ODTÜ Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 14 Kasım 2004 23:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
ODTÜ Y. Lisans ve Doktora Program İlanı

Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Deniz Bilimleri, Enformatik ve Uygulamalı Matematik enstitülerinin aşağıda belirtilen Yüksek lisans (Y.L.) ve doktora (d.) programlarına başvurular devam etmektedir. Yüksek lisans programına başvuruda bulunmak isteyen adayların 4 yıllık lisans programından, doktora programına başvurmak bulunmak isteyen adayların 4 yıllık lisans programından (lisans üzerinden doktora) veya yüksek lisans programından mezun veya 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olmaları gerekmektedir.

Başvurular, lisans (doktora için ilave olarak lisansüstü) başarı düzeyi, LES?, ODTÜ İngilizce yeterlik Sınavı )İYS*) ve başvuru evrakı ile istenen ilgili program için belirtilen diğer ölçütler üzerinden değerlendirilecektir.

Programlara 2005 İlkbahar döneminde başlamak isteyen adayların en geç 30 Kasım 2004 tarihine, 2005 sonbahar döneminde başlamak isteyen adayların ise en geç 30 Nisan 2005 tarihine kadar başvuru evrakını aşağıdaki adrese tercihen posta ile iletmeleri gerekmektedir.

Belirtilen tarihten sonra iletilecek başvurular sonraki dönemler için değerşendirilmeye alınacaktır.

Adayların başvurularını http://www.oidb.metu.edu.tr/basvuru/gradappl/index.html ilgili Enstitüce verilen bilgiler doğrultusunda, bilgisayar ortamında yapmaları gerekmektedir.

KURULUŞLARDA ÇALIŞMAKTA OLAN ADAYLARIN DİKKATİNE

ODTÜ, özellikle işyerindeki görevleri nitelik olarak lisansüstü çalışma ile uyumlu adayların programlara başvurusunu teşvik etmektedir. ankara ve yakın çevresindeki kuruluşlarda çalışan adayların, çalıştıkları işyerlerinden 20 saat/haftadan az olmamak üzere zaman paylaşımı esasında, Ankara dışındaki kuruluşlarda çalışan adayların ise dönem paylaşımı esasında lisansüstü programlarda görevlendirileceklerine dair bir yazı ile başvuruda bulunmaları tavsiye edilmektedir.

* LES sonuç belgesi olmayan adayların, programlara başvurabilmeleri için, önce en yakın üniversiteye başvurarak ÖSYM tarafından verilen bu sınava girmek için istenen işlemleri yapmaları gerekmektedir. Başvurabilecek İngilizce dil sınavlaına ve LES eşdeğeri diğer lisansüstü giriş sınavlarına ilişkin bilgi http://www.metu.edu.tr/home/wwwfbe/Basvuru/sinavlar.htm adresinde verilmektedir.

Fen Bilimleri Enstitüsü programları için tıklayınız.

Sosyal Bilimler Enstitüsü programları için tıklayınız.

Enformatik Enstitüsü

Uygulamalı Matematik Enstitüsü (Bilimsel hesaplama Y.L., D., finansal matematik Y.L., D., hayat sigortası opsiyonu T.L., kriptografi Y.L., D.)

Deniz Bilimleri Enstitüsü

BAŞVURU İÇİN POSTA ADRESİ

Fen Bilimleri/ Sosyal Bilimler/ Enformatik/ Uygulamalı Matematik Enstitüleri

Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Lisansüstü Başvuru Bürosu
MM binası-122
06531 Ankara

Deniz Bilimleri Enstitüsü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Deniz Bilimleri Enstitüsü
P.K. 28 Erdemli/ İçel