Mardin Artuklu Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

İlan Giriş : 12 Temmuz 2011 15:15, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mardin Artuklu Ünv. Yatay Geçiş Program İlanı

MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ?NDEN

?Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri gereğince 2011-2012 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemiz normal ve ikinci öğretim (İÖ) programlarına yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, son başvuru tarihleri ve kontenjanlar aşağıda belirtilmiştir.

A-BAŞVURU / DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLANI

1) Kurumlararası yatay geçişler yükseköğretim kurumlarının isimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az yüzde sekseni aynı olduğu tespit edilen diploma programları arasında ve kontenjan dâhilinde yapılır.

2)Hazırlık sınıfına, önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ise ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

3)Ara sınıflara ve yarıyıllara geçiş için;

a) Gireceği sınıftan veya yarıyıldan önceki öğretim süresinde sağladığı genel not ortalamasının (gireceği sınıfa veya yarıyıla geçiş notu dâhil) 100 üzerinden en az 60 veya eşdeğeri olması gerekir.

b) (a) bendinde yer alan başarı şartını sağlayamayan ancak merkezi yerleştirme puanı geçiş yapmak istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olan adaylar da yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Ancak, bu şekilde başvuran adayların başvuruları sadece (a) bendine göre başvuran adayların yerleştirmesi bittikten sonra boş kalan kontenjan olması halinde değerlendirilebilir.

4) Normal örgün öğretim programları ile ikinci öğretim programları arasındaki yatay geçişler aşağıdaki esaslara göre yapılır:

a)Aynı yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

b)Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir ve yatay geçiş yapılması durumunda ikinci öğretim öğrenim ücreti ödenmeye devam edilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından hazırlık sınıfı hariç, bulundukları sınıfın bütün derslerini vermek ve ilk % 10?a girmek suretiyle bir üst sınıfa geçmiş olan öğrenciler normal örgün öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler. Bu durumdaki öğrenciler, yatay geçiş yapmaları halinde ikinci öğretim öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.

c) 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hazırlık sınıfı hariç,bulundukları sınıfın bütün derslerini vermek ve ilk %10?a girmek suretiyle bir üst sınıfa geçmiş olan ikinci öğretim öğrencileri yine ikinci öğretim programına yatay geçiş yapmaları halinde, yalnız o yıl için normal örgün öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenci katkı payı kadar miktarı öğrenim ücreti olarak öderler.

5) Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

6) Vakıf yükseköğretim Kurumlarından normal veya ikinci öğretim programlarına geçiş yapan öğrenciler, geçiş yaptıkları kurumun ikinci öğretim ücretini ödemek zorundadırlar.

7) Başvurularla ilgili ön değerlendirmeyi, üniversitemiz senatosunun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde, ilgili yönetim kurulları tarafından oluşturulan komisyonlar yapar. Başvurular, adayların genel not ortalamasına göre değerlendirilir ve yerleştirme işlemleri ilgili birimin yönetim kurulu kararı üzerine ayrılan kontenjana göre yapılır.

8)Not değerlendirme sistemleri 4?lü sistem olan Üniversitelerden yatay geçişle gelmek isteyen öğrencilerin not dönüşümleri, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ?4?lü sistemden 100?lü sisteme not dönüşüm tablosundaki? verilere göre yapılacaktır.

9)Her bir diploma programına yatay geçiş için başvuran adayların değerlendirme sonuçları, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasında duyurulur.

10)Başarı şartını taşıyan yeterli sayıda adayın olması halinde kontenjan sayısı kadar yedek aday ilan edilir. Belirlenen süre içinde asıl adaylardan başvuru yapılmaması halinde sırayla yedekler çağrılır.

B-BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Başvurduğu programı (bölümü) belirten dilekçe.

2) ÖSYS Sonuç belgesinin onaylı internet çıktısı.

3) Not durum belgesi (Transkript), başvuruda bulunan öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı, izlediği dersler ve bu derslerden aldığı notları gösteren belgenin aslı.

(Not belgesi yabancı dilde olanlar, bu belgenin onaylı Türkçesini de eklemeleri gerekmektedir. Ayrıca transkriptlerinde genel başarı not ortalaması hesaplanmamış olan öğrenciler, genel başarı not ortalamasını da hesaplatıp öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumuna onaylatmak zorundadırlar)

4) 2010-2011 eğitim-öğretim yılında bulunduğu sınıf mevcudunun ilk %10?una girip de normal örgün öğretim ve/veya ikinci öğretim programlarına yatay geçiş yapacak ikinci öğretim öğrencisinin, bulunduğu sınıf mevcudunun ilk %10?una girdiğine dair belgeyi de getirmesi gerekmektedir.

C-BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TARİHLERİ

Başvuru Tarihi Değerlendirme Tarihi Sonuç İlan Tarihi Kesin Kayıt Tarihi
Başlangıç Bitiş Başlangıç Bitiş   Başlangıç Bitiş
22.08.2011 09.09.2011 12.09.2011 15.09.2011 16.09.2011 19.09.2011 23.09.2011

Başvurular, belgeler tamamlanmış olarak, yukarıda belirtilen tarihler arasında ilgili akademik birime yapılacaktır.

Not 1: Üniversitemizde ders geçme notu 60 olduğundan, öğrenim gördükleri Üniversitelerinde 50-59 arası başarı notu ile geçmiş olan öğrenciler, bu puan aralığındaki dersleri yeniden almak zorundadırlar. Ancak, bu durumdaki öğrenciler, istemeleri halinde söz konusu derslerden laboratuar ve uygulama şeklinde olan dersler dışındaki derslere ders kaydını yapma koşulu ile ve en çok saat sınırı dâhilinde tekrar devam etmeden sadece sınavlara girebilirler.

Not 2: Posta ve eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

KONTENJANLAR

FAKÜLTELER 2.SINIF 3.SINIF
MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ Yurt İçi Yurt Dışı Yurt İçi Yurt Dışı
Mimarlık 2   2  
EDEBİYAT FAKÜLTESİ        
Tarih 3      
Türk Dili ve Edebiyatı 3      
Felsefe 2      
YÜKSEKOKULLAR 2.SINIF 3.SINIF
SAĞLIK YÜKSEKOKULU
Hemşirelik Bölümü 6 6
Ebelik Bölümü 5
MESLEK YÜKSEKOKULLARI 2.SINIF
MESLEK YÜKSEKOKULU
İnşaat Teknolojisi 2
İnşaat Teknolojisi (İ.Ö.) 3
Elektrik 2
Elektrik (İ.Ö.) 3
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 2
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İ.Ö.) 3
Turizm ve Otel İşletmeciliği 2
Turizm ve Otel İşletmeciliği (İ.Ö.) 3
İşletme Yönetimi 2
İşletme Yönetimi (İ.Ö.) 3
Elektronik Teknolojisi 2
Elektronik Teknolojisi (İ.Ö.) 3
Makine 2
Makine (İ.Ö.) 3
MİDYAT MESLEK YÜKSEKOKULU
Çocuk Gelişimi 2
Çocuk Gelişimi (İ.Ö.) 2
Elektrik 6
Elektrik (İ.Ö.) 2
Bilgisayar Programcılığı 6
Bilgisayar Programcılığı (İ.Ö.) 2
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU  
İlk ve Acil Yardım 6
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri 6