Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Haziran 2011 08:28, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI/ALANI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Yrd.Doç. 5 1 Mandibuler kırıklarda farklı plak ve vida sistemlerinin değerlendirilmesi konusunda tez yapmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Ted. ve Endodonti Yrd.Doç. 5 1 Endodontik tedavi görmüş dişlerde Stresin Sonlu elemanlar Analiziyle değerlendirilmesi konusunda tez yapmış olmak.
Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Yrd.Doç. 3 1 Periodontitiste Melatonin kemik yıkımı üzerine etkisi konusunda tez yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Fizik alanında doktora yapmış olmak. Fizik laboratuarında performans değerlendirme konusunda çalışmış olmak.
BİRİMİ ANABİLİM DALI/ALANI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi İlk. Din Kült. ve Ahlak Bil. Eğit. Yrd.Doç. 5 1 Kırsal Yaşamda Kadın ve Din konusunda doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlk. Din Kült. ve Ahlak Bil. Eğit. Yrd.Doç. 5 1 Temel İslam Bilimleri Kelam Anabilim Dalında doktora yapmış, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi konusunda çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlk. Din Kült. ve Ahlak Bil. Eğit. Doçent 2 1 Arapça öğretiminin esasları ve öğretim metotlarının incelenmesi konusunda doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlk. Din Kült. ve Ahlak Bil. Eğit. Yrd.Doç. 5 1 Din eğitimi konusunda doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlk. Din Kült. ve Ahlak Bil. Eğit. Yrd.Doç. 5 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretim programları alanında çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi İlk. Matematik Eğitimi Yrd.Doç. 4 1 İlköğretim alanında doktora yapmış olmak. Matematiksel örüntüler konusunda çalışmış olmak.
Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Yrd.Doç. 4 1 Eğitim Psikolojisi alanında doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Yrd.Doç. 5 1 İlköğretim medya okuryazarlığı eğitimi program ve uygulamalarının incelenmesi konusunda doktora yapmış olmak.
Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Türkçe Eğitimi ve Öğretimi alanında doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizikokimya Yrd.Doç. 5 1 X-ışını yöntemiyle liyatropik nematik fazlar konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Genel Fizik Doçent 2 1 Süperiletken ince filmler ve difüzyonu konularında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Genel Sosyoloji ve Metedoloji Yrd.Doç. 5 1 Çocuğun doğası ve eğitimi konusunda doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Halk Edebiyatı Yrd.Doç. 4 1 Gelenek ve Kimlik İlişkisi konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Hidrobiyoloji Doçent 2 1 Balık Fizyolojisi ve Yetiştiriciliği alanında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Nükleer Fizik Yrd.Doç. 5 1 Çift-çift çekirdeklerin elastik ve inelastik reaksiyonları üzerine çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Organik Kimya Yrd.Doç. 4 1 Eksensel kiral oksazolidin türevlerinin sentezleri konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Organik Kimya Yrd.Doç. 5 1 Nitrimilin halka katılma tepkimeleri konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Yrd.Doç. 5 1 Türkiye Selçukluları döneminde şehir tarihi alanında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Psikoloji Profesör 1 1 Gurup süreçleri konusunda çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Yeni Türk Dili Doçent 2 1 Anadolu ağızları ve Kumukça konusunda çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bütçe ve Mali Planlama Doçent 2 1 Kalkınmada devletin rolü alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Devletler Hukuku Doçent 1 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Teorisi Yrd.Doç. 5 1 Endüstriyel organizasyon alanında çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mali Hukuk Yrd.Doç. 5 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mali İktisat Yrd.Doç. 5 1  
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman Doçent 2 1 Fizikofinans konusunda çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Yrd.Doç. 4 1 Türkiye'de Yurttaşlık konusunda çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Doçent 1 1 Ortadoğuda demokratikleşme sorunu alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Profesör 1 1 Tedarik zinciri yönetimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Yrd.Doç. 4 1 Duygusal zeka alanında çalışmış olmak.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Elektrik Makinaları Doçent 2 1 Elektrik makinalarının sürme ve kontrolü konularında çalışmış olmak.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Telekomünikasyon Yrd.Doç. 5 1 Biyomedikal alanında çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Est. Cer. Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 1 Pediatrik onkoloji yandal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Histoloji ve Embrijoloji Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Yrd.Doç. 3 1  
Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Yrd.Doç. 3 1 Bilişsel davranışcı terapi konusunda sertifikasyon sahibi olmak, cinsel terapi temel eğitimini almış olmak.
Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Yrd.Doç. 3 1 Farmakogenetik konusunda yurtdışı deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Yrd.Doç. 3 1  
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yönetim Bilimleri Yrd.Doç. 4 1 Spor Yöneticiliği anabilim Dalında doktora yapmış olmak. Engellilerde beden eğitimi ve spor alanında çalışıyor olmak.
Mudurnu SA Meslek Yüksekokulu - Doçent 3 1 Kanatlı hayvanların beslenmesi konusunda doktora yapmış olmak.