Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 05 Ağustos 2011 07:39, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Öğretim Üyesi Alım İlanı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğünden :

1. Üniversitemiz Akademik Birimlerine, 2547 Sayılı Kanun?un ilgili maddeleri doğrultusunda öğretim üyesi (Yardımcı Doçent, Doçent, Profesör) alınacaktır.

2. Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve başlıca araştırma eserini belirterek, ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi (başlıca araştırma eseri belirtilmiş) ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 6 (altı) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 6 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

3. Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadrolara başvuracak adaylar, dilekçelerine başvurdukları birimi, anabilim dalını ve ilan açıklamalarını belirterek ekinde özgeçmiş, noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesi, doçentlik belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet fotoğraf ve yayın listesi ile birlikte bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına;

4. Yardımcı Doçent kadrosu için adayların, başvurdukları birimi, anabilim dalını, ilan açıklamalarını ve yabancı dilini belirten (*) başvuru dilekçesine özgeçmişini, 3 fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisi, doktora belgesini, uzmanlık belgesi veya sanatta yeterlik belgesini, varsa yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosyayı, özgeçmiş ve eserlerini içeren elektronik ortamdaki 4 adet CD?yi ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir.

5. İlanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

6. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması ve belgelendirilmesi şarttır.

7. Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Yardımcı Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Yardımcı Doçent kadrolarına başvuru yapamazlar.

8. Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

9. Başvuru adresi:

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörlüğü

Personel Daire Başkanlığı

Çankırı Cad. Çiçek Sok. No:3 Kat :1 Ulus/ANKARA

(*)Yardımcı Doçent adayları için 2547 sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrasının 2. bendi gereğince ayrıca Üniversitemizde başvuru belgesinde belirtmiş olduğu yabancı dilden yabancı dil sınavı yapılacaktır.

                   
                   
