Türk Akreditasyon Kurumu Sözleşmeli Uzman Yardımcısı Alım İlanı

İlan Giriş : 18 Haziran 2011 11:10, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Türk Akreditasyon Kurumu Sözleşmeli Uzman Yardımcısı Alım İlanı
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU SÖZLEŞMELİ UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI

Kurumumuza, aşağıda şartları belirtilen 8 adet sözleşmeli Uzman Yardımcısı alınacaktır.

A- Kurumumuz görev alanına giren deney, kalibrasyon ve tıbbi tahlil laboratuarı, ürün testleri, ürün belgelendirme, teknik muayene işleri ve kalite yönetim sistemi işletimi ve denetimi, yönetim sistemleri belgelendirmesi konularında görevlendirilmek üzere, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kimyagerlik, Çevre Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Metalurji/Malzeme Mühendisliği, Biyoloji (Tıbbi biyokimya veya Mikrobiyoloji alanında uzmanlık ile klinik tecrübeye sahip olmak tercih sebebidir.), Fizik Mühendisliği, Fizikçi, Elektrik/Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği mezunu 6 Uzman Yardımcısı

B- Bilgi İşlem Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere, Windows veya Linux tabanlı ağ yönetim (sunucu) araçları yönetimi, Domain yapısı (Active Directory), DHCP, DNS vb network teknolojileri yapılandırması, MySQL, MSSQL 2008 veritabanı sistemleri tasarımı ve yönetimi, Sistem analizi teknikleri ve .NET 2008 web uygulamaları geliştirme araçları, Adobe Photoshop vb. web tasarım araçları konularında tecrübeli, yukarıda verilen teknolojiler ile web uygulamaları geliştirmiş, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik/Elektronik Mühendisliği veya Yazılım Mühendisliği mezunu 1 Uzman Yardımcısı,

C- Uluslar arası ilişkiler Müdürlüğünde görevlendirilmek üzere; Uluslar arası İlişkiler, Rus veya Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 1 Uzman Yardımcısı, (Proje yönetimi konusunda tecrübeli olmak tercih nedenidir.)

1 - GİRİŞ ŞARTLARI

1) Türk vatandaşı olmak,

2) Her pozisyon için belirtilen alanlarda en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamak,

3) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

4) Müracaat tarihi itibariyle 35 yaşını aşmamış olmak,

5) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak ya da askerlikle ilişkisi bulunmamak,

6) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

7) Görevini devamlı olarak yapmaya engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özrü bulunmamak,

8) Halen bir Kamu Kurumunda çalışmakta olan ya da daha önce çalışmış ve asaleti tasdik edilmiş adayların, belirtilen alanlarda en az 3 yıllık iş tecrübesine sahip olmaları ve yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları ve istenen belgeleri ibraz etmeleri şartıyla, KPSS puanını gösteren belge getirmelerine gerek bulunmamaktadır.

9) İlk defa Kamu Kurumuna başvuran adayların (A ve B bendindeki pozisyonlar için) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından birine girmiş ve KPSS P-3 puan türünden en az 80 puan almış olmaları, (C) bendindeki pozisyona başvuracak adaylar için ise KPSS P-3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

10) Tüm adayların, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden süresi dolmamış en az (D) düzeyinde puan almış olması ya da 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'nın İngilizce, Almanca veya Fransızca dil sınavlarından en az 36 soruya doğru cevap vermiş olması veya söz konusu diller için YÖK tarafından denkliği kabul edilen TOEFL, IELTS gibi sınavlardan KPDS (D) düzeyinde puan almış olması zorunludur.

11) Uluslar arası İlişkiler ile Rus veya Arap Dili bölümü mezunlarının, 10 uncu maddedeki şarta ilave olarak Rusça veya Arapçadan süresi dolmamış KPDS (C) düzeyinde puan alması gerekmektedir.

12) Yükseköğretim Kurulunca yukarıda belirtilen bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğu kabul edilen ve denklik belgesi bulunan yurt dışındaki yüksek öğretim kurumları mezunları da diğer şartları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.

