Antalya Serik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 25 Temmuz 2011 16:26, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Antalya Serik Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

SERİK BELEDİYE BAŞKANLIĞINA SINAVLA İTFAYE ERİ ALIMI İLANI

Serik Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye yönetmenliğinin 15,16 ve 17-Maddelcri ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye itfaiye yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtiler hükümler çerçevesinde; Belediyemizde münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi ,adeti, KPSS puan türü, taban puanı ve öğrenim durumu belirtilen 12 adet itfaiye eri kadrosuna 2010 yılı kamu personeli seçme sınavına(KPS) girmiş ve Belediyemiz sınav komisyonunca belirlenen aşağıdaki taban puanlarına göre. Belediyemize müracaat eden adaylar arasından, en yüksek puandan başlamak Üzere kadro ve öğrenim durumları itibari ile ilan edilen sayıların 3'er katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR

Sınıfı Kadro İJnvanı Dereccfti Adedi Taban Puan KPSS Puan Türü Eğitim durumu
GİH itfaiye Eri 9 2 55 KPSSP3 Lisans düzeyinde eğitim veren Fakültelerden mezun olmak
GİH İtfaiye Eri 10 2 55 KPSSP93 Onlisans düzeyinde eğitim veren Yüksekokullardan mezun olmak
GİH İtfaiye En 11 3 55 KPSSP93 Önlisans düzeyinde eğitim veren Yüksek Okullardan mezun olmak
GİH İtfaiye Eri 11 5 50 KPSSP94 Lise ve Denge Okul mezunu olmak

TOPLAM 12 Adet

İTFAİYE ERLİĞİNE BAŞVURU ŞARTLARI

İtfaiye erliğine başvuruda bulunmak için 657 sayılı kanunun 4R.maddcsindeki genel şartları yanı sıra;

1-Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi hobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

2-Tartılma ve ölçülme aç karnına ölçülüp ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak. i

3-İtfaiye itfaiye eri sınavının yapılacağı 17/08/2011 günü itibari ile doldurmamış olmak şartlar aranır.

4-lirkek adayların askerlik çağına gelmiş ise muzaffer askerlik hizmetini yapmış ya da ertelemiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ

Başvuru süresi 29/07/2011 tarihinde başlayacak ve 29/07/2011 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Serik Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğüne şahsen başvuru yapacaklardır. Posta ve E-Meil yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

1-Aday tarafından eksiksiz olarak doldurulacak olan Başvuru Form(Boş başvuru formu örneği Belediyemizden temin edilecektir.)

2-KPSS Sınav Sonuç Belgesi

3-Nüfus cüzdanı fotokopisi (Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık No su olan)

4-Öğrenim durumlarını gösterir belge fotokopisi(Aslı ibraz edilecektir.)

5-3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf(1 adeti Başvuru formuna yapıştırılacaktır.)

6-Erkek adaylar için terhis belgesi veya askerlikle ilgisinin olmadığına dair belge.

7-Sabıkası olmadığına dair beyan.

(NOT- Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar yanlında dayanıklılık testi için eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.)

SINAV YERİ VE ZAMANI

Sınav Serik Belediye Başkanlığı Belediye Hizmet binası, Orta Mahalle Atatürk Caddesi SERİK /ANTALYA adresinde 17/08/2011 günü saat 09:30'da başlayacak olup dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak yapılacaktır Çağrılan adayların tamamı bitirilmediği takdirde takip eden tarihlerde sınava devam edilecektir.

Sınava müracaat eden adaylar, müracaatları sırasında başvuru formunda yer alan boy

ve kilo tespit bölümünü Sağlık Ocaklarından onaylamaklardır. Boy ve kilo tespit formu onaylı olmayan adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

SINAV ŞEKLİ VE DEĞERLENDİRME

1-Sözlü sınav mülakat şeklinde yapılır. Sınavın yeri, başlama gün ve saati, adaylara yazılı olarak duyurulur. Adayların bu sınava alınmaları alfabetik soyadı sırasına göre olur. Sözlü sınavda değerlendirme komisyon başkanı ve üyelerin 100 üzerinden ayrı ayrı takdir edecekleri notlarının toplamının ortalaması alınarak yapılır.

2-Sözlü sınav komisyonu sınava giren adayların dayanıklılık testi dahil olmak üzere, İtfaiye yönetmeliği ve bu ilanda belirlenen atanma için öngörülen genel ve özel şartları taşıyıp taşımadıkları açısından değerlendirilir.

3-Başarı notu sözlü sınavda alınan nottur. Sözlü sınav komisyonu, sınav sonuçları sözlü sınavda yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak suretiyle bir liste haline getirilip imzalanır. Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 üzerinden 70 puan almak

4-Sınav ilanında belirlilenen kadro sayısı kadar aday, komisyonca belirlenensözlü sınav listesindeki başarı sıralamasına göre sınavın bitiş tarihini takip eden 2 gün içinde liste halinde Belediyemiz ilan panosu ile www.serik.bel.tr adresinde ilan edilir. Sınav sonuçları kazanan adaylara da ayrıca ya/ılı olarak tebliğ edilir.Bu tebligatta sınavı kazanmış olanların atanması için gerekli belgeler vc işlemler ile bunların Belediyeye teslimi için tanınan süre belirtilir.

5-Sınav ilanında belirtilen kadro sayısının yarısı kadar yedek başan listesi ilan edilir Sınavı kazanan adaylardan süresi içinde başvurmayanlar yerine birinci yedekten başlayarak yedek bayan listesindeki sıraya göre aday çağrılır.

SINAV KONULAR F(Sözlü mülakat konuları)

1-Türkiye Cumhuriyeti Anayasası.

2-Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi.

3-657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

4-Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat

5-Dayanıklılık testi,