Muvazzaf Askeri Hakim Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Temmuz 2011 08:42, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Muvazzaf Askeri Hakim Alım İlanı

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ
MUVAZZAF ASKERÎ HÂKİM ALIMI
BAŞVURU KILAVUZU
1. YASAL MEVZUAT

Türk Silahlı Kuvvetlerine Muvazzaf Askerî Hâkim Temini; 357 sayılı Askerî Hâkimler Kanunu ve Askerî Hâkim Adaylarının Seçimi ve Yetiştirilmesi Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre en az dört yıllık hukuk fakültesini bitiren muvazzaf subaylar, yedek subaylık hizmetini yapmakta olanlar ile sivil kaynaktan bayan ve askerlik hizmetini yapmamış erkek adaylardan yapılmaktadır.

2. KONTENJAN DURUMU
a. Kuvvet Komutanlıkları tarafından kaynak bazında tespit edilen ?Askerî Hâkim? sınıfı kontenjanları Tablo-1?de yer almaktadır.
b. Askerî hâkim temininde birinci öncelikli kaynak muvazzaf subay kaynağıdır. Muvazzaf subaylara ve/veya bayanlara ayrılan kontenjanlar tamamlanamazsa boş kalan kontenjanlar dış kaynaktan başvuru yapan ve başarılı olan erkek adaylar (yedek subay ve sivil erkek) ile tamamlanacaktır.
c. Yedek subaylık hizmetini yapmakta olan adaylar ile sivil kaynaktan başvuru yapan askerliğini yapmamış erkek adaylar birlikte değerlendirilerek sıralanacaktır.
ç. Her kaynak [muvazzaf subay, sivil bayan ve erkek vatandaşlardan başvuranlar (yedek subay dahil)] sınav sonuçlarına göre, kendi içerisinde ve ayrı ayrı sıralamaya tabi tutulacaktır.
d. Bayan adaylar sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvurabileceklerdir.
e. Tüm sınavlar sonucunda ilan edilen asil listelerde yer alan adayların Kuvvet Komutanlıklarına dağılımları sınavlar sonucunda aldıkları puan ve tercihlerine göre yapılacaktır.

Tablo-1: Askerî Hâkim Sınıfı Kontenjanları

Not: Yukarıdaki miktarlar, asgari temin miktarları olup nihai kontenjanlar Kuvvet K.lıklarının güncel ihtiyaçları yönünden yeniden belirlenerek www.dzkk.tsk.tr adresinde, yazılı sınavdan önce ilan edilecektir.

3. ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER
a. Genel Nitelikler
(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
(2) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğindeki ?Askerî Hâkim" sınıfı için belirlenen sağlık şartlarına sahip olmak.
(3) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış veya ertelenmiş olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya ceza soruşturması veya kovuşturması altında olmamak.
(4) Sarhoşluğu, kumar oynamayı adet edinmiş veya kumar oynatmış olmamak, kendisinin veya ana babasının ve varsa eşinin ahlak yönünden kötü hali bulunmamak, kendisinin yasa dışı tutum ve davranışı olmadığının yaptırılacak araştırma sonunda anlaşılmış bulunmak, siyasi, ideolojik, yıkıcı ve bölücü akımlara karışmış olmamak.
(5) Türk hukuk fakültelerinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip Türkiye?deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak.
(6) Yabancı uyruklu biriyle, ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olarak evli olmamak veya herhangi biriyle nikâhsız olarak yaşamamak.
(7) Uygulanacak ön sağlık muayenesi ve fiziki kabiliyet değerlendirme testinde başarılı olmak. (Muvazzaf Subaylar hariç)
(8) Yapılacak yazılı sınav ve mülakatta yeterli not almak.
(9) Sağlık durumunun Askerî hâkim olmaya elverişli olduğunu o yıla ait tam teşekküllü askerî hastane raporu ile belgelemiş olmak.
(10) Yapılacak güvenlik soruşturması sonucu olumlu sonuçlanmak. (Muvazzaf Subaylar hariç)

