İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İpekyolu Kalkınma Ajansı Personel Alım İlanı

İlan Giriş : 05 Ağustos 2011 16:06, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İpekyolu Kalkınma Ajansı Personel Alım İlanı

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI DESTEK PERSONELİ ALIM İLANI

İpekyolu Kalkınma Ajansı'na 25.01.2006 tarih ve 5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun ile 25.07.2006 tarih ve 26239 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde; TRC1(Gaziantep, Adıyaman, Kilis) Bölgesi'nin kalkınması ve gelişmesine hizmet etmek isteyen, dinamik çalışabilen, takım çalışmasına yatkın, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma koşullarına kolay uyum sağlayabilen ve seyahat engeli olmayan 2 Destek Personeli (Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi ve Yönetici Asistanı) alımı yapılacaktır.

ADAYLAR İÇİN ARANAN ŞARTLAR

1- Genel Şartlar:

1.1- Türk vatandaşı olmak,

1.2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

1.3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

1.4- Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış, ertelettirmiş veya muaf olduğunu belgelemek .

2- Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi İçin

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Puanı ile Başvuracak Adaylar:

2.1- Dört yıllık fakülte veya yüksekokulların Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık, İletişim, Medya ve İletişim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden lisans düzeyinde mezun olmak,

2.2- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 10-11 Temmuz 2010 ya da 9-10 Temmuz 2011 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında aşağıda belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.

ALAN ALINACAK PERSONEL SAYISI KPSS
PUAN TÜRÜ TABAN PUANI
Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık , İletişim, Medya ve İletişim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1 KPSS 1 KPSS 2 KPSS 3 KPSS 4 70

Basın ve Halkla İlişkiler Görevlisi İçin İş Tecrübesi İle Başvuracak Adaylar:

2.3- KPSS şartı aranmaksızın iş deneyimiyle başvuracak adaylar için; 4 yıllık fakülte veya yüksekokulların Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık, İletişim, Medya ve İletişim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden lisans düzeyinde mezun olmak,

2.4-Herhangi bir kamu veya özel sektör kuruluşunda yukarıda sayılan alanlarda en az 5 (beş) yıl fiilen başarılı olarak çalışmış olmak.

Basın-Halkla İlişkiler Görevlisi İçin Tercih Nedenleri:

Aşağıda sayılan alanların birinde veya bir kaçında bilgi ve deneyim sahibi olmak ve bunu belgelemek tercih sebebi olacaktır:

2.5- Yüksek Lisans veya Doktora yapmış olmak.

2.6- MS Office programlarını iyi düzeyde kullanabilmek.

2.7- Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık, İletişim, Medya ve İletişim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık konularda tecrübe sahibi olmak.

2.8- Sunu-Bildiri Hazırlama konusunda tecrübe sahibi olmak.

3- Yönetici Asistanı İçin

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Puanı ile Başvuracak Adaylar:

3.1- 4 yıllık fakülte veya yüksekokulların İktisat, maliye, işletme, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, halkla ilişkiler ve reklamcılık, iletişim, medya ve iletişim ile rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya dışındaki yüksek öğretim kurumlarından lisans düzeyinde veya Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Yüksek Öğrenim Programlarından mezun olmak,

3.2- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 10-11 Temmuz 2010 ya da 9-10 Temmuz 2011 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında aşağıda belirtilen puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

ALAN ALINACAK PERSONEL SAYISI KPSS
PUAN TÜRÜ TABAN PUANI
İktisat, Maliye, İşletme, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık, İletişim, Medya ve İletişim, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 1 P1, P2 P3, P4,P22,P23, P46 70

Yönetici Asistanı İçin İş Tecrübesi İle Başvuracak Adaylar:

3.3- KPSS şartı aranmaksızın iş deneyimiyle başvuracak adaylar için; 4 yıllık fakülte veya yüksekokulların İktisat, maliye, işletme, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, halkla ilişkiler ve reklamcılık, iletişim, medya ve iletişim ile rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya dışındaki yüksek öğretim kurumlarından lisans düzeyinde veya Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Yüksek Öğrenim Programlarından mezun olmak,

3.4- Herhangi bir kamu veya özel sektör kuruluşunda yukarıda sayılan alanlarda en az 5 (beş) yıl fiilen başarılı olarak çalışmış olmak.

Yönetici Asistanı İçin Tercih Nedenleri:

Aşağıda sayılan alanların birinde veya bir kaçında bilgi ve deneyim sahibi olmak ve bunu belgelemek tercih sebebi olacaktır:

3.5- Yüksek Lisans veya Doktora yapmış olmak.

3.6- MS Office programlarını iyi düzeyde kullanabilmek,

3.7- Sunu hazırlama konusunda teknik bilgi sahibi olmak.

3.8- Yönetici asistanlığı konusunda tecrübe sahibi olmak.

3.9- Resmi yazışma ile veri hazırlama, işleme ve arşivleme konularından herhangi birinde kamu veya özel kesimde tecrübe sahibi olmak.

4- Destek Personeli İçin Başvuruda İstenen Belgeler:

a) İş Talep Formu,

b) Öğrenim Diploması ya da Mezuniyet Belgesinin aslı veya tasdikli sureti,

c) Üç (3) adet vesikalık fotoğraf,

ç) KPSS Sonuç Belgesi aslı ya da tasdikli sureti,

ç) KPDS Sonuç Belgesi aslı ya da tasdikli sureti,

d) Nüfus Cüzdanı Sureti,

e) Özgeçmiş.

Yukarıda sayılan belgelerin Genel Sekreterliğe en geç, sınav ilanında belirtilen son müracaat tarih ve saatine kadar teslim edilmesi şarttır. Bu belgeler aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri Genel Sekreterlikçe tasdik edilebilir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.

Not: Başvuru sahipleri yukarıda belirtilen 2 alandan sadece birisi için iş başvurusu yapabilirkler.

5. Başvuru Şekli, Tarihi Ve Yeri

Adayların, sınava katılabilmek için yukarıda sayılan başvuru belgelerini 15 Ağustos- 26 Ağustos 2011 tarihleri arasında mesai saatleri içinde İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel elden veya posta yolu ile teslim etmeleri şarttır.

Başvuru sahibi tarafından İş Talep Formunda belirtilen bilgilerin ve teslim edilen belgelerin fotokopilerinin doğru ve gerçeğinin aynısı olduğu beyan edilecektir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu, sahte belge sunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunlarla sözleşme yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerle sözleşme yapılmış olsa dahi sözleşmeleri feshedilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulur. Son müracaat tarih ve saatinden (26 Ağustos 2011 Saat 17:00) sonra yapılan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

6. Sınava Giriş

Ajans'a yapılan başvurular, Genel Sekreterlikçe dosya üzerinde değerlendirildikten sonra, yarışma sınavına katılabilecek adayların isimleri ile sınava ilişkin tarih ve yer bilgileri 29 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Ajansın internet sitesi olan www.ika.org.tr ile Ajansın faaliyet alanını oluşturan üç ilin valilik internet siteleri olan www.gaziantep.gov.tr,www.adiyaman.gov.tr ve www.kilis.gov.tr sayfalarında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Yapılacak değerlendirme sonucunda alınması planlanan personel sayısının 4 (dört) katına kadar aday yarışma sınavına çağırılabilecektir.

Kamuoyuna ilan olunur.