Devlet Planlama Teşkilatı Uzman Yardımcılığı Sınavı (2001)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Devlet Planlama Teşkilatı Uzman Yardımcılığı Sınavı  (2001)
Devlet Planlama Tekilat Mstearlnda grevlendirilmek zere yazl ve szl snav ile aada blm ve kontenjanlar belirtilen toplam 24 (yirmidrt) adet "Planlama Uzman Yardmcs" alnacaktr.

Snava alcak blmler ve alnacak kii says:
ktisat-Maliye(5 kii); letme(2 kii); Kamu Ynetimi, Siyaset Bilimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Ynetimi(2 kii); Hukuk(2 kii); Ekonometri(1 kii); Sosyoloji(1 kii); alma Ekonomisi ve Endstri likileri(1 kii); Uluslararas likiler veya Siyaset Bilimi ve Uluslararas likiler(2 kii); ehir ve Blge Planlama veya Kent Planlamas(1 kii); statistik(1 kii); Jeoloji Mhendislii(1 kii); naat Mhendislii(1 kii); Ziraat Fakltesi Hayvansal retim Blm(1 kii); Endstri Mhendislii(2 kii); Bilgisayar Mhendislii(1 kii);

SINAVA KATILMA KOULLARI:
a) 657 sayl Devlet Memurlar Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel artlar tamas,
b) Planlama hizmetlerinin gerektirdii niteliklere sahip olmas,
c) En az 4 yllk eitim veren Yksek retim Kurumlar veya bunlara denklii kabul edilen yurtdndaki Yksek retim Kurumlarnn yukarda saylan blmlerinden mezun olmas veya dier blmlerden mezun olmakla birlikte bu bilim dallarnda yksek lisans yapm olmas,
d) Doum tarihinin 1/1/1971 ve sonras olmas,
e) KMSP NO 4'den 75.000 ve daha yukar puan alm olmas gerekmektedir.
Daha nce yaplan Planlama Uzman Yardmcl snavlarnda iki defa baarl olamayanlar nc defa snava giremezler.
SINAVLAR
1-Yazl Snav;
Yazl snav 18 Kasm 2001 Pazar gn saat 10.00'da Ankara'da yaplacaktr. Adaylarn snava girecekleri yer adresleri 13 Kasm 2001 Sal gnnden itibaren nternet www.dpt.gov.tr adresinden ve Devlet Planlama Tekilat binasnda liste aslmak suretiyle duyurulacak, ayrca tebligat yaplmayacaktr. Adaylarn snav saatinden en az yarm saat nce snava girecekleri adreste hazr bulunmalar ve yanlarnda fotorafl ve onayl kimlik belgesi (nfus czdan, src belgesi veya pasaport), yumuak kurun kalem ve silgi bulundurmalar gerekmektedir.
Yazl snavda adaylara mracaat ettikleri blm ile ilgili alan sorularndan oluan test uygulanacaktr. Deerlendirme doru cevaplar zerinden yaplacaktr. Sonular 26 Kasm 2001 gnnden itibaren nternet www.dpt.gov.tr. adresinden ve Devlet Planlama Tekilat binasnda liste aslmak suretiyle duyurulacak, ayrca tebligat yaplmayacaktr. Arlkl Standart Puan 70 ve daha yksek adaylardan en yksek puandan balamak zere blmler itibariyle belirlenen kontenjanlarn 5 kat aday (blmler itibariyle en son sradaki aday ile ayn puan alan adaylar dahil) baarl saylarak szl snava girmeye hak kazanacaktr.
2-Szl Snav
Mstearlmz tarafndan 04-13 Aralk 2001 tarihlerinde yaplacak olup, adaylarn mezun olduu blm ile ilgili alan bilgilerinin yansra genel kltr dzeyleri, muhakeme, kavray, ifade ve temsil kabiliyeti, davran ve tepkilerinin Planlama Uzmanlna uygunluunun deerlendirildii bir snav olacaktr.
Yazl snavda baarl olan adaylarn szl snava katlabilmeleri iin, yukardaki belgelere ilave olarak aadaki belgeleri enge 30 Kasm 2001 tarihi mesai bitimine (saat 18.00) kadar Mstearlk Personel Dairesi Bakanlna teslim etmeleri gerekmektedir.
a) 5 adet vesikalk fotoraf
b) Adli sicil kayd
c) Grevini devaml yapmasna engel olabilecek vcut veya akl hastal veya vcut sakatl ile zrl bulunmadna dair resmi salk kurulu raporu
d) Erkekler iin askerlik durum belgesi
e) zgemi (Ailesi ile ilgili bilgiler, renimi, zel eitim ve nitelikleri, ilgi alanlar, varsa alt iler gibi bilgiler yazlacaktr.)
Szl snavda baarl olmak iin en az 70 puan almak gerekmektedir.
BAVURU N STENECEK BELGELER VE BLG ALMA
Yarma Snavna gireceklerin, nternet www.dpt.gov.tr adresinden veya Devlet Planlama Tekilat Mstearl, Personel Dairesi Bakanl, Necatibey Cad. No: 108, 06100 Ankara adresinden alacaklar Bavuru Formunu doldurduktan sonra;
bu Form'a;
a) Yksek renim Diplomas veya mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti,
b) Nfus Czdannn noter tasdikli sureti,
c) KMS Sonu belgesinin noter tasdikli sureti,
d) 3 adet yeni ekilmi 4,5x6 ebadnda vesikalk fotoraf,
e) Vakflar Bankas'nn Gazi Brosu 2002888 numaral hesabna snav creti olarak 20.000.000,- (Yirmimilyon) TL. yatrldna dair dekontun asln,
ekleyerek 25/10/2001 tarihi mesai bitimine (saat 18.00) kadar yukarda belirtilen adrese bavurmalar gerekmektedir. Bu belgeler asl ve fotokopisi ibraz edilmek kaydyla Personel Dairesi Bakanlnca tasdik edilebilir. Postadaki gecikmeler ve bu tarihten sonraki mracaatlar dikkate alnmayacaktr.
Eksik belge ve bilgileri bulunan bavurular ileme konulmayacaktr. Bavurular kabul edilip snava girmeyenler ile artlar uymad halde bavuru yapanlar veya eksik belgelerle bavuru yapanlara snav creti iade edilmeyecektir.
DEERLENDRME
Nihai baar listesi, adaylarn blmler itibariyle snavda (KMS, yazl ve szl snav) aldklar notlarn ortalamas alnarak belirlenir. Kazanan adaylar kendilerine bildirilen tarihe kadar mracaat etmeleri halinde atamalar yaplr.
Mstearlk, baka bir kurumda almakta iken snav kazanan adaylarn, bu grevlerinde olumsuz sicil ve mtalaa ile disiplin cezalarn deerlendirme hakkn sakl tutar.
Bavuru ve ilemler srasnda geree aykr beyanda bulunduu tespit edilenlerin snavlar geersiz saylarak atamalar yaplmaz. Atamas yaplm olsa dahi iptal edilir. lan olunur.
rtibat Telefon Numaralar : 0 (312) 230 87 20/6917-6918-6955
0 (312) 230 86 29