b. Özel Nitelikler
(1) Hukuk Fakültesi Mezunu Muvazzaf Subaylar
Harp okulu mezunu ya da en az dört yıllık fakülte veya yüksekokulu Türk Silahlı Kuvvetleri nam ve hesabına okuyarak muvazzaf subay nasbedilen veya Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu hükümlerine göre dış kaynaktan muvazzaf subay nasbedilen hukuk fakültesi mezunlarında ayrıca aşağıdaki nitelikler aranır.
(a) Üsteğmen rütbesinde veya yüzbaşı rütbesinin ilk üç yılında olmak. Başvurunun son tarihi 16 Eylül 2011 itibariyle kıdemli yüzbaşı olmamak.
(b) En az iki yıl hizmet görmüş olmak.
(c) Başvuru tarihine kadar geçen süre içerisinde almış olduğu sicillerinin not ortalamasının, sicil tam notunun yüzde doksan ve üzerinde olmak.
(ç) Birinci ve ikinci sicil amirlerince düzenlenecek ?Askerî Hâkim Adayları Muvazzaf Subaylar İçin Nitelik Belgesi? olumlu olmak.(Nitelik belgesi örneği ve açıklamaları askeri hakim adaylarının seçimi ve yerleştirilmesi hakkındaki yönetmeliğin EK-A?sında yer almaktadır.)
(d) Sınıf değişikliğine Kuvvet Komutanınca muvafakat edilmiş olmak.
(e) Disiplin mahkemeleri veya disiplin amirlerince toplam olarak yirmi bir gün veya daha fazla oda veya göz hapsi cezası almamış olmak.
UYARI: Hukuk Fakültesi mezunu muvazzaf subaylar sadece mensubu olduğu Kuvvet Komutanlığı kontenjanına müracaat edebilirler. (Jandarma Genel Komutanlığı mensubu subaylar sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu subaylar Deniz Kuvvetleri kontenjanına müracaat edebilirler.)

(2) Yedek Subaylık Hizmetini Yapmakta Olanlar
Hukuk fakültelerini bitirmiş yedek subaylarda ayrıca aşağıdaki nitelikler aranır.

(a) Yedek subay okuluna girişinde düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans ve yüksek lisans öğrenimi yapmış olanlar için 30 yaşından, doktora öğrenimini tamamlamış olanlar için 35 yaşından büyük olmamak,
(b) Yedek subaylık hizmet süresi içerisinde istekli olmak,

(c) Birinci ve ikinci amirlerince doldurulmuş ?Muvazzaf Subay Olur.? kayıtlı nitelik belgesi almış olmak. (Nitelik belgesi örneği ve açıklamaları askeri hakim adaylarının seçimi ve yerleştirilmesi hakkındaki yönetmeliğin EK-B?sinde yer almaktadır.)
(3) Bayanlar ile Askerliğini Yapmamış Erkekler
Kendi nam ve hesabına hukuk fakültesini bitiren bayanlar ile aynı durumda olan ve askerliğini yapmamış erkek adaylardan; düzeltilmemiş nüfus kaydına göre lisans ve yüksek lisans öğrenimi yapmış olanlar için 30 yaşından (15 Temmuz 1981 ve daha sonra doğmuş olmak), doktora öğrenimini tamamlamış olanlarda 35 yaşından (15 Temmuz 1976 ve daha sonra doğmuş olmak) büyük olmamak.

