet sayfası veya Müsteşarlık posta adresi aracılığıyla temin edilebilir. Telefon Numaraları: ( 0 312 ) 204 61 10 (0 312)204 64 69 İnternet Sayfası: http://www.hazine.gov.tr Adres: T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Personel Dairesi Başkanlığı, inönü Bulvarı No:36 5. Kat 06510 Emek/ANKARA