Kara Kuvvetleri Komutanlığı Açıktan Memur Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Mart 2011 09:31, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kara Kuvvetleri Komutanlığı  Açıktan Memur Alım İlanı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINCA TEMİNİ YAPILACAK SİVİL MEMUR ADAYLARINDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLERİ GÖSTERİR DUYURU METNİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı merkez ve bağlı taşra teşkilatı ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı kadrolara "Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.

2011 YILI SİVİL MEMUR AÇIKTAN ALIM KONTENJANI VE NİTELİKLERİ TABLOSU

ALINACAK MEMUR KADROLARININ ALINACAK PERSONELİN
Alınacak İl/İlçe Sınıfı Unvanı Derece Sayı Cinsiyet 2.Aşama Sınavlarına Kontenjanın Kaç Katı Aday Çağırılacağı KPSS Taban Puanı Uygulamalı Sınav Aranacak Nitelikler
Ankara GİHS Uzman Memur (Hukuk Uzmanı) 9 2 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Hukuk lisans programından mezun olmak ve avukatlık ruhsatına sahip olmak.
Ankara THS Mühendis (Elektrik) 8 1 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Fakültelerin elektrik, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Gaziantep GİHS Mütercim (Arapça) 9 1 E / B 10 Katı 40 Okuma, dinleme, konuşma ve yazma sınavları yapılacaktır. Herhangi bir lisans programından mezun olmak. Yapılacak olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma sınavlarından başarılı olmak.
İstanbul GİHS Gardiyan (Bayan) 10 1 B 10 Katı 70 Yapılmayacaktır. Ön lisans veya iki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Diyarbakır (1), İzmir (1), Tunceli (1) GİHS Muhasebeci 9 3 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Muhasebe, muhasebe-finansman, muhasebe ve finans yönetimi, finans, maliye, maliye-muhasebe, ekonomi ve finans, muhasebe bilgi sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak. Lisans mezunu olup ?Serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatı? olan adaylardan yukarıda belirtilen programlardan mezun olma şartı aranmayacaktır.
Bolu (1), İzmir/Menemen (1), Kayseri (1) GİHS VHKİ (Maaş Mutemedi) 9 3 E 10 Katı 60 Microsoft Word ve Excell programlarından uygulamalı sınav yapılacaktır. Fakültelerin ekonomi ve finansman, iktisat, işletme/işletmecilik, işletme ekonomisi, işletme yönetimi, kamu yönetimi, maliye ve maliye muhasebe lisans programından mezun olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Ankara (4), Kırıkkale (2) GİHS VHKİ 9 6 E 10 Katı 60 Microsoft Word, Excell ve Powerpoint programlarından uygulamalı sınav yapılacaktır. Fakültelerin ekonomi ve finansman, iktisat, işletme/işletmecilik, işletme ekonomisi, işletme yönetimi, kamu yönetimi, maliye ve maliye muhasebe lisans programından mezun olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Ankara (3), İzmir (1), Kocaeli (1), Malatya (2), GİHS Mal/Hesap Sorumlusu 9 7 E 10 Katı 60 Microsoft Word ve Excell programlarından uygulamalı sınav yapılacaktır. Fakültelerin ekonomi ve finansman, iktisat, işletme/işletmecilik, işletme ekonomisi, işletme yönetimi, kamu yönetimi, maliye ve maliye muhasebe lisans programından mezun olmak. MEB'den veya fakültelerden onaylı bilgisayar kurs sertifikasına sahip olmak.
Ağrı (2), Çanakkale/Gelibolu (1), Diyarbakır (1), Edirne (1), Elazığ (1), Erzincan (1), Erzurum (1), Gaziantep (1), İstanbul (2), İzmir (1), Kars/Sarıkamış (2), Kocaeli (2), Malatya (1), Sivas (2), Tekirdağ/Çorlu (2), Trabzon (1) GİHS Zabıt Kâtibi 10 22 E / B 5 Katı 40 Microsoft Word Programında dinlediğini yazma ve okuduğunu yazma konularında sürat ve doğruluk yönünden değerlendirilecektir. Adalet yüksekokulu veya adalet meslek yüksekokulu mezunu olmak.
