Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Temmuz 2011 07:53, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

Üniversitemiz İletişim Fakültesi ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun aşağıda belirtilen Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun 25. ve 26. maddelerinde belirtilen asgari koşulların yanında Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını 4 nüsha halinde dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü : Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.İletişim Fak. : M.Ü. Nişantaşı Kampüsü Nişantaşı-Şişli/İSTANBUL

M.Ü.Sosyal Bilimler Mes.Y.O. : M.Ü. Beyazıt Kampüsü, Soğanağa Mah. Nur Sok. No: 9/11 Eminönü /İSTANBUL

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

BÖLÜMÜ-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR

Genel Gazetecilik Profesör 1 - Siyasal düşünceler alanında doçent olmak, - Medya ve eleştirel teori ve SiyasalKurumlar üzerine çalışmalar yapmış olmak, - Alanında İngilizce ders verebilecek Düzeyde yabancı dil bilmek.

İletişim Bilimleri Profesör 1 - İletişim Bilimleri alanında doçent olmak, - Eleştirel tüketim kültürü, serbest zaman ve medya, yeni medya felsefesi, küresel medya ve küresel gençlik gibi konularda yayınlanmış çalışmaları olmak.

Kişilerarası İletişim Doçent 1 - Alanında İngilizce ders verebilecek tecrübeye ve yabancı dil bilgisine sahip olmak, - Sosyoloji ya da sosyal antropoloji alanında doktora ve doçentlik derecesi almış olmak.

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

BÖLÜMÜ-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR

Yönetim ve Org.Böl. Yerel Yönetimler Profesör 1 - Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Programı Kamu Yön.Böl. Mezunu olmak,