İnönü Üniversitesi Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İlan Giriş : 11 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
İnönü Üniversitesi Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

İnönü Üniversitesi Y.Lisans ve Doktora Program İlanı

Vatan Gazetesi

Üniversitemiz Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinin Ana Bilim Dallarına 2004-2005 öğretim yılı Güz yarıyılında Yüksek Lisans ve Doktora Programları için öğrenci alınacaktır.

1- İstenilen Belgeler

Yüksek Lisans için

- Lisans diplomasının aslı veya noter onaylı sureti.

- Not transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 60 (altmış)' dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100'lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci işlerinden alınacaktır.)

- LES sonuç belgesinin aslı veya noterden onaylı sureti (LES notunun her anabilişm dalı için belirlenen puan türünden en az 45 (kırkbeş) olması

- Noterden onaylı nüfus cüzdan sureti.

- 2 adet vesikalık fotoğraf

- Dilekçe (Adaylar dilekçelerinde girmek istediği programı belirterek, özgeçmişlerini ekleyeceklerdir.)

- Askerlik durum belgesi

- KPDS veya ÜDS'den 45 (kırkbeş) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı sureti

Doktora için

-Yüksek lisans diplomasının aslı veya noter onaylı sureti.

- Lisans diplomasının aslı veya noter onaylı sureti.

- Lisans ve yüksek lisans not transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (Mezuniyet not ortalamasının 60 (altmış)' dan az olmaması gerekmektedir. Lisans başarı not ortalamasının 100'lük sisteme göre karşılığını gösterir belgenin mezun olunan üniversitenin, öğrenci işlerinden alınacaktır.)

- LES sonuç belgesinin aslı veya noterden onaylı sureti (LES notunun her anabilişm dalı için belirlenen puan türünden en az 50 (elli) olması

- Noterden onaylı nüfus cüzdan sureti.

- 2 adet vesikalık fotoğraf

- Dilekçe (Adaylar dilekçelerinde girmek istediği programı belirterek, özgeçmişlerini ekleyeceklerdir.)

- Askerlik durum belgesi

- KPDS veya ÜDS'den 50 (elli) veya daha fazla puan aldığını gösterir belgenin aslı veya noterden onaylı sureti

2- Müracat Tarihi ve Yeri

- Adaylar başvurularını 23-31 Ağustos 2004 tarihleri arasında, istenilen belgeler ile birlikte, Enstitü Müdürlüklerine şahsen yapacaklardır. Posta ile müracat kabul edilmeyecektir.

- Kazanan adayların kesin kayıt tarihleri ilgili enstitülerde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara bir tebligat yapılmayacaktır.

3- Değerlendirme

- Yüksek Lisans: Les puanının % 60'ı + Lisans not ortalamasının %10'u +KPDS veya ÜDS sınavının %30'u alınarak toplamına göre adaylar sıralanır.Eşitlik durumunda LES + Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

- Doktora: LES veya Tıp fakültesi mezunları için TUS puanının %60' ı + Hazırlık Sınıfı hariç en az 5 yıllık lisans mezunları için ise not ortalamasının, yüksek lisans mezunları için lisans not ortalaması ile yüksek lisans not ortlalamasının yarısının %10'u + KPDS veya ÜDS puanının %30 'u = 55 olması koşuluyla adaylar sıralanır. Eşitlik durumunda LES + Yabancı Dil puanı yüksek olanlara öncelik verilir.

-Fen Bilimleri Enstitüsü:

Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora
Les Puan Türü
Biyoloji Anabilim Dalı      
Genel Biyoloji
2
2
SAYISAL
Moleküler Biyoloji
2
2
"
Botanik
2
2
"
Zooloji
1
-
"
Fizik Anabilim Dalı
Nükleer Fizik
-
2
SAYISAL
Genel Fizik
1
2
"
Katıhal Fizik
1
-
"
Matematik Anabilim Dalı
Geometri
4
2
SAYISAL
Uygulamalı Matematik
-
1
"
Topoloji
1
1
Analiz
1
1
"
Kimya Anabilim Dalı
SAYISAL
Analitik Kimya
TOPLAM 14
2
"
Anorganik Kimya
1
"
Biyokimya
-
"
Fizikokimya
1
"
Organik Kimya
2
"
Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı
SAYISAL
Kimyasal Teknolojiler
4
-
"
Temel İşlemler ve Termodinamik
4
-
"
Proses ve Reaktör Tasarımı
4
-
"
Gıda Mühendisliği
4
-
SAYISAL
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
6
-
"
Makine Mühendisliği
6
-
"
Maden Mühendisliği
8
-
"

Not:

  1. Branş dışından başvurular olması halinde başvurular ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının değerlendirmesi sonucu Enstitü Yönetim Kurulu tarafından karara bağlanır.
  2. Başka bir üniversitede öğretim elemanı olanlar müracaat edemez.
  3. Biyoloji Anabilim Dalına başvurularda Biyoloji lisans ve yüksek lisans müfredatları uygunluk şartı aranacaktır.

-Sosyal Bilimler Enstitüsü:

Anabilim Dalı Yüksek Lisans
Doktora
Les Puan Türü
Sosyoloji Anabilim Dalı
10
5
EA/SÖZEL
İşletme Anabilim Dalı
Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
10
6
EA
Muhasebe-Finansman Bilim Dalı
6
3
EA
Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
6
3
EA
Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bil.Dalı
6
3
EA
Eğitim Programı ve Öğretimi (EPÖ) Bil.Dalı
10
6
EA
Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı
10
6
EA
Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı
Türkçe Öğretmenliği Programı Bilim Dalı
8
-
SÖZEL
İktisat Anabilim Dalı
10
5
EA
Kamu YönetimiAnabilim Dalı
15
11
SÖZEL
Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı
SÖZEL
Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalı
3
-
SÖZEL
Yeni Türk Dili Bilim Dalı
3
-
SÖZEL
Eski Türk Dili Bilim Dalı
3
-
SÖZEL
Halk Edebiyatı Bilim Dalı
3
-
SÖZEL
Tarih Anabilim Dalı  
.
 
Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı
5
.
SÖZEL
Beden Eğitimi Anabilim Dalı
7
.
EA
Ekonometri Anabilim Dalı
6
.
SAYISAL
Güzel Sanatlar Anabilim Dalı  
.
 
Resim Öğretmenliği Bilim Dalı
6
.
EA
Müzik Eğitimi Bilim Dalı
6
.
EA
İlköğtetim Anabilim Dalı  
.
 
Okul Öncesi Öğretmenliği Bİlim Dalı
7
.
EA-SÖZEL

Anabilim Dalları ile İlgili Özel Koşullar:

-Sosyoloji Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için ilan edilen sayının 6 (altı) tanesi Sosyoloji Bölümü lisans mezunlarına, 2 (iki) tanesi Harp Okulu Mezunlarına, 2 (iki) tanesi de 4 yıllık Polsi Akademisi mezunlarına ayrılmıştır.

- Doktoraya başvurabilmek için Sosyoloji lisansı, Harp Okulu Diploması veya 4 yıllık Polis Akademisi diplomasına dayalı Sosyoloji Yüksek Lisans mezunu olmak veya Harp Akademisi mezunu olmak gerekir.

- İşletme Anabilim Dalı : Yüksek Lisans için ilan edilen sayıların Yönetim ve Organizasyon Bilim dalındaki 5 (beş), Muhasebe-Finansman Bilim dalındaki 6 (altı) ve Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalındaki 6 (altı) Yüksek lisans kontenjanına başvurabilmek için İşletme Bölümü Lisans veya Endüstri Mühendisliği Lisans diplomasına sahip olