Uzman tabip, tabip ve eczacı kadrolarına kur'a ile atama ilanı

İlan Giriş : 10 Kasım 2004 11:33, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uzman tabip, tabip ve eczacı kadrolarına kur'a ile atama ilanı

15/2/2004 tarih ve 25374 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanan ?Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Esas ve Usullerine İlişkin Yönetmelik? hükümlerine göre Bakanlığımız ve diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının uzman (T.U.T.G.), uzman tabip, tabip ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden açıktan kura ile atama yapılacaktır.

Kuralar 03/12/2004 Cuma günü Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından bilgisayar ortamında Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonun?da yapılacaktır.

Kura başvuruları, İl Sağlık Müdürlüklerine yapılacak olup, 12/11/2004 Cuma günü başlayıp, 24/11/2004 Çarşamba günü saat 17.00 da sona erecektir.

Kuraya katılmak isteyen adayların son müracaat tarihi itibarıyla;

1 ? Uzman Tabip kurasına müracaat edecekler için, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü Hükümlerine göre ilgili branşta uzmanlık sınavına girerek uzmanlık hakkını kazanmış olmaları,

2 ? Tabip ve Eczacı kadrolarına müracaat edeceklerin ise meslekleri ile ilgili okullardan mezun olmaları şarttır.

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kuruluşundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu kuralara müracaat edemeyeceklerdir.

Adayların kuraya müracaat edebilmeleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları gerekmektedir.

Kura ile ilgili diğer hususlar,Sağlık Bakanlığı dışındaki kurum ve kuruluşların özel şartları ve kurada tercih edilecek münhal kadrolar ile başvuru formu örneği Personel Genel Müdürlüğünün internet sayfasında (www.saglik.gov.tr) ilan edilecektir.