Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 28 Temmuz 2011 09:24, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Muğla Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda belirtilen boş kadrolarına 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda öğretim üyesi alınacaktır.

a) Profesör kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişleri, doçentlik belgesi, hizmet belgesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (altı) nüsha dosyayı (Profesörlük takdim çalışmasının da belirtildiği) ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

b) Doçent kadrosu daimi statüde olup, başvuracak adayların anabilim dallarını belirtir dilekçelerine, özgeçmişlerini, doçentlik belgesi, hizmet belgesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir.

c) Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların başvuracakları bölümü ve hangi yabancı dilden sınava gireceklerini belirten dilekçelerine, özgeçmiş, doktora belgesi, hizmet belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (dört) nüsha dosyayı ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlığına/Yüksekokul Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

AÇIKLAMALAR:

1) Bütün adayların Devlet hizmetine girmede aranan niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

2) Müracaatlar ilanın yayımlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde yapılacak ve postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

3) Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

4) Profesör ve Doçent kadrolarına müracaat eden adaylar yayın dosyaları için Personel Dairesi Başkanlığı'ndan gönderim kutusu temin edebilirler.

5) Yardımcı Doçent kadrolarına doçent unvanını almış olanlar ile profesörler müracaat edemezler.

6) Hizmet Belgesi Üniversitemiz dışından müracaat edecekler için istenmektedir.

BİRİMİ BÖLÜMÜ/ABD UNVAN DRC ADET AÇIKLAMA
Fen Fak. Fizik Profesör 1 1 Araştırma reaktörleri ve termik santralların çevresel etkileri konularında çalışmaları bulunmak.
Edebiyat Fak. Tarih Doçent 2 1 Ortaçağ Tarihi alanında doçentliğini almış ve Ortaçağ Güneydoğu Anadolusu üzerine çalışmaları olmak.
Edebiyat Fak. Türk Dili ve Ed. Doçent 2 1 Modern Türk hikayeciliği , şiir ve romanı ile ilgili çalışmaları olmak