İstanbul (2), İzmir (1), Kocaeli (1), Konya (1), SHS Sos. Hiz .Uzmanı 8 5 E / B 10 Katı 40 Yapılmayacaktır. Fakülte ve dört yıllık yüksekokullardan sosyal hizmet uzmanı unvanı ile mezun olmak.
Denizli SHS Biyolog 8 1 E / B 10 Katı 70 Yapılmayacaktır. Fen-Edebiyat fakültelerinin biyoloji lisans programından mezun olmak.
Bursa THS Mühendis (Gıda) 8 1 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Fakültelerin gıda mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Antalya (1), Balıkesir (1), İstanbul (1), Samsun (1) Isparta (1) SHS Psikolog 8 5 E / B 10 Katı 40 Yapılmayacaktır. Fen-Edebiyat fakültelerinin psikoloji lisans programından mezun olmak.
Ankara (4), Balıkesir (1), Diyarbakır (1) THS Mühendis (İnşaat) 8 6 E 10 Katı 40 Yapılmayacaktır. Fakültelerin inşaat mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Ankara THS İstatistikçi 8 1 E / B 10 Katı 60 Yapılmayacaktır. Fakültelerin istatistik, istatistik ve bilgisayar lisans programlarından mezun olmak.
Ankara THS Bilgisayar Programcısı 8 2 E / B 10 Katı 40 Yapılmayacaktır. Bilgisayar bilimleri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve enformatik mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, bilgisayar bilimi ve mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
İzmir THS Teknisyen (Matbaa) 12 1 E 10 Katı 40 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) Matbaa, matbaacılık, baskı(Ofset baskı-tipo baskı), ofset baskı, ofset baskı serigrafi , tipo baskı, tipo baskı serigrafi, dizgi bölümlerinden mezun olmak.
Kayseri THS Mühendis (Çevre) 8 1 E / B 10 Katı 40 Yapılmayacaktır. Çevre mühendisliği lisans programından mezun olmak.
Ankara (1), Diyarbakır (1), Kırıkkale (1) THS Tekniker (Emlak) 9 3 E / B 10 Katı 40 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Emlak ve emlak yönetimi, tapu ve kadastro, harita, harita kadastro ve harita teknikerliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
İzmir (1), Kocaeli (1), Malatya (1) THS Teknisyen (Marangoz) 12 3 E 10 Katı 50 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) ağaç işleri, mobilya, döşemecilik, mobilyacılık veya ahşap teknolojisi ve dekorasyon alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara (1), İzmir (1) THS Tekniker (Matbaa) 9 2 E 10 Katı 40 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Matbaacılık, matbaacılık ve baskı teknikleri, baskı teknolojisi işleri, serigrafi , basım ve yayın teknolojileri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Afyonkarahisar (1), Ankara (1), Bolu (1), Çanakkale/Gelibolu (1), Elazığ (1), Erzurum (1), Erzurum/Horasan (1), İstanbul/ Hadımköy (1), Tekirdağ/Çorlu (1), Trabzon (1) THS Teknisyen (Elektrik) 12 10 E 10 Katı 60 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) elektrik, elektrik-elektronik alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara THS Teknisyen (Elektronik) 12 1 E 10 Katı 60 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) elektronik, elektrik-elektronik alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara (6) Çanakkale/Gelibolu (2), Diyarbakır (1), Erzincan (1), Malatya (1) THS Teknisyen (Sıhhi Tesisat) 12 11 E 10 Katı 50 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) sıhhi tesisat, sıhhi tesisat-kalorifercilik-ısıtma, tesisat teknolojisi, tesisat teknolojisi (ısıtma ve doğalgaz), tesisat teknolojisi (ısıtma-doğalgaz iç tesisatçılığı), tesisat teknolojisi (ısıtma-doğalgaz şebeke tesisatçılığı) alanlarının birinden mezun olmak.
