İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 20 Mayıs 2011 08:38, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Alım İlanı

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörlüğünden:

Aşağıda anabilim dalı itibariyle unvan ve şartları belirtilen, Enstitümüz birimlerinde açık bulunan kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28/1/1982 tarihli Resmi Gazete?de yayınlanan "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nin ilgili maddeleri, Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre öğretim elemanı alınacak olup, yardımcı doçent adaylarının Enstitümüz Senatosunun 27/7/2010 tarih ve 11/2 sayılı Kararı ile belirlenen yabancı dil puanına sahip olmaları gerekmektedir.

1 - İstenen Belgeler:

Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, yukarıda belirtilen şartlara haiz adayların dilekçe, iş talep formu, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, lisans, yüksek lisans ve doktora diplomaları, doktora tezi, doçentlik belgesi, yayın listeleri ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyayı profesörler 6 nüsha, doçentler 4 nüsha olarak hazırlayarak, (Profesör adaylarının 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 26. maddesi gereğince yayınlarından birisini başlıca araştırma eseri olarak belirtmeleri gerekmektedir.) Rektörlük Personel Dairesi Başkanlığına (Gülbahçe Köyü Kampüs alanı Urla-İZMİR) müracaat etmeleri gerekmektedir.

2 - Adayların 657 sayılı Kanun'un 48. maddesindeki şartlar ile kadronun derecesi bakımından atanabilme şartlarını taşımaları gerekmektedir.

3 - Başvuracakların, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu, 28/1/1982 tarihli Resmi Gazete?de yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Enstitümüzün Minimum Akademik Yükseltme ve Atama Ölçütleri ile İlgili Esasları ve Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretim ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik hükümlerini sağlamaları gerekmektedir. (Kanun ve Yönetmelikler http://www.iyte.edu.tr adresinden temin edilebilir.)

4 - Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

5 - Başvuru süresi ilanın yayın tarihinden itibaren 15 (onbeş) gündür. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN ADET DERECE AÇIKLAMA
Fen Fak. Matematik Profesör 1 1. Sayısal Analiz alanında çalışmaları ve yayınları olmak.
Fen Fak. Kimya Profesör 1 1. Hesaplamalı kimya alanında moleküler dinamik simulasyonu ile kuantum kimyası alanında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak, ilgili dersleri vermiş olmak.
Fen Fak. Kimya Profesör 1 1. Analitik kimyada moleküler spektroskopi ve kemometrik çok değişkenli veri analizi alanında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak, ilgili dersleri vermiş olmak.
Fen Fak. Fizik Profesör 1 1. Yüksek sıcaklık süperiletkenlerinin tünelleme spektroskopisi ve Josephson eklemlerinin tera-hertz ışıması konularında çalışması ve yayınları olmak.
Fen Fak. Fizik Profesör 1 1. Spin elektroniği, kuantum taşınım ve grafin fiziği konularında çalışması ve yayınları olmak.
Mimarlık Fak. Şehircilik Profesör 1 1. Ulaşım Planlaması, Ulaşım Ekonomisi, Trafik Mühendisliği, Lojistik ve Gayrimenkul Ekonomisi konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık Fak. Mimari Restorasyon Doçent 1 1. Mimari Restorasyon alanında araştırma ve yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Kimya Müh. Profesör 1 1. Kimya Mühendisliğinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış olmak; gaz ve su buharı adsorpsiyonu; doğal zeolitler modifikasyonu ve sulu ortamlarda kinetik davranışları; yeni ve nitelikli adsorbentler geliştirme konularında çalışmaları ve yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Kimya Müh. Profesör 1 1. Kimya Mühendisliğinde lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış olmak; heterojen katalizörlerin geliştirilmesi ve test edilmesi; zeolit sentezi ve karakterizasyonu; organik tepkimeler (izomeri-zasyon ve hidrojenasyon); nanomalzeme ve malzeme konularında çalışmaları ve yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Elektrik-Elektronik Müh. Profesör 1 1. Güç Elektroniği, Bulanık Yapay Sinir Ağları ile Kontrol Sistemi Tasarımı, DSP Tabanlı Kontrol Sistemleri konularında çalışmaları ve yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Makina Müh. Profesör 1 1. Makina Mühendisliği alanında Üniversite Doçenti unvanına sahip olması. Mekanik titreşimler konusunda sonlu elemanlar geliştirilmesi, tam çözümler bulunması konusunda ulusal ve ulus-lararası düzeyde araştırma ve yayınları olmak.
Mühendislik Fak. Makina Müh. Profesör 1 1. Makina Mühendisliği alanında Üniversite Doçenti unvanına sahip olması. Jeotermal santrallerin ve gaz alma sistemlerinin ısıl analizi, jeotermal bölgesel ısıtma sistemlerinin ısıl analizi ve binalarda enerji performansı konularında ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma ve yayınları olmak.