Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

İlan Giriş : 05 Nisan 2011 04:30, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Akademik Personel İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Dişhekimliği Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokuluna aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Doçent kadrosu Daimi statüde olup, atanmak isteyenlerin özgeçmişlerini, noter tasdikli Doçentlik Belgelerini, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını 4 nüsha halinde dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracak adayların özgeçmişlerini, noter tasdikli Doktora belgelerini, Bilimsel Çalışma ve Yayınlarını 4 nüsha halinde dilekçelerine ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde ilgili Birime bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yabancı Dille Eğitim yapan Birimlere müracaatlarda Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmeliğin 7.maddesinin 3.fıkrasındaki şartlara haiz olmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü.Rektörlüğü:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

M.Ü.Teknoloji Fakültesi: Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Bilg .ve Öğrt . Tekn .-Bilgi.ve Öğr . Tekn .Eğit. Doçent 1 Doktora Tezi Web tabanlı öğretimle ilgili olmak.
Eğit.Bil .-Eğit. Prog .ve Öğretim Doçent 1 Doktora ve Doçentlik derecelerinin Eğitimde program geliştirme,öğretim alanında olmak ve doktora çalışma alanı fen öğretimi olmak.
Eğit.Bil .-Eğit. Prog .ve Öğretim Doçent 1 Eğitim Felsefesi alanında doktorasını ve Doçentliğini almış ve program geliştirme alanında çalışmış olmak.
İlköğretim-Sosyal Bilgiler Eğit. Doçent 1 Tarih Eğitimi alanında Doçentliğini almış olmak.
İlköğretim-Okulöncesi Eğitimi Doçent 1 Psikoloji Lisans derecesine sahip, doçentliğini eğitim psikolojisi alanında almış olmak ve özel öğrenme güçlükleri, düşünme stilleri ve becerileri konusunda çalışmaları bulunmak.
İlköğretim-Okulöncesi Eğitimi Doçent 1 Çocuk gelişimi ve eğitimi lisans derecesine sahip, doçentliğini okulöncesi eğitimi konusunda almış, çocuklarda kavram gelişimi ve değerler eğitimi konusunda çalışmaları olmak.
DİŞHEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Ağız Diş Çene Radyolojisi Doçent 1 -
Dişhekimliği Temel Tıp Bilimleri Doçent 1 Biyokimya Bilimi alanında Doçent ünvanı almış olmak
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü Doçent 1 Alman Kültür Tarihi alanında çalışmış olmak. Ortaçağ, Barok ve Yeniçağ dönemleri üzerine ders vermiş olmak.
Kimya-Analitik Kimya Doçent 1 İyon değiştiricilerin sentezi ve uygulamalar konusunda doktora çalışması yapmış olmak.
Coğrafya-Beşeri ve İktisadi Coğrafya Doçent 1 Beşeri ve İktisadi Coğrafya alanında Şehirleşme ve Suç Coğrafyası üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Türk Dil.ve Ed.-Eski Türk Edebiyatı Doçent 1 Eski Türk Edebiyatı alanında Yüksek Lisans ve doktora yapmış olmak, Eski Türk Edebiyatı alanında ders vermiş ve Yüksek Lisans tezi yönetmiş olmak, Aruz Vezni üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü Doçent 1 Fransız Dili ve Edebiyatı alanında dilbilim üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Sosyoloji-Genel Sosyoloji ve Metodoloji Doçent 1 Yüksek Lisans ve doktorasını yurtdışında yapmış olmak. Yurtdışı araştırma ve çalışma deneyimine sahip olmak.
Biyoloji-Hidrobiyoloji Doçent 1 Balık Üreme Biyolojisi alanında çalışmış olmak ve biyoteknoloji ve toksikoloji alanında yayın sahibi olmak.
Kimya-Organik Kimya Doçent 1 Biyolojik aktif aminoeter sentezleri konusunda doktora yapmış olmak, polimer sentezi, enzim immobilizasyonu ve soljel hibrit kaplamalar konularında çalışmalar yapmış olmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ ANASANAT DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ
Resim Doçent 1
HUKUK FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Anayasa Hukuku Doçent 1 Anayasa Hukuku alanında Yüksek Lisans ve doktora yapmış olmak. Anayasa Hukuku Anabilim Dalında Doçent ünvanı almış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İkt .-İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Doçent 1 Uluslararası İktisat alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış Uluslararası İktisat ve Gelişme İktisadı bilim alanında Doçent ünvanı almış olmak. Küresel Politik İktisat alanında yayınlar yapmış olmak. Ders anlatacak düzeye İngilizce bilmek. Ekonometrik modelleme teknik ve uygulamalarına hakim olmak ve bunları kullanarak çalışma yapmış olmak.
