Çevre ve Orman Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Çevre ve Orman Bakanlığı; Çevre Mühendisliği bölümü mezunlarından kırk (40), Orman Fakültesi mezunlarından beş (5), Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarından beş (5), Biyolog beş (5) kişi, Hukuk Fakültesi Mezunlarından (5) kişi alacak

İlan Giriş : 18 Nisan 2011 07:44, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çevre ve Orman Bakanlığı Uzman Yardımcısı Alım İlanı

Çevre ve Orman Bakanlığından:

ÇEVRE VE ORMAN UZMAN YARDIMCILIĞI YARIŞMA SINAV DUYURUSU

Çevre ve Orman Bakanlığınca, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 60 adet 8 inci derecede Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna, atama yapılmak üzere Yarışma Sınavı yapılacaktır. Öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayıları aşağıda belirtilmiştir.

I. Grup : Çevre Mühendisliği bölümü mezunlarından kırk (40), Orman Fakültesi mezunlarından beş (5), Kimya Mühendisliği Bölümü mezunlarından beş (5), Biyolog beş (5) kişi,

II. Grup: Hukuk Fakültesi Mezunlarından (5) kişi,

1- YARIŞMA SINAVINA KATILMA ŞARTLARI:

1. Gruptan Sınava katılabilmek için;

- En az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakülte veya Yüksekokullardan veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının, Çevre Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olmak, Biyolog unvanını almış olmak,

- ÖSYM tarafından 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Puan No: KPSSP8'den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayısının 6 katı aday arasına girmek,

2. Gruptan Sınava katılabilmek için;

- En az 4 yıllık lisans eğitimi veren üniversitelerin Hukuk Fakültesi veya buna denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- ÖSYM tarafından 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) Puan No: KPSSPP103'den asgari 70 puan almış olmak kaydıyla; müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde; öğrenim dalları itibariyle alınacak Çevre ve Orman Uzman Yardımcısı sayısının 6 katı aday arasına girmek.

- Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) en az 60 puan almak veya Yükseköğretim kurulu tarafından denkliği kabul edilmiş olan dil sınavlarında eşdeğer puan almak ya da ilgili KPSS de bu puana eşdeğer doğru cevap vermiş olmak,

- 1/1/2011 tarihinde otuzbeş (35) yaşını doldurmamış olmak,

- Erkek adaylar için başvuru ve sınav tarihi itibariyle askerlik hizmetini yapmış, muaf veya erteletmiş olmak,

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak, şartları aranır.

Son sıradaki adayla, aynı puanı almış adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaktır.

Yarışma sınavına, öğrenim dalları itibariyle alınacak uzman yardımcısı sayısı kadar başvurunun olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre öğrenim dalları arasındaki sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.

2 - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:

Bakanlığımızın Söğütözü Caddesi No:14/E Beştepe/ANKARA adresindeki Ek Hizmet Binası ve www.cevreorman.gov.tr internet adresinden temin edilecek başvuru formunun doldurularak, istenilen belgeler ile birlikte 25/4/2011 gününden 10/5/2011 tarihi mesai saati bitimine kadar aynı adrese teslim edilmesi veya posta yoluyla ulaştırılması gerekmektedir. Son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar ulaşmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. (Başvurular Hafta sonu tatilinde de kabul edilecektir.)

Sınava katılmaya hak kazanan adayların, 13-14/6/2011 tarihlerinde, mesai saatleri içerisinde aynı adresten, fotoğraflı Yarışma Sınavına Giriş belgesini imza karşılığı şahsen alması gerekmektedir.

Başvuru formları ve eki belgelerin incelenmesi sonucu yukarıda belirtilen şartlara haiz olup, sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi www.cevreorman.gov.tr internet adresinden ve Söğütözü Caddesi No: 14/E Beştepe/ANKARA adresindeki B Blok Giriş kapısında ilan ile duyurulacak olup, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

3 - BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLECEK BELGELER:

a) KPSS Sınav sonuç belgesi aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği,

b) KPDS (İngilizce, Almanca, Fransızca) Sınav sonuç belgesi aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği,

c) Yükseköğrenim mezuniyet belgesi veya denklik belgesinin aslı ve Bakanlıkça onaylanmak üzere fotokopisi,

d) Nüfus cüzdanının aslı veya Bakanlıkça onaylanmak üzere fotokopisi,

e) İki adet vesikalık fotoğraf (4.5x 6 cm. son altı ay içerisinde çekilmiş olacak.)

4 - SINAVIN ŞEKLİ:

Yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, Bakanlığın görev alanına ilişkin mesleki bilgileri ile Bakanlık hizmetlerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadıkları, davranışları, zekâ ve kavrayış durumları, anlatım ve temsil yetenekleri ve yabancı dil bilgileri gibi hususları ölçmek için Sınav Kurulu tarafından sınava tabi tutulacaklardır.

Mesleki Bilgi Konusunun Alt Konuları:

1. Gruptan sınava gireceklerden:

Çevre Mühendisliği için: Hava kalitesi, Su kirliliği, Gürültü kirliliği, Atık Yönetimi, ÇED Planlaması, Mikrobiyoloji, Su ve Atık Su Arıtımı,

Orman Mühendisliği için: Silvikültür, Amenejman, Toprak, Ağaçlandırma, Ormancılık kadastrosu,

Kimya Mühendisliği için: Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Organik Kimya, Endüstriyel Kimya,

Biyolog için: Genel Biyoloji, Biyokimya, Genel Ekoloji, Mikrobiyoloji, Ornitoloji,

2. Gruptan sınava gireceklerden:

Hukuk Fakültesi Mezunları için: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdari Yargı, Medeni Hukuk, (Aile ve Miras Hukuku hariç), Borçlar Hukuku(Genel Hükümler), Ceza Hukuku(Genel ve Özel Hükümler), Ceza Usul Hukuku, Uluslararası Hukuk, Çevre Hukuku.

5 - SINAV YERİ VE TARİHİ:

Sözlü Sınav: 4/7/2011 tarihinde saat: 09.00? da Söğütözü Caddesi No: 14/E Beştepe/ANKARA adresindeki Bakanlık merkez binasında yapılacaktır. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecektir.

Adayların, sınav saatlerinden en az yarım saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, Sınava Giriş Belgesi ile fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmaları gerekmektedir.

6 - SÖZLÜ SINAVA GİRECEK ADAYLARDAN İSTENİLECEK BELGELER;

Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan adayların;

a) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir hali bulunmadığına dair yazılı beyanı,

b) Kendi el yazısı ile yazdıkları kısa özgeçmişleri,

d) Aday tarafından doldurulmuş güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına ilişkin form, (5 nüsha)

e) Sabıka kaydının bulunmadığına dair yazılı beyanı,

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

7 - DEĞERLENDİRİLME:

Değerlendirme Çevre ve Orman Bakanlığı Uzman Yardımcılığı Giriş ve Çevre ve Orman Uzmanlığı Yeterlik Sınavları ile Atama, Yerleştirilme, Görev, Yetki ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Adayların Çevre ve Orman Uzman Yardımcılığına atanmaları başarı derecesi sıralamasına göre yapılır.

8 - YARIŞMA SINAVI SONUÇLARININ DUYURULMASI:

Yarışma Sınavını kazananların listesi Bakanlığımız web sitesinde (www.cevreorman.gov.tr) ve Söğütözü Caddesi No: 14/E Beştepe/ANKARA adresindeki Ek Hizmet Binasında ilan edilecektir. Yarışma Sınavı kazanan Uzman Yardımcısı adaylarına ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

İlanen duyurulur.