4. BAŞVURU ŞEKLİ
a. Genel ve özel niteliklere sahip adaylar, başvurularını 15 Temmuz ? 16 Eylül 2011 tarihleri arasında şahsen veya posta yoluyla Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan KaynaklarıBaşkanlığına yapacaktır. (16 Eylül 2011 günü saat 17:00?dan sonra gelen postalara ve şahsen
müracaatlara işlem yapılmayacaktır.)

b. Başvuruların bitiminden sonra www.dzkk.tsk.tr internet adresinde başvuruların durumu ile ilgili duyuru yayımlanacaktır. Başvuru yapanların bilgilerinde herhangi bir hata varsa belirtilecek tarihe kadar kayıtlarını düzeltmeleri gerekmektedir. Daha sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacaktır.

c. Tebliğ tarihi, sonuçların internette yayımlandığı gün başlayacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylara ayrıca çağrı mektubu gönderilmeyecektir. Bu nedenle, internetten yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet değerlendirme testi ve mülakat sınavına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

ç. ?Herkesin kendi idari işlerini kendisinin takip etmesi sorumluluğu? ilkesinden hareketle ve bilgilerin internet adresinde yayımlanacağı göz önünde bulundurulduğunda, herhangi bir nedenle, belirtilen gün, saat ve yerde hazır bulunamamanız halinde mazeretiniz geçersiz olacak ve sizin için bir hak doğurmayacaktır. Başvuru yapan adaylar, bu durumu kabul ederek, herhangi bir hak talebinde bulunmayacaklarını kabul etmiş sayılırlar.

d. Ayrıca, adaylar; Askerî Hâkim temin sınavlarında asil listede yer alarak başarı ve tercih nceliği ile kuvvet kontenjanlarına göre bir kuvvete yerleştirmelerinin yapılması durumunda, yedek listeye geçerek başka bir kuvvete geçmeyi talep etmeyeceklerini ve yedek listede kalmaları halinde başarı durumuna göre idare tarafından yapılacak yerleştirmeyi kabul ettiklerini taahhüt etmektedirler.

e. Başvuru yapan adaylar; hazırlamaları gereken tüm belgelerin incelenmesini müteakip eksik belgesi bulunmaları halinde eksik belgelerini tamamlayacaklarını, tamamlamamaları veya beyan ettikleri bilgilerin doğru olmadığının tespit edilmesi durumunda tüm haklarını kaybedeceklerini ve konu hakkında ilgili makamlardan herhangi bir hak iddia etmeyeceklerini kabul etmiş sayılırlar. Bu nedenle mağdur olmamak için istenen belgelerin doğru ve eksiksiz olarak ikinci seçim aşamasına kadar tamamlanması gerekmektedir.

f. Temin faaliyet takvimi gerekli görüldüğünde idarece değiştirilebilecektir.

YARI: Müracaat eden adayların, müracaat sonrası statülerinin değişmesi halinde ilk müracaatlarındaki statüleri esas alınacaktır. Örneğin, sivil kaynaktan müracaat eden adayların sonradan askerlik hizmetine alınarak yedek subay olması durumunda, başvurduğu kaynağa göre sınav değerlendirmesi yapılacak ve sivil kaynaktan müracaat eden adaylar arasında değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

