Mimar Sinan Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 11 Aralık 2004 12:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Vatan Gazetesi/11.12.2004

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı yasa ve ilgili yönetmelik esaslarına göre öğretim elemanı alınacaktır.

-Profesör kadrosu daimi statüde olup, 2547 sayılı Yasanın 26/b maddesinde belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların, (birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarım belirttikleri) dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim eserlerini, icralarım ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, yüksek lisans (bilim uzmanlığı) çalışmalarını üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversite REKTÖRLÜĞÜ'ne, başvurmaları gerekmektedir.

-Yardımcı Doçentlik için; 2547 sayılı Yasada belirtilen koşullar, ilgili yönetmelik ve genel hükümlere haiz adayların başvurdukları anabilim dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı ntifus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel çalışmalarını, doktora belgelerini dosyalan ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA başvurmaları gerekmektedir.

-Araştırma Görevlisi için; Adayların başvurdukları birim, bölüm anabilim/anasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, başvurulacak atanın puan türünden en az 45 puan aldıktan Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (LEŞ) sonuç belgesini, (LEŞ sonuç belgesinin geçerlilik süresi 2 yıldır. Devlet Konservatuvarına atanacak Araştırma Görevlisi kadroianna başvuracak adaylarda LEŞ koşulu aranmayacaktır.) (2) adet fotoğrafı var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA/MÜDÜRLÜĞE, başvurmaları gerekmektedir.

-Diğer Adaylar için; Bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı surecini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğraf var ise yayınlanmış veya yayınlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmaların) ekleyerek ilgili DEKANLIĞA, Rektörlük Uzman kadrosuna başvuracak adayların ise Üniversite REKTÖRLÜĞÜ'ne başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi ilanımızın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
ANABİLlM/ANASANAT DALI
UNVANI ADET AÇIKLAMALAR
Genel Sosyoloji ve Metodoloji Prof. 1 Genel Sosyoloji ve Metodoloji Dalında çalışmaları bulunmak. Sahada farklı Toplumbilimsel Yöntemleri kullanma konusunda uzmanlaşmış olmak. Kadın ve Çocuk konularında Türkçe ve İngilizce yayın yapmış olmak.
Uygulamalı İstatistik Prof. 1 İstatistik Doçenti olmak.
İstatistik Teorisi Yrd.Doç. 1 Sigorta Matematiğinde uzmanlaşmış olmak.
İstatistik Teorisi Arş.Gör. 1 İstatistik veya Ekonometri mezunu olmak.
Uygulamalı İstatistik Arş.Gör. 1 İstatistik veya Ekonometri mezunu olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Resim Arş.Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Boluma lisans mezunu olmak.
Resim Arş.Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Resim Bölümü lisans mezunu olmak. Resim Bölümü Vitray atölyesinde eğitim görmüş olmak.
Seramik Arş.Gör. 1
Lisans eğitimini seramik eğitimi veren kurumlarda tamamlamış olmak. ÜDS'dan (Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından) 50 puan almış olmak.
Tekstil ve Moda Tasarımı Arş.Gör. 1
Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü lisans mezunu olmak.
Eski Yazı (Hat) Arş.Gör. 1 Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinin Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü, Hat Anasanat Dalı lisans mezunu olmak.
Heykel Uzman 1 Heykel lisans eğitimi almış olmak. Geleneksel Ahşap İşçiliği ve Çağdaş Ahşap Yontu sanatında deneyimli olmak. Bu konuda yüksek lisans yapmış, yurtiçinde ve yurtdışında sergiler açmış olmak. İhtisas alanlarındaki yapıtlarının Kentsel Alanda sergilenmiş olması ve belli bir akademik deneyimi bulunmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ

Yapı Bilgisi
Arş.Gör. 1


Mimar kökenli olmak.
Yapı Bilgisi Arş.Gör. 1 Yapı Fiziği ve Malzeme Bilim Dalı için; Mimar kökenli olmak.
Mimarlık Tarihi Arş.Gör. 1 Mimar kökenli, iyi derecede yabancı dil biliyor olmak.
İç Mimarlık Arş.Gör. 1 İç Mimar kökenli, Tasarım ilke ve kriterleri konusunda araştırmaları olmak, îç Mimarlıkta lisans üstü eğitim almış veya alıyor olmak ve iyi derecede yabancı dil bilmek.
Şehircilik Arş.Gör. 1 Mimar ya da Kent Planlama lisans kökenli olmak.
Endüstri Ürünleri Tasarımı Arş.Gör. 1 Endüstri Ürünleri Taşanını Bölümü mezunu olmak. İngilizce, İtalyanca ve Almanca dillerinden birini biliyor olmak.
DEVLET KONSERVATUVARI
  Arş.Gör. 2
Sahne Sanatları Bölümü, Opera Anasanat Dalında görevlendirilmek üzere. Devlet Konservatuvarlanmn Opera Anasanat Dalı lisans devresinden mezun. Opera Anasanat Dalı yüksek lisans veya sanatta yeterlik aşamasında bulunmak.
  Arş.Gör. 1 Sahne Sanatları Bölümü, Bale Anasanat Dalında görevlendirilmek üzere, Devlet Konservaîuvarlanmn Bale Anasanat Dalı lisans devresinden mezun. Bale Anasanat Dalı yüksek lisans veya sanatta yeterlik aşamasında bulunmak.
  Arş.Gör. 1 Müzik Bölümü, Yaylı Çalgılar Anasanat Dalında görevlendirilmek üzere, Devlet Konservatuvarlannm Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı lisans devresinden mezun. Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı yüksek lisans veya sanatta yeterlik aşamasında bulunmak.
REKTÖRLÜK Uzman 1 Üniversitelerin İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogranit Bölümü lisans mezunu olmak. Geomatik Mühendisliği dalında yüksek lisans aşamasında bulunmak.