İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

SSK Başkanlığı Sigorta Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

Kurumumuz Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığının açık bulunan, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 30 adet 9 uncu dereceli Sigorta Müfettiş Yardımcısı kadrolarına sınav ile Başkanlık Sigorta Müfettiş Yardımcısı alınacaktır. Adayların 31/8/2004- 9/9/2004 tarihleri arasında başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıntılar için tıklayın.

İlan Giriş : 20 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
SSK Başkanlığı Sigorta Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı

BAŞKANLIK SİGORTA MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kurumumuz Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığının açık bulunan, Genel İdare Hizmetleri sınıfından 30 adet 9 uncu dereceli Sigorta Müfettiş Yardımcısı kadrolarına sınav ile Başkanlık Sigorta Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.

1 ? SINAV TARİHİ VE YERİ

Sınavlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara?da, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dersliklerinde yapılacaktır. Yazılı sınav 25-26 Eylül 2004 tarihlerinde (Cumartesi ilk oturum 09.00, ikinci oturum 14.00 ve Pazar 14.00 gün ve saatlerinde)yapılacak, başarılı olanlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.

2 ? GİRİŞ KOŞULLARI

Adayların;

a) Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak,

b) Sınavın yapılacağı yılın ilk gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmak,

c) Eğitim süresi en az dört yıl olan, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat,İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bu Fakültelere denkliği Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanmış yabancı fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olmak,

d) Sigorta Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavına bir defadan fazla katılmamış olmak,

e) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik?e göre yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)sonucunda; KPSSP118 puan türünden 80 ve üzerinde olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 400 kişi içerisinde bulunmak (400?üncü aday ile aynı puana sahip olanlar da sınava katılabileceklerdir.)

f) Sigorta Müfettişliği karakter ve vasıflarını haiz bulunmak,

gerekir.

(f) bendinde belirtilen husus, sadece yazılı sınavı kazanan adaylar yönünden söz konusu olup; sözlü sınavdan önce Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığınca yapılacak inceleme ile tespit edilir. Durumu uygun bulunmayanlar sözlü sınava çağrılmazlar.

Sınava katılabilme şartlarını taşıyan adaylara Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığınca sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) posta yoluyla başvuru formunda belirttikleri adreslerine gönderilecek, adayların sınava girecekleri salon, Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Binası giriş kapılarına asılacak bir yazı ile duyurulacaktır. Sınava katılma hakkını elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Adaylar sınava giriş yerlerini Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığının (0 312) 431 28 97, 431 69 43, 430 46 27, 430 41 88 numaraları telefonlarından ve www.ssk.gov.tr sitesinden de öğrenebileceklerdir. Adaylar sınava gelirken yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi özel kimlik, yumuşak kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.

3 ? SINAV KONULARI

A) KOMPOZİSYON

Genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularda yapılır.

B) HUKUK

a) Anayasa Hukuku; Genel Esasları,

b) Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku,

c) Medeni Hukuk; Genel Esasları ve Ayni Haklar,

d) Borçlar Hukuku; Borçlar Kanununun 1 inci kısmı ile 2 nci kısmının 10, 11, 13 ve 14 üncü babları,

e) Ceza Hukuku; Genel Esasları, Devlet İdaresi ve Ammenin İtimadı Aleyhine İşlenen Suçlar,

f) Ceza Muhakemeleri Usul Hukuku; Genel Esasları,

g) İcra ve İflas Hukuku,

h) İdare Hukuku; Genel Esasları, İdari Yargı ve İdari Teşkilat,

ı) Ticaret Hukuku; Genel Esasları ve Kıymetli Evrak Bölümleri,

C) İKTİSAT

a) İktisat Teorisi; Mikro Ekonomi,

b) Güncel Ekonomik Sorunlar,

c) Para-Banka, Kredi ve Konjonktür,

d) Milli Gelir, İstihdam, Yatırım,

e) Milletlerarası İktisadi Münasebetler ve Teşekküller,

D) MALİYE

a) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası,

b) Türk Vergi Kanunlarının Esasları,

c) Kamu Giderleri ve Gider Kanunlarının Esasları,

d) Bütçe ve Bütçe Çeşitleri,

e) Kamu Borçları,

E) MUHASEBE

a) Genel Muhasebe,

b) Bilanço, Bilanço Analizi ve Teknikleri,

c) Ticari Hesap,

F) YABANCI DİL

a) İngilizce,

b) Fransızca,

c) Almanca,

dillerinden birisi.

4 ? BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER

Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığından veya İstanbul, İzmir, Ankara,Adana, Bursa, Trabzon ve Diyarbakır illerinde bulunan Grup Başkanlıklarından alınacak Başvuru Formu ve Sınav Kimlik Kartı (formdaki ?Aday No? kısmı hariç) aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir.

a) 2004-KPSS Temmuz dönemi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Sonuç Belgesinin aslı veya noter onaylı sureti (aslı gösterilmek kaydıyla Kurul Başkanlığımızca da onaylanabilir.)

b) 4,5x6 boyutunda son bir yıl içinde çekilmiş 2 adet renkli fotoğraf,

c) Yüksek öğrenim kurumu diploma veya bitirme belgesinin aslı veya noterden yahut belgelerin verildiği okullardan onaylı sureti, (belgelerin fotokopisi kabul edilmeyecektir.)

Adayların yukarıdaki belgelerle birlikte 31/8/2004 tarihinden itibaren 9/9/2004 günü mesai bitimine kadar ?Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı Mithatpaşa Cad. No: 7 B Blok Kat: 3 06437-Sıhhiye/ANKARA? adresine şahsen veya posta ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Posta ile yapılacak başvurularda evrakların 9/9/2004 günü mesai bitiminden önce belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve eksik belgeler ile yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Yazılı sınavı kazanıp sözlü sınava çağrılacak adayların, sözlü sınav tarihinden önce, Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığına müracaatla aşağıdaki belgeleri vermeleri gerekmektedir.

a) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

b) Sağlam ve her türlü iklim ile yaya ve taşıtla yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu aslı veya onaylı sureti,

c) Askerlik durumunu belirten belgenin aslı veya onaylı sureti,

d) 4.5x6 boyutunda yeni çekilmiş 6 adet renkli fotoğraf,

e) Cumhuriyet Savcılığından alınan sabıka kaydı belgesi,

f) Kendi el yazısı ile özgeçmiş, (Bu özgeçmişinde; ilk, orta ve yüksek öğrenimlerini yaptığı okulları ve yerleri yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı, aile bireylerinin ad ve soyadları, yaptıkları işler, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin ad ve soyadları, yaptıkları iş ve adresleri ile telefon numaraları belirtilir.)

5 ? SINAV ŞEKLİ, SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE İLANI

Yazılı sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

Her aday, sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı)kontrol edilmek suretiyle sınava alınır. Sınava giren adaylar yanlarında sınav giriş belgesi (aday kimlik kartı) ile birlikte resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istendiğinde bunları sınav görevlilerine ibraz etmekle yükümlüdürler.

Sınav esnasında kopya girişiminde bulunanlar sınavdan çıkartılır ve bir daha giriş sınavına alınmazlar. Sınav önceden belirlenmiş saatte bitirilir.

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için sınav konularının her birinden 100 tam puan üzerinden 60?dan az olmamak üzere ortalama 70 puan almak gerekir.

Yazılı Sınavı kazanları, başarı sırasını ve sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir liste, Kurum Başkanlık binası ve uygun görülecek diğer yerlerde asılmak suretiyle ilan olunur. Sözlü sınava gireceklerin aday başvuru formunda belirttikleri adreslerine, sınavın yeri, günü ve saati bildirilir.