5. ADAYLARDAN BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN EVRAK/BELGELER:

a. Muvazzaf Subay kaynağından müracaat edenler için kılavuzun 8?nci sayfasında yer alan dilekçe. (Jandarma Genel Komutanlığı mensubu subaylar sadece Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu subaylar Deniz Kuvvetleri kontenjanına müracaat edebilirler.)
b. Sivil kaynaktan müracaat eden adaylar için kılavuzun 9?ncu sayfasında yer alan dilekçe.
c. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği, kendiniz, babanız, anneniz, eşiniz ve kardeşlerinizi kapsayacak şekilde açıklamalar hanesini içerecek şekilde nüfus müdürlüklerinden alınacaktır.(TÜM ADAYLAR)
ç. Yetkili makamlar tarafından onaylanmış Nüfus Cüzdanı Sureti (nüfus cüzdanının fotokopisi kabul edilmeyecektir.) (TÜM ADAYLAR)
d. Lise Diplomasının onaylı örneği veya mezun olunan okuldan alınan mezuniyet belgesi. (MUVAZZAF SUBAY ADAYLAR HARİÇ)
e. Üniversite Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin üniversiteden onaylı birer örneği ya da Öğrenim Durum Belgesi ile ayrıca transkriptin üniversiteden onaylı bir örneği ve birer adet fotokopileri. Üniversite Diplomasının veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı, yazılı sınavda başarılı olan adaylar tarafından ön sağlık, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına gelirken yanlarında getirilecektir.
(1) Öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar, bu okullara ait denklik belgesini diplomaya ekli olarak vereceklerdir.
(2) 2011 yılında mezun olacak adayların en geç son başvuru tarihine kadar (16 Eylül 2011 dâhil) mezun olmuş olmaları ve ön sağlık ve FKYT?ye gelirken mezuniyet belgesi getirmeleri gerekmektedir. Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslını getirmeyen adaylar ön sağlık ve FKYT?ye alınmayacaktır. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi getiremiyorsanız, okuduğunuz üniversitenin öğrenci işlerinden alacağınız onaylı ve mezun olduğunuzu belirtir bir yazı getirmeniz gerekmektedir.
f. Varsa Lisansüstü Eğitim Durumunu Belirten Belge : (TÜM ADAYLAR)

Lisansüstü eğitiminiz var ise bu durumu belirtir onaylı belge getirmeniz gerekmektedir.

g. Görev Yazısı: TSK?da halen görev yapıyorsanız sicil amiriniz tarafından onaylanmış görev ve unvanınızı belirten belge.
ğ. Askerlik Durum Belgesi: Askerlik hizmetini henüz yapmamış adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durumunuzu belirtir belge.

h. Nitelik Belgesi: TSK?da görevli personelden sıralı sicil amirleri tarafından ?Askerî Hâkim olur.? kayıtlı nitelik belgesini tanzim etmiş olmak. (Aday nitelik belgesini kapalı zarf içinde getirecektir. Kıt?a, karargâh veya kurumda 3 ay görev yapmamış olanların nitelik belgeleri 3 ayı doldurmalarını müteakip tanzim edilerek Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığına gönderilecektir. Nitelik belgeleri mülakat komisyonu tarafından açılacaktır.) Hukuk fakültesi mezunu muvazzaf subaylar için Kuvvet Komutanı onaylı nitelik belgesi (Nitelik belgesi örneği ve açıklamaları askeri hâkim adaylarının seçimi ve yerleştirilmesi hakkındaki yönetmeliğin EK-A?sında mevcuttur.) halen yedek subaylık hizmeti yapmakta olanlar için nitelik belgesi (Nitelik belgesi örneği ve açıklamaları askeri hâkim adaylarının seçimi ve
yerleştirilmesi hakkındaki yönetmeliğin EK-B?sinde mevcuttur.) yer almaktadır. Nitelik belgeleri mülakat aşamasında Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığına ilgili kuvvetler tarafından gönderilecektir.

ı. Taahhütname: (Kılavuzun 10?ncu sayfasında yer almaktadır.) (Sınavı kazanıp asıl listelerde yer alan adayların (muvazzaf subaylar hariç) Kuvvet Komutanlıklarına dağılımları sınavlar sonucunda aldıkları puan ve tercihlerine göre yapılmaktadır.) Adaylar üç kuvveti de tercih edecek şekilde kuvvet tercihi sıralaması yapacaktır. (Muvazzaf subaylar ve bayan adaylar hariç)

i. Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı (KPDS) belgesinin aslı veya noter onaylı sureti.

