Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Haziran 2011 08:17, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemize bağlı birimlere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır. Adayların;

Profesör kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu?nun 26. maddesinde belirtilen şartlar ile başlıca araştırma eserlerini belirttikleri müracaat dilekçelerine onaylı lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik belgelerini, nüfus cüzdan suretlerini, özgeçmişlerini, yayın listelerini, tebliğlerini, bilimsel çalışmalarını, bilimsel çalışmalarına yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve 1 adet fotoğraflarını kapsayan altı nüsha dosyayı Personel Daire Başkanlığı?na teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun?un 25. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri müracaat dilekçelerine özgeçmişlerini,1 adet fotoğraflarını, nüfus cüzdan suretlerini, doçentlik belgelerini, merkezî yabancı dil sınavı başarı belgesi, bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayan dört nüsha dosyayı Rektörlüğümüze teslim etmeleri gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuran adaylar; Anabilim Dalı ve Yabancı Dillerini belirten dilekçelerine yüksek lisans ve doktora belgelerini, kısa özgeçmişlerini, bilimsel çalışmalarını ve 1 adet fotoğrafı kapsayan dört nüsha dosyayı Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir. Yardımcı Doçent kadrosuna başvuranlara 2547 sayılı Kanun?un ilgili maddeleri gereğince Üniversitemizce yabancı dil sınavı yapılacaktır.

Not :

* Doçent kadroları daimi statüdedir.

* Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.

* Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

* Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

* Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI DERECESİ ADEDİ ARANAN NİTELİKLER
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Yardımcı Doçent 5 1 Kimya Mühendisliği Lisans mezunu olup, Ekserji alanında Doktora yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Enerji Sistemleri Mühendisliği Yardımcı Doçent 3 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans mezunu olup, Güç elektriği konusunda doktora yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Profesör 1 1 Kentiçi akıllı ulaşım sistemleri ve trafik kontrol süreçleri konusunda doktorasını yapmış, doçentliğini ise Bilgisayar kontrol teknolojileri eğitimi alanında yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Mühendisliği Yardımcı Doçent 4 1 Bilgisayar Mühendisliği veya Elektronik-Bilgisayar Eğitini Bölümü lisans mezunu olup, Çoklu giriş ? çıkış sistemlerde kanal tahmini ve hat uyarlaması konusunda Doktora yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku İdare Hukuku Profesör 1 1 İdari Hukuk alanında Doçentliğini yapmış olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Genel Kamu Hukuku Yardımcı Doçent 3 1 Genel Kamu Hukuku alanında Doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet Profesör 1 1 İç Hastalıkları alanında uzman olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet Doçent 1 1 Sosyal Hizmet alanında çalışmalar yapmış olmak ve Doçentliğini Sosyoloji alanında yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Doçent 2 1 Doçentliğini Maliye alanında yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisat Doçent 3 1 Doçentliğini Makro İktisat alanında yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Yardımcı Doçent 5 1 Uluslar arası İlişkiler alanında Doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Ticaret Hukuku Yardımcı Doçent 4 1 İşletme alanında Doktora yapmış olmak. Söz konusu Bölümde % 100 İngilizce Yabancı dille eğitim yapıldığından; Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı dil eğitimi ve yabancı dille eğitim yapılmasında Uygulanacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 7. maddesindeki şartları taşımış olmak.
BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI DERECESİ ADEDİ ARANAN NİTELİKLER
Yalova Meslek Yüksekokulu     Profesör 1 1 Temel ve Klinik Biyokimya alanında uzman olmak.
Yalova Meslek Yüksekokulu     Yardımcı Doçent 4 1 Makine Eğitimi alanında Doktora yapmış olmak, Sivil savunma ve İtfaiyecilik Programında çalıştırılacağından en az 5 yıl itfaiye teşkilatında çalışmış olmak.
Çınarcık Meslek Yüksekokulu     Profesör 1 1 Genel Cerrahi alanında uzman olmak.
Çınarcık Meslek Yüksekokulu     Yardımcı Doçent 5 1 Kamu Yönetimi lisans mezunu olup, Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim alanında Doktora yapmış olmak.
Termal Meslek Yüksekokulu     Profesör 1 1 Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında uzman olmak
Termal Meslek Yüksekokulu     Doçent 3 1 Üroloji alanında uzman olmak
Termal Meslek Yüksekokulu     Yardımcı Doçent 5 1 Molüküler Tıp ve Genetik alanında uzman olmak.