İng.İşl .-Sayısal Yöntemler Doçent 1 Doktorasını Diskiriminant Lojistik Regresyon Analizi üzerine yapmış olmak.
Çal.Eko .ve End .İl.-İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Doçent 1 İş Hukuku alnında Doktora yapmış olmak İş Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku ve İş Güvenliği Denetimi konularında uzman olmak.
Siy.Bil .ve Uls .İliş.-Uluslararası İlişkiler Doçent 1 Sürdürülebilir kalkınma, Çevre ve Dış Politika alanlarında eserleri bulunmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
İslam Hukuku Doçent 1 İslam Hukuku alanında Doçentliğinialmış olmak.
İslam Tarihi Doçent 1 İslami Dönem Yahudi Tarihi alanında araştırma yapmış olmak.
Kuranı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Doçent 1 Kıraat alanında çalışmaları bulunmak.
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Endüstri Müh.-Yöneylem Araştırması Doçent 1 Birleşi eniyileme( kombinataryel optimizasyon ) alanında doktora yapmış olmak. Zeki Teknikler konusunda uzmanlık tercih sebebidir.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Makine Mühendisliği Doçent 1 ?Dizel Motorlarında Tutuşma gecikmesinin silindir basınç seviyesine etkisi??konulu doktora tez çalışması yapmış olmak. Faz Değiştiren malzemelerin içten yanmalı motorlara uygulanması ve biyodizel yakıtların dizel motorlarında kullanılması ile ilgili çalışmalar yapmış olmak ve bu konularda uluslararası dergilerde(SCI- Expanded Index ) yayın yapmış olmak.
Makine Mühendisliği Doçent 1 ?Çeşitli çatı tiplerinde rüzgar yüklerinin deneysel ve nümerik olarak incelenmesi?? konusunda doktora çalışması yapmış olmak. Kojenerasyon sistemlerinin analizi, gaz çevrimlerinin güç ve verimlilik analizi, enerji ve ekserji analizi konularında çalışmalar yapmış olmak.
Makine Mühendisliği Doçent 1 ??Oktan sayısı ve LPG karışımının buji ateşlemeli bir motorun performans ve emisyonlara etkisi?? konusunda doktora çalışması yapmış olmak. Alkol kökenli yakıtların ( Metanol Etanol) dizel motorlarında alternatif yakıt olarak kullanımının performans ve emisyonlar üzerine etkileri konularında çalışmalar yapmış olmak.
Tekstil Mühendisliği Doçent 1 Pamuklu ipliklerde olgunluk ve kolorimetrik renk ölçümü, ultrasonik enerji ile ağartma ve boyama, cerrahi önlük ve aramid esaslı itfaiye kumaşları, bambu keten ve yünlü atık tekstil kompozitleri , Taguchi tekniği ve deney tasarımı uygulamaları, kumaş tutumu ve dikiş büzgüsü ring, open - end rotor, siro ve kompakt iplikleri, sürtünme, tüylülük, pilling konularında araştırma çalışmaları yapmış olmak.
Tekstil Mühendisliği Doçent 1 Doktorasını iplik özellikler üzerine yapmış olmak, iplik tüylülüğü, Polyester liflerinde germe çekme, Atık lif takviyeli kompozitler , ultrasonik enerji, metal takviyeli çekirdek iplikler ve ısıtma, fonksiyonel nano liflerin üretimi, elektromanyetik kalkanlama , tekstil yüzeyleri ve elektrik iletkenliği konularında çalışmış ve çalışıyor olmak.
Tekstil Mühendisliği Doçent 1 Doktorasını polimer karışımlardan alaşım liflerinin elde edilmesi üzerine yapmış olmak, Atık lif takviyeli kompozitler , atık liflerin değerlendirilmesi, Ultrasonik enerji, mikrodalga enerji, Fonksiyonel nano liflerin üretimi, lif yüzey modifikasyonları Lignoselülozik esaslı lifler ve elde edilen biokompozitler , tekstil yüzeylerinde ses geçirgenliği konularında çalışmış ve çalışıyor olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Doçent 1 Bulanık mantık yöntemi ile kontrol konusunda uygulamalı doktora çalışması yapmış olmak, fuzzy kontrol, otomatik kontrol, elektrik makinaları , elektrikli kumanda konularında uzman olmak, Web üzerinden sistem kontrolü, uzaktan erişimli laboratuar konularında çalışmış olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Doçent 1 Isıl uzama ölçme konusunda doktora yapmış olmak; Ölçme ve Enstrümantasyon alanında deneyimli; uzaktan izleme, ölçme ve denetim kavramlarına hakim ; e-öğrenme, uzaktan eğitim ve alanında uzaktan erişimli laboratuar uygulamaları gerçekleştirmiş olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Doçent 1 Doğru Akım Ark Fırınlarının Simülasyonu ve Çalışma Şartlarının iyileştirilmesi konusunda doktora yapmış olmak ve endüstride elektro-manyetik filtreleme uygulamaları ile doğru veya alternatif elektrik akımları ve darbeli elektrik alanları ile farklı mikroorganizmaların sterilizasyonları konularında deneyimlere sahip olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doçent 1 Bor katkılı paslanmaz çeliklerin, titanyum alaşımların ve süper alaşımların toz enjeksiyon kalıplanması konularında yayın ve tecrübe sahibi olmak; ayrıca mikro gözenekli paslanmaz çelik ve titanyum alaşımlar konusunda yayın ve tecrübe sahibi olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Doçent 1 Düşük yoğunluklu polietilen ile poliamid -6 ve polistiren ile yüksek yoğunluklu polietilen polimer alaşımlarının mekanik,fiziksel ve morfolojik özelliklerinin incelenmesi konusunda doktora yapmış olmak. Polimer kompozitler , termoplastik elastomerler , polimer alaşımları ve polimer karekterizasyonu konularında uzman ve yayın sahibi olmak.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 İmalat Sektöründe Elektrik Enerjisi Tüketiminin Ekonometrik ve Mühendislik Analizi konusunda doktora tez çalışması yapmak. Aydınlatma Kontrol, Uzman Sistem ve Bulanık Mantık, Güç Sistemlerinde ferrorezonans Olayının Spektral konularında çalışmalar yapmış olmak ve uluslararası dergilerde yayın yapmış olmak.
Mekatronik Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Yapısal Durum İzleme, Piezo Elektrik Malzeme uygulamaları, Optimizasyon, Takım Aşınması, Rulman arızaları ve Yapay Sinir Ağları ile arıza teşhisi konularında çalışmaları olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Cam elyaf yüzeylerinin sol-gel poliimid -silika nanokompozitlerle modifikasyonu konusunda doktora yapmış olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Yardımcı Doçent 1 Polimer elektrolit membran amaçlı fosfinoksit içeren sülfolanmış poliimidler konusunda doktora yapmış olmak.
TIP FAKÜLTESİ ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. Psikiyatri alanında Uzman olmak
Acil Tıp Doçent 1 -
Anatomi Doçent 1 Baş boyun Anatomisi konusunda deneyimli olmak.
Aile Hekimliği Doçent 1 10 yıllık Aile Hekimliği Uzmanı ve Aile Hekimliğinin tüm uygulama alanları ile tıp eğitiminde en az 10 yıllık Öğretim Üyeliği deneyimi olmak.
Beyin ve Sinir Cerahisi Doçent 1 Omurga ve omurilik yaralanmaları konusunda araştırma yapmış olmak ve SCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış araştırma yazıları olmak ve bu konuda en az 1 yıl süreyle yurtdışında eğitim almış olmak. Omurga ve omurilik cerrahisi konusunda cerrahi deneyime sahip olmak.Nörolojik hastalıkların moleküler biyolojisi hakkında araştırmalar yapmış ve bu konuda SCI kapsamındaki dergilerde yayını olmak.
İç Hastalıkları Doçent 1 İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji uzmanı olmak ve Avrupa Onkoloji Board sınavında başarılı olması, baş boyun ve gastrointestinal kanserlerde deneyimli olmak.
İç Hastalıkları Doçent 1 İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji uzmanı olmak, Osefagus elektro fizyolojisi hakkında çalışmalar yapmış olmak.
Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Doçent 1 Odyolojide doçent unvanına sahip, geç potansiyeller konusunda deneyimli olmak.
Nöroloji Doçent 1 Nörolojide Elektrofizyoloji ve Epileptoloji Yüksek Lisansı yapmış olmak. Uyku Tıbbı Hekimliği Sertifikası bulunmak.
Ortopedi ve Travmatoloji Doçent 1 Ayak Cerrahisi konusunda tecrübeli ve bu konuda bilimsel yayınları olmak.
Radyoloji Doçent 1 Thoraxradyolojisi ve girişimsel anjiografi konusunda deneyimli olmak.
Radyasyon Onkolojisi Doçent 1 Radyasyon Onkolojisi Uzmanı olmak. Radyoloji Yüksek Lisansı olmak.
Tıp Eğitimi Doçent 1 Tıp Eğitimi Doçenti olmak, eğitim alanında doktorası olan, tercihen öğrenme kurumları ve program geliştirme konusunda deneyimli olmak.
BANKACILIK VE SİGORTACILIK YÜKSEKOKULU BÖLÜMÜ KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Aktüerya Doçent 1 Matematik Mühendisliği Bölümünde doktora yapmış olmak ve Aktüerya alanında araştırmalar yapmış olmak.