KPDS?ye girme zorunluluğu yoktur. Adayların Kasım 2009, Mayıs 2010, Kasım 2010, Mayıs 2011dönemleri KPDS notları değerlendirme notuna % 10 oranında katkı yapacak olup baraj puanı bulunmamaktadır. Alınan notların en yükseği dikkate alınacak, ayrıca birden fazla yabancı dilden not olması durumunda en yüksek olanı değerlendirmeye katılacaktır. (TÜM ADAYLAR)
j. Çalıştığınız İşyerini ve Görevinizi Belirten Belge: Mesleğinizle ilgili olarak çalışmış olduğunuz (staj hariç) özel ya da kamu kurumundan çalıştığınız süreyi ve görevi belirten belge. (Altı aydan az çalışmışsanız değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu durumda belge getirmeyiniz.)
(MUVAZZAF SUBAY ADAYLAR HARİÇ TÜM ADAYLAR)
k. Fotoğraf: Son üç ay içinde çekilmiş 4.5 x 6 cm. ebadında (Küçük bir zarfın içinde konmuş, zarfın üzerine adınız, soyadınız ve T.C. Kimlik Numaranız yazılı) 4 adet fotoğraf.
l. Yazılı sınava gelirken kurşun kalem ve silgi getirilecektir. Yazılı sınav, ön sağlık, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı esnasında nüfus cüzdanının aslı adayların yanında bulunacak ve mülakat esnasında ayrıca bir adet fotokopisi teslim edilecektir. (TÜM ADAYLAR)
m. Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testinde kullanmanız için yanınızda eşofman, spor şortu, spor ayakkabısı, yedek çamaşır ve havlu getirmeniz gerekmektedir. NOT : Hazırladığınız belgeleri sırasıyla naylon dosya içine koyunuz.

