Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Mart 2011 10:01, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Marmara Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Dişhekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Tıp Fakültesinin aşağıda belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 sayılı Kanunun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz web sayfasında yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini sağlamış olmak koşuluyla Profesör alınacaktır.

Profesör kadrosu Daimi statüde olup, başvuracak adayların Anabilim Dalı ile ?Başlıca Araştırma Eserini? belirttiği dilekçesine özgeçmişini, noterden tasdikli doçentlik belgesini, yayın listesini, tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, Üniversiteye katkılarını kapsayan ve belgeleyen 6 takım dosyayı da ekleyerek ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Rektörlüğümüze bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

Belirtilen şartları taşımayan ve süresi içerisinde başvurmayan adayların başvuruları ile postayla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlan olunur.

ADRESLER

M.Ü. Rektörlüğü:Göztepe Kampüsü-Kadıköy/İSTANBUL

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ  
BÖLÜM-ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Met. ve Malz . Müh.-Malzeme Bilimi Profesör 1 Dielektrik ve Optik Özellikler konusunda uzman olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Sağlık Sistemleri Yönetimi Profesör 1 İşletme Lisans Mezunu, Yönetim ve Organizasyon ABD Doktora yapmış-Doçentlik Ünvanını Yönetim ve Organizasyon alanında yapmış - Hizmet İşletmeleri-Strateji geliştirme ve girişimcilik konularında tez ve yayınları olmak.
 
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
BÖLÜM KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Profesör 1 Kontrol Sistemleri, pnömatik -hidrolik kontrol sistemleri, nükleer reaktör güç kontrol sistemleri, sayısal kontrol, bulanık kontrol konularında uzman ve deneyimli olmak.
 
TIP FAKÜLTESİ
ANABİLİM DALI KADRO ÜNVANI ADEDİ ARANAN ŞARTLAR
Halk Sağlığı Profesör 1 Hekim olmak, Halk Sağlığı Uzmanı ve Doçenti olmak.
Tıbbi Farmakoloji Profesör 1 Farmakoepidemiyoloji , İlaç Kullanımı, Farmakovijilans , Farmakoekonomi , Akılcı İlaç Kullanımı, Klinik Araştırmalar ve Etik Boyutu gibi Klinik Farmakoloji Konularında Deneyim sahibi olmak.
Tıbbi Farmakoloji Profesör 1 Terapötik İlaç Düzeyi İzlemi, Klinik Araştırmalar ve Etik Boyutu, Akılcı İlaç Kullanımı gibi Klinik Farmakoloji Alanlarında, Klinik Toksikoloji ve Zehirlenmeler, Tıp Eğitimi ve Ölçme Değerlendirme Konusunda Deneyim Sahibi olmak.
Histoloji ve Embriyoloji Profesör 1 Mesane Hasarı Modelleri ve Antioksidanlar üzerinde uzmanlaşmış olmak.
İç Hastalıkları Profesör 1 İç Hastalıkları ve Nefroloji uzmanı olup en az bir yıl yurtdışında araştırma laboratuarında çalışma tecrübesi olmak, Doku kültürü, ELİSA ve Real Time PCR laboratuar tekniklerinde de deneyimli olmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesör 1 Çocuk Onkolojisi yandal uzmanı olmak, tercihen Çocuk Onkoloji Klinik yöneticiliği yapmış olmak.