2 - BAŞVURU

Başvurular, 3 üncü bölümde belirtilen belgelerle birlikte 21 Haziran 2011 tarihinden, 30 Haziran 2011 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile Türk Akreditasyon Kurumu Esat Caddesi No: 41 06660 Küçükesat/Ankara adresine yapılacaktır. Belirtilen tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Posta ile yapılan başvurularda, belgelerin Kurum Genel Evrak birimine en geç 30 Haziran 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar teslimi gerekmektedir. Posta ile yapılacak başvurularda belgelerin, belgeyi veren kurum veya noterce onaylı örneğinin gönderilmesi gerekmekte olup, evrakın eksik olması, onaylı örneğinin gönderilmemiş olması ya da belirtilen tarihte Kuruma ulaşmamış olması halinde yapılan başvuru geçersiz sayılacaktır.

3- BAŞVURU BELGELERİ

1) Türk Akreditasyon Kurumu Personel ve İdari Mali İşler Müdürlüğünden veya http://www.turkak.org.tr/ web-sitesinden temin edilerek doldurulacak "İş Talep Formu",

2) Nüfus Cüzdanı örneği,

3) Adayların kendi el yazılarıyla yazdıkları kısa özgeçmişleri (Düzyazı biçiminde olacak ve bir sayfayı geçmeyecektir.),

4) Öğrenim veya çıkış belgesinin aslı veya kurumca onaylı örneği (Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumları mezunları için denklik belgesi),

5) KPSS sonuç belgesinin aslı veya onaylı örneği (Halen bir Kamu Kurumunda çalışmakta olanlar ya da daha önce çalışmış olanlardan istenmeyecektir.),

6) KPDS, KPSS dil bölümü veya TOEFL, IELTS gibi sonuç belgelerinin aslı veya onaylı örneği,

7) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı,

8) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu bulunmadığına dair yazılı beyanı,

9) Sabıka kaydına ilişkin yazılı beyanı,

10) İş tecrübesi istenen görevlere başvuranlar için tecrübelerini tevsik eden belgeler,

11) Son altı ay içerisinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf.

Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla, fotokopileri Personel ve İdari Mali İşler Müdürlüğünce tasdik edilebilecektir. Eksik belge ve bilgi ile yapılan başvurular, başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde başvuruda bulunanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvurusu kabul edilen adaylar için ayrıca sınav giriş belgesi düzenlenmeyecektir.

4 - SINAVIN ŞEKLİ, KONULARI VE DEĞERLENDİRME

Giriş sınavı sözlü sınav ve mülakat şeklinde yapılacaktır.

Başvuruda bulunan adaylar, Sınava Giriş Şartlarında belirtilen KPSS puanlarına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak sıralamaya tabi tutulacak ve her bir bölüme alınacak personel sayısının dört katı aday sınava girmeye hak kazanacaktır. Ancak son sıradaki adayla aynı puanı almış olanlar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Halen bir Kamu Kurumunda çalışmakta veya daha önce çalışmış olan ve başvuru şartlarını taşıyan adayların tümü sınava alınacaktır.

Sınav, Kurumun Esat Cad. No: 41 06660-K.Esat/Ankara adresinde yapılacaktır. Sıralama sonucunda sözlü sınava katılmaya hak kazananların isimleri ile sınavın tarihi Kurumun http://www.turkak.org.tr/ web-sitesinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler, hiçbir hak talep edemezler ve hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Giriş sınavında; adayların mezun olduğu bölüm ile birlikte Türk Akreditasyon Kurumunun ana faaliyet alanlarıyla ilgili konular, mesleki bilgi ve becerileri, genel yetenek ve genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, fiziki durumları ile davranış ve tepkilerinin Kuruma uygunluğu değerlendirilecektir. En yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralama yapılarak sınavı asıl ve yedek olarak kazananlar Kurumun http://www.turkak.org.tr/ web-sitesinde ve Kurum binasında herkesin görebileceği bir yere asılmak suretiyle ilan edilecektir.