Ankara (3), Ankara/Polatlı (1), Balıkesir/Ayvalık (1), Bayburt (1), Isparta/Eğirdir (1), İstanbul (1), İzmir (1), Kastamonu (1), Kırklareli (1), Kocaeli (1), Malatya (2), Sakarya/Pamukova (1), Tekirdağ/Çorlu (1) YHS Aşçı 12 16 E 5 Katı 50 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ön lisans kurumlarının herhangi bir alanından mezun olup aşçılık bonservisine veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri programalarından /alanlarından herhangi birinden mezun olan adaylardan ustalık, kalfalık belgesi ve bonservis aranmayacaktır.) Bu şartları taşıyan personel bulunamadığı taktirde orta öğretim kurumlarından (lise veya dengi okul) mezun olup aşçılık bonservisine veya 3308 sayılı kanuna göre aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, yemek pişirme teknikleri programalarından /alanlarından herhangi birinden mezun olan adaylardan ustalık, kalfalık belgesi ve bonservis aranmayacaktır.)
İstanbul (2), Balıkesir (2) YHS Berber 13 4 E 5 Katı 40 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim (lise veya dengi okul) mezunu olup 3308 sayılı Kanuna göre veya MEB?den onaylı erkek berberliği/kuaförlüğü dalında ustalık veya kalfalık belgesine/sertifikasına sahip olmak.
Adana (2), Elazığ (1), Erzincan (1), Erzurum (1), İstanbul (15), Malatya (3), Tekirdağ/Çorlu (1) YHS Garson 10 24 B 5 Katı 50 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ön lisans programlarının herhangi birinden mezun olup garsonluk bonservisine veya 3308 sayılı Kanuna göre garsonluk dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. KPSS tarihi itibari ile 24 yaşından gün almamış olmak . (Otelcilik, konaklama, turizm, ikram, yiyecek-içecek veya seyahat işletmeciliği ön lisans alanlarından herhangi birinden mezun olan adaylardan ustalık kalfalık belgesi ve bonservis aranmayacaktır.)
İstanbul GİHS Resepsiyoncu 10 1 E / B 10 Katı 60 Yapılmayacaktır. Otel yöneticiliği, turizm işletmeciliği, turizm işletmeciliği ve otelcilik, turizm ve otel işletmeciliği, otel işletmeciliği, turizm ve otelcilik, turizm yönetimi, turizm konaklama ve otel işletmeciliği veya ağırlama hizmetleri ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Ankara (4), Balıkesir (1), Bursa (1), Elazığ (1), İzmir (1), Konya (1), YHS Kaloriferci 12 9 E 5 Katı 60 Yapılmayacaktır. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise veya dengi okul) mezun olmak ve MEB'den onaylı ateşçi sertifikasına sahip olmak.
Afyonkarahisar (1), Diyarbakır (1), Erzincan (1), İstanbul (1), Kırklareli/Lüleburgaz (1), Malatya (2), YHS Kuaför 12 7 E 5 Katı 40 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise dengi okul) bayan kuaförlüğü, cilt bakımı ve kuaförlük, kuaförlük/kuaförlük-cilt bakımı ve epilasyon, kuaförlük/kuaförlük-saç bakımı ve yapımı alanlarının birinden mezun olmak veya ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olup 3308 sayılı Kanuna göre veya MEB?den onaylı bayan kuaförlüğü dalında ustalık veya kalfalık belgesine/ sertifikasına sahip olmak.
Ankara THS Teknisyen (Kaynak) 12 1 E 10 Katı 50 Branşı ile ilgili nazari bilgisi, uygulama yeteneği ve tecrübesini ölçen uygulamalı sınav yapılacaktır. Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okul) metal işleri, metal teknolojisi veya kaynak alanlarının birinden mezun olmak.
Bursa THS Mühendis (Kimya) 8 1 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Fakültelerin kimya mühendisliği bölümü mezunu olmak.
Kırıkkale THS Kimyager 8 2 E / B 10 Katı 60 Yapılmayacaktır. Fen-Edebiyat ve fen fakültelerinin kimya lisans programından mezun olmak.
Ankara THS Mühendis (Uçak) 8 1 E / B 10 Katı 50 Yapılmayacaktır. Fakültelerin uçak mühendisliği veya havacılık ve uzay mühendisliği bölümü mezunu olmak.

