Anadolu Üniversitesi Dikey Geçiş İlanı

İlan Giriş : 19 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Anadolu Üniversitesi Dikey Geçiş İlanı

Hürriyet Gazetesi

19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan �Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca 2004-2005 öğretim yılında, Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçişle öğrenci alınacaktır.

Meslek Yüksekokulu veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından mezun olan veya halen son sınıfta okuyan öğrencilerden, kendi alanlarındaki lisans programlarına başvuranlar İktisat veya İşletme Fakültesi'nin 3. sınıfına doğrudan kayıt yaptıracaklar, farklı alanlardaki lisans programlarına başvuranlar ise, lisans öğrenimine hazırlık programına katılacaklardır.

Meslek Yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesinin hangi programlarından mezun olanların 3. sınıfa doğrudan kayıt yaptırabilecekleri, hangi programlardan mezun olanların lisans öğrenimine hazırlık programına katılacakları, Açıköğretim Fakültesi bürolarında ilan edilmiş olup, ayrıca bu bilgi bürolardan  sağlanacak başvuru kılavuzunda yer almaktadır.

Dikey Geçiş için başvuru yapmak isteyenler, Açıköğretim Fakültesi bürolarından başvuru kılavuzu alabilirler. Posta, elektronik posta vb. yöntemlerle yapılan başvurular ile Açıköğretim Fakültesi büroları dışındaki makamlara yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvurular 31 Ağustos 2004 tarihlerinde başlayacak, 09 Eylül 2004 tarihi çalışma saati bitiminde sona erecektir.  Adayların bu tarihler arasında bizzat başvurmaları gerekir. 31 Ağustos-09 Eylül 2004 tarihleri arasında mazeretleri nedeniyle bizzat başvurmayanlar, mazeretlerini kanıtlayan resmi belge ile 10 Eylül 2004 tarihinde, Açıköğretim Fakültesi bürolarına bizzat veya yakınları aracılığı ile başvuru yapabilirler. Yukarıda belirtilen tarihten sonra hiçbir mazeret kabul edilmeyecek ve başvuru alınmayacaktır.

Halen lisans öğrenimine hazırlık programında okuyan öğrencilerden, mezun olduğu program, doğrudan kayıt yaptırmaya uygun olanlar, lisans öğrenimine hazırlık programındaki kaydını sildirerek, aşağıdaki belgeleri tamamladıktan sonra, başvuru süresi içinde 3. sınıfa doğrudan  kayıt için başvurabilirler.

Başvuru için gerekli belgeler;
1- Başvuru Formu, (Açıköğretim Fakültesi bürolarından alınacaktır)
2- Öğrenim Belgesi;
a) Mezun öğrenciler diploma veya çıkma fotokopisi,
b) Son sınıfta okuyan öğrencilerin, okullarından alacakları öğrenci belgesi
(Bu belgede kayıtlı oldukları program mutlaka belirtilecektir.)
3- T.C. Kimlik Numarasını Gösteren Belge;
T:C: Kimlik Numarası nüfus cüzdanında bulunanlar nüfus cüzdanının fotokopisini, bulunmayanlar, Nüfus Müdürlüklerinden veya http://tckimlik.nvi.gov.tr internet adresinden alacakları belgenin aslını veya fotokopisini AÖF bürosuna vereceklerdir.
4- Başvuru kılavuzu ve optik form bedeli olarak T.C. Ziraat Bankası Eskişehir Şubesi 392908 nolu hesaba yatırılan, 5.000.000 TL lık dekontun aslı başvuru anında Açıköğretim Fakültesi bürosuna verilecektir.

BAŞVURU YAPILABİLECEK AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ BÜROLARI
Kilis ve Düzce illeri hariç her ilde en az bir AÖF bürosu vardır. Dikey geçiş için başvurabileceğiniz Açıköğretim Fakültesi büro adreslerini Açıköğretim İletişim Hattı 0 -222-3304121, 0-222-3308415, 0-222- 3308177, 0-222-3206906 telefon numaralarından yada http://www.anadolu.edu.tr internet adresinden öğrenebilirsiniz.