    BİRİMİ BÖLÜMÜ Anabilim/AnaSanat Dalı ÜNVANI DERECESİ ADET AÇIKLAMA  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi ve Belge Yönetimi Doçent 3 1 Üniversite kütüphanelerinde kullanıcı eğitimi, elektronik açık arşivler, bilgi kaynaklarının dijitalleştirilmesi konularında çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi ve Belge Yönetimi Doçent 3 1 Elektronik belge yönetimi, Osmanlı paleografyası ve yazma eser kütüphaneciliği konularında çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgi ve Belge Yönetimi Yardımcı Doçent 3 1 Elektronik bilgi kaynaklarının kataloglanması, üst veri ve bibliyografik düzenleme konularında çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Arap Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 5 1 Arap Dili Eğitimi alanında doktora yapmış olmak ve Arap Dili grameri konusunda çalışmaları bulunmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Fars Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 5 1 Fars Dili ve Edebiyatı alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Felsefe Tarihi Doçent 2 1 Yüksek Lisans ve doktorasını felsefe tarihi alanında yapmış olmak: çağdaş felsefe ve çağdaş Türk düşüncesi konusunda yayınları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Sistematik Felsefe ve Mantık Yardımcı Doçent 5 1 Mantık tarihi ve klasik mantıkta kıyas konusunda çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Türk-İslam Düşüncesi Tarihi Doçent 1 1 Felsefe ve Din Bilimleri alanında doktora yapmış olmak ve din felsefesi konusunda çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Türk-İslam Düşüncesi Tarihi Yardımcı Doçent 4 1 Felsefe ve Din Bilimleri (İslam Felsefesi) alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak ve Türk -İslam Düşüncesi alanında çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Sosyoloji Doçent 2 1 Çok kültürlü vatandaşlık ve bilgi sosyolojisi konusunda çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Sosyoloji Doçent 2 1 Tüketim sosyolojisi alanında doktora yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Sosyoloji Yardımcı Doçent 5 1 Sağlık sosyolojisi alanında doktora yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Eskiçağ Tarihi Yardımcı Doçent 5 1 Yüksek lisans ve doktorasını Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri alanında yapmış olmak ve çivi yazılı tabletler konusunda çalışma yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Genel Türk Tarihi Doçent 1 1 Kafkasya Türkleri konusunda çalışma yapmış olmak ve ilgili Türk lehçeleri konusunda uzman olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Genel Türk Tarihi Yardımcı Doçent 4 1 Türk eğitim tarihi üzerine çalışma yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Yardımcı Doçent 3 1 Osmanlı tarihçiliği ve tarihçileri konusunda doktora yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Profesör 1 1 Türk Amerikan ilişkileri, Kafkasya, Balkanlar, Ortadoğu ve Türk dış politikası konularında çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Doçent 1 1 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi alanında doktora yapmış olmak; İttihat ve Terakki, Ermeni meselesi konularında çalışma yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Yeniçağ Tarihi Profesör 1 1 Osmanlı şehir tarihi ve şer'iye sicilleri konusunda çalışmaları olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Yeniçağ Tarihi Profesör 1 1 Osmanlı , Kafkasya ve Safevi tarihi konusunda çalışma yapmış olmak.  
    İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 Halk Edebiyatı alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak; sözel hikayecilik ve halk hikayeciliği konusunda çalışmaları olmak.  
    İşletme Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi Profesör 1 1 Tedarik zinciri yönetimi konularında çalışmış olmak.  
    İşletme Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi Yardımcı Doçent 3 1 KOBİ'lerde kümelenme ve üretim organizasyonu konularında çalışmış olmak.  
    İşletme Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 1 Örgüt kuramı ve sanayi kümeleri konularında çalışmış olmak.  
    İşletme Fakültesi Pazarlama Pazarlama Doçent 1 1 Pazarlama inovasyonu konularında çalışmış olmak.  
    İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Yönetim Bilişim Sistemleri Yardımcı Doçent 4 2 Bilgi sistemleri veya bilgi yönetimi konusunda çalışmış olmak.  
    Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik   Yardımcı Doçent 5 1 Hemşirelik esasları alanında doktora yapmış olmak.  
    Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik   Yardımcı Doçent 5 1 İç hastalıkları hemşireliği alanında doktora yapmış olmak, kanser hastaları konusunda çalışmaları olmak.  
    Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet   Doçent 2 1 Gerontolojik sosyal hizmet alanında çalışmaları olmak.  
    Sağlık Bilimleri Fakültesi Spor Bilimleri   Yardımcı Doçent 3 1 Doktorasını spor sosyolojisi alanında yapmış olmak, Spor yönetimi ve organizasyonu alanında ders vermiş olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Siyaset ve Yönetim Bilimleri Profesör 1 1 Karşılaştırmalı siyaset, Siyasal hayat ve kurumlar, demokrasi ve kimlik alanında çalışıyor olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi   Yardımcı Doçent 5 1 Siyaset felsefesi, siyasal düşünceler, modernleşme, aydınlanma ve sivil toplum konularında çalışıyor olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Doçent 3 1 Küreselleşme, Ortadoğu, Türk Dış Politikası, uluslararası ilişkiler kuramları alanında çalışıyor olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat İktisat Teorisi Doçent 3 1 Makroekonometri, finansal krizler, banka denetleme, düzenleme ve döviz kurları ile ilgili çalışıyor olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat İktisat Teorisi Yardımcı Doçent 5 1 Uygulamalı ekonometri, zaman serileri ve finansal ekonometri alanında çalışıyor olmak.  
    Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat İktisat Teorisi Yardımcı Doçent 4 1 Para ekonomisi, ekonomik modelleme ve fiyat ayarlama modelleri ile ilgili çalışıyor olmak.  
    Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Medeni Hukuk Yardımcı Doçent 4 1 Tarım Hukuku alanında çalışmaları olmak.  
    Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Doçent 1 1 Fikir ve Sanat Eserleri Hukuku alanında monografik çalışma yapmış olmak.  
    Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Doçent 1 1 Temel İmmünoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak  
    Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Müziği Türk Din Musikisi Yardımcı Doçent 5 1 Türk Din Musikisi, Musiki Nazariyatı alanında doktora yapmış olmak.