6. SEÇİM AŞAMALARINA İLİŞKİN GENEL ESASLAR
a. Seçim aşamaları (yazılı sınav, ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet değerlendirme testi ve mülakat) internette yayımlanan çağrıda belirtilecek tarihlerde ve belirtilen yerde yapılacaktır.
b. Yazılı Sınav :
(1) Yazılı sınav, 09 Ekim 2011 saat 10.00?da Deniz Harp Okulu Komutanlığında yapılacaktır. (Başvuru miktarları belirlendikten sonra idarenin gerekli görmesi halinde sınav merkezi sayısı artırılabilecektir.)
(2) Yazılı sınav: ?Askerî Hâkim Adaylarının Seçimi ve Yetiştirilmesi Hakkında Yönetmelik? hükümlerine göre yapılmaktadır. Yazılı sınav; genel kültür ve meslek bilgisi konularından oluşur.
(3) Genel Kültür ve Meslek Bilgisi Yazılı Sınavları her biri 50?şer soru olmak üzere toplam 100 sorudan oluşan, çoktan seçmeli, 5 seçenekli test sınavı şeklinde uygulanmaktadır. 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürmektedir.
(4) Başarılı olmak için; Genel Kültür ve Meslek Bilgisi Yazılı Sınav notu toplamının 60 ve üzerinde olması gerekmektedir. Baraj puanını geçemeyen adaylar elenmekte, geçen adaylar ise ön sağlık, fiziki kabiliyet değerlendirme testlerine ve bunlarda da başarılı olmaları halinde mülakat aşamasına çağrılmaktadır.
(5) Yazılı sınav sonuçları ile yazılı sınavda başarılı olanların ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet değerlendirme testine ve mülakata ne zaman ve nerede katılacakları ?www.dzkk.tsk.tr? internet adresi üzerinden açıklanacaktır.
(6) Genel Kültür Yazılı Sınav Konuları;
(a) Türkçe Dilbilgisi
(b) İnkılap Tarihi
(c) Atatürkçülük
(I) Türk Devlet Hayatı
(II) Fikir Hayatı
(III) Ekonomik Hayat
(IV) İlke ve İnkılâpları
(ç) Uluslararası Hukuk
(d) Matematik
(7) Meslek Bilgisi Yazılı Sınav Konuları;
(a) Anayasa Hukuku
(b) Ceza Hukuku,
(c) Ceza Usulü Hukuku,
(ç) İdare Hukuku,
(d) 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu,
(e) 6, 7, 8/9/1961 tarihli ve 10899-10900-10901 sayılı Resmî Gazetelerde yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği (Yönetmelikte daha sonra yapılan değişiklikler dâhil).
c. Ön Sağlık Muayenesi ve Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi (Muvazzaf Subay Olan
Adaylar Hariç)
(1) İlk Kontrol :
(a) Bu aşamada başvurular esnasında evrakları eksik olan adayların belgeleri kontrol edilir.
(b) Evrakında eksiklik bulunanlardan sınav süreci içinde eksik evrakını tamamlayamayacağı anlaşılanların müracaatları geçersiz sayılır ve elenmiş kabul edilir.
(c) Evraklarından herhangi birisinin başvuru beyanına uymadığı tespit edilenler elenmiş kabul edilir ve haklarını yitirmiş olurlar.
(2) Ön Sağlık Muayenesi(Muvazzaf Subay Olan Adaylar Hariç)
(a) Adayların; ön sağlık muayenesi 17-21 Ekim 2011 tarihleri arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecektir.
(b) Adayların ön sağlık muayenesi; fiziki muayene ve basit tetkiklerle kolayca tespit edilebilen ve tedavi edilmesine rağmen TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde öngörülen sağlık niteliği kazandırılamayacak olan, fiziksel veya diğer sağlık problemlerini belirlemek için yapılmaktadır. Ön sağlık muayenesinde başarılı olan adaylar fiziki kabiliyet değerlendirme testine tabi tutulacaktır. Muayene sırasında adaylarda aranacak şartlar;
(I) Fiziki kabiliyet değerlendirme testlerinin yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olmamak (ameliyatlı, hamile, burkulma, kırık v.b.),
(ıı) Bayan adaylar için en az 160 cm., erkek adaylar için en az 169 cm. boyunda olmak ve kılavuzun 11 ve 12?nci sayfalarında yer alan boy-kilo standartları içinde olmak.
(3) Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi (Muvazzaf Subay Olan Adaylar Hariç)
(a) Adayların; fiziki kabiliyet değerlendirme testleri 17-21 Ekim 2011 tarihleri arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecektir.
(b) Fiziki kabiliyet değerlendirme testi yapılacağı günde sağlık durumu itibariyle testlere katılamayacak durumda olmamak (Ameliyatlı, hamile, burkulma, kırık v.b.) ve ön sağlık muayenesinde başarılı olmak gerekmektedir.
(c) Fiziki kabiliyet değerlendirme testinde adaylar; 3000 m. koşu, şınav ve mekik testlerine tabi tutulmaktadır. Fiziki kabiliyet değerlendirme testi baraj niteliğinde olup, belirtilen standartları sağlayamayan adaylar elenmiş sayılacaklardır.
(ç) Başarılı olmak için; branşlar için baraj puanı olmaksızın üç branşın ortalamasından 30 ve daha yukarı alan adaylar başarılı sayılacaktır. 30 baraj puanını geçemeyen adaylar elenecektir. Puanlama tablosu; erkek adaylar için kılavuzun 13?ncü sayfasında ve bayan adaylar için kılavuzun 14?ncü sayfasında yer almaktadır.
(d) Adayların fiziki kabiliyet değerlendirme testleri için yanlarında spor malzemeleri bulundurmaları gerekmektedir. (Eşofman, spor şortu, spor ayakkabısı, spor fanilası vs.)
ç. Mülakat
(1) Yazılı sınavda başarılı olan ve ön sağlık muayenesi ve fiziki kabiliyet değerlendirme testinden geçen adayların mülakatları 17-21 Ekim 2010 tarihleri arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecektir.
(2) Yazılı sınavda başarılı olan, ön sağlık muayenesi ve fiziki kabiliyet değerlendirme testinden geçen adayların; testler ile tespit edilemeyen bireysel özelliklerini tanımak amacıyla önceden planlanmış ve yüz yüze sözlü iletişim gerektiren farklı öznel bilgileri edinmek üzere soru
cevap yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen bir aşamadır.
(3) Kurulda görevli personel tarafından; adayın dış görünümü, anlatım yeteneği, konuşma düzgünlüğü ile tavır ve davranışları değerlendirilmektedir.
(4) Her üyenin takdir ettiği notların aritmetik ortalaması alınarak mülakat notu hesaplanmaktadır.
(5) Başarılı olmak için; en az 60 ve üzerinde not almak gerekmektedir. Baraj notunu geçemeyen adaylar elenmektedir.
UYARI : Cep telefonu, çağrı cihazı vb. eşyalar ile sınava girilmeyeceği ve sınav merkezine getirilmeyeceği ve girişte emanet alınmayacağı için adaylar bu gibi malzemeleri yanlarında bulundurmayacaklardır.
UYARI : Belgelerinizden birinin eksik olması veya durumunuzun giriş koşullarına uygun olmaması halinde seçim aşamalarına katılmanız mümkün olmayacaktır.

7. DEĞERLENDİRME
Adaylar kendi grubu içerisinde [Muvazzaf Subaylar/Hukuk Fakültesi Mezunu Bayan ve Askerliğini Yapmamış Erkek Adaylar(Yedek Subaylar dahil)] değerlendirilmektedir.
a. Muvazzaf Subay olarak müracaat eden adaylar:
Sınavlar sonucunda belirlenen barajları aşan adayların; yazılı sınav notunun % 50?si, mülakat sınav notunun % 40?ı ve KPDS notunun % 10?u alınır. Değerlendirme notuna sicil not ortalaması eklenir ve ikiye bölünür. Çıkan rakama mükâfat puanı eklenir, ceza puanı çıkarılır. Elde edilen puan adayın nihai değerlendirme puanıdır.
b. Hukuk Fakültesi mezunu bayan ile askerliğini yapmamış erkek adaylar ve yedek subaylar:
Sınavlar sonucunda belirlenen barajları aşan adayların; yazılı sınav notunun % 50?si, mülakat sınav notunun % 40?ı ve KPDS notunun % 10?u alınır. Elde edilen puan adayın nihai değerlendirme puanıdır.

8. SINAV SONUÇLARININ İLANI VE SAĞLIK RAPORU İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAKTIR?
a. Sağlık raporu işlemleri için, mülakat aşamasına katılan bütün adaylara, belirlenecek Asker Hastanelerine sevk evrakı verilecektir.
b. İcra edilen sınavlar sonucunda asil ve yedek olarak başarılı olan adayların isim listesi, faaliyet takviminde belirtilen tarihlerde Deniz Kuvvetleri Komutanlığının www.dzkk.tsk.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
c. Yayımlanan sınav sonucuna göre asil ve yedek olarak başarılı olan adaylar mülakat aşamasında kendilerine verilen sevk evrakları ile sağlık raporu işlemlerine başlayacaktır.
ç. Sağlık raporu almak üzere hastaneye sevk edilen adaylar sağlık raporu sonuçlarını Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığı 34460 Beylerbeyi/İSTANBUL adresine teslim edecekler veya posta ile göndereceklerdir.
d. Olumsuz sağlık raporu alan adaylar en geç 7 gün içerisinde itiraz dilekçesi ile Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı İnsan Kaynakları Başkanlığına başvuruda bulunabilirler. İtiraz için başvuruda bulunan adaylar kontrol hastanesine sevk edilecektir. Adayın kontrol hastanesinden almış olduğu sonuç olumsuz ise işlemleri sonlandırılacak, olumlu ise hakem hastanesine sevk edilecektir. Hakem hastanesine sevk edilen adaylara almış oldukları sonuca göre işlem yapılacaktır.

Kılavuzun tam metni için tıklayınız.