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK ŞART VE NİTELİKLER

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun değişik 48?inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak (A bendinin 6?ncı fıkrası hariç).

2. 2010 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (2010 KPSS) girmiş olmak.

3. 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavından tabloda belirtilen taban puanlara eşit veya üzerinde puan almış olmak (Şehit, malul gazi eş ve çocuklarının; anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge ile başvurularında, almış oldukları merkezi sınav puanına aldığı puanın %10 fazlası eklenerek hesaplanmış puan dikkate alınır).

a. Lisans mezunları için 2010 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03,

b. Ön lisans mezunları için 2010 yılı KPSS sınavına ait KPSSP93,

c. Ortaöğrenim mezunları için 2010 yılı KPSS sınavına ait KPSSP94 puanları kullanılacaktır.

4. Ön lisans ve ortaöğretim mezunları için;

a. Merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 28 Kasım 2010) itibariyle, garson unvanı hariç 33 yaşından gün almamış olmak (28 Kasım 1978 tarihinden sonra doğmuş olmak),

b. Garson unvanı için merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 28 Kasım 2010) itibariyle 24 yaşından gün almamış olmak (28 Kasım 1987 tarihinden sonra doğmuş olmak).

5. Lisans mezunları için, merkezi sınava giriş tarihi (KPSS: 10-11 Temmuz 2010) itibariyle 33 yaşından gün almamış olmak (10 Temmuz 1978 tarihinden sonra doğmuş olmak),

6. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu?na tabi görevler ile sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay veya uzman erbaş (Uzman Jandarma dahil) olarak daha önce çalışmamış olmak veya hâlen çalışıyor olmamak.

7. Erkek adayların muvazzaf askerlik hizmetini fiilen tamamlamış veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak (Askerliğini tecil ettirmiş olanlar başvuruda bulunamazlar).

8. Sevk edilecekleri askeri hastaneden "Sivil memur adayı olur" kararlı rapor almış olmak. (Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve yedek adaylar sevk edilecekleri asker hastanelerinden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esaslarına göre muayene edilerek sağlık raporu almaktadırlar).

9. Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

10. Hakkında yaptırılacak güvenlik tahkikatı sonucu olumlu olmak.

11. Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Posta veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

12. Adaylar yukarıda belirtilen unvanlardan birine müracaat edebileceklerdir. İki ayrı unvana müracaat ettiği tespit edilen adayların değerlendirilmesi yapılmayacaktır.

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER

1. Başvuru Tarihi:

a. Uzman memur, mütercim, psikolog, biyolog, kimyager, bilgisayar programcısı ve mühendis unvanlarında başvuracak adaylar 21.03.2011 tarihinde,

b. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ), muhasebeci, mal/hesap sorumlusu, sosyal hizmet uzmanı ve istatistikçi unvanlarında başvuracak adaylar 22.03.2011 tarihinde,

c. Tekniker ve teknisyen unvanlarında başvuracak adaylar 23.03.2011 tarihinde,

ç. Garson, resepsiyoncu, zabıt kâtibi ve gardiyan unvanlarında başvuracak adaylar 24.03.2011 tarihinde,

d. Aşçı, berber, kuaför ve kaloriferci unvanlarında başvuracak adaylar 25.03.2011 tarihinde şahsen müracaat edeceklerdir.

2. Başvuru Yeri: Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı (Cebeci / ANKARA).

3. Uygulamalı Sınav ve Mülakat Tarihleri: 27 Nisan ? 10 Mayıs 2011.

4. Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan; yukarıda yazılı unvanların karşısında belirtilen sayının 5/10 katı (Kontenjan sayısının kaç katı kadar aday çağrılacağı tabloda belirtilmiştir.) aday, KPSS sınav notu büyükten küçüğe doğru sıralanmak suretiyle belirlenecek ve değerlendirmeye (mülakat ve/veya uygulamalı sınav) tabi tutulacaktır.

5. Değerlendirmeye tabi tutulacak adaylara ait isim listeleri, sınav yerleri ve sınav tarihleri 04-27 Nisan 2011 tarihleri arasında www.kkk.tsk.tr. internet adresinde tebliğ edilecektir. Ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacaktır.

6. Yapılan tüm sınavlar sonucunda başarılı olan adayların isim listesi ve yapmaları gereken hususlar 23-30 Mayıs 2011 tarihleri arasında www.kkk.tsk.tr. internet adresinde tebliğ edilecek ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

7. Adaylar unvanların karşısındaki il tercihlerini, mülakat sınavı öncesinde dolduracaklardır.

8. Uygulamalı sınav ve mülakat sınavlarında baraj notu 70?dir. Uygulamalı sınav veya mülakat sınavlarının birinden 70 baraj notunun altında puan alan adaylar elenirler, bir sonraki sınava alınmazlar. Adayların nihai değerlendirmesi; KPSS notu, uygulamalı sınav notu (uygulamalı sınav yapılacak unvanlar için) ve mülakat notu toplamının girdikleri sınav sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan sonuca göre yapılacaktır.

9. Temin faaliyetlerinin herhangi bir aşamasında bilgi ve belgelerinde eksik veya yanlış olduğu tespit edilen adayların işlemleri iptal edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. İş Talep Formu (başvuru esnasında verilecektir).

2. 3 (üç) adet vesikalık fotoğraf (son üç ay içinde çekilmiş, renkli).

3. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi.

4. Öğrenim belgesi aslı ve fotokopisi.

5. Lisans ve ön lisans mezunları için transkript belgesi aslı ve fotokopisi.

6. Erkek adaylar için askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi veya askerlik şubesinden onaylı sureti. Askerlikten muaf olanlar için muaf olduğuna dair belge aslı ve fotokopisi (tecil belgesi kabul edilmez).

7. Kendisine ait; anne, baba, kardeşler, eş ve çocuklarını gösteren, düşünceler ve açıklamalar bölümlerini de içeren 2011 yılı içerisinde alınmış vukuatlı nüfus kayıt örneği.

8. Sınav sonuç belgesinin (KPSS-2010) aslı ve fotokopisi. Sınav sonuç belgeleri aslı olmayan adaylar internetten sınav sonuçlarını gösteren yazıcı çıktısı getireceklerdir.

9. Müracaat edeceği unvana ait bonservis, ustalık-kalfalık belgesi, sertifika, ruhsat, ehliyet vb. belgelerin aslı ve fotokopisi.

10. Cumhuriyet Savcılığından 2011 yılına ait alınacak adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı belgesi (sicil kaydı olanlar için mahkeme kararı).

11. Öğrenim durumları, belirtilen okulların bölümlerine denk olanlar veya yurt dışında öğrenim görenler için Yüksek Öğrenim Kurumundan alınmış denklik belgesi.

12. Şehit, malul veya muharip gazi eş ve çocuklarının anne, baba veya eşinin şehit/gazi olduğunu gösterir belge aslı ve fotokopisi.

13. Fakülte veya yüksekokulda bilgisayar dersi aldığını transkript ile belgeleyen adaylardan MEB?den veya fakülteden onaylı bilgisayar kurs belgesi istenmeyecektir.

SİZLERİ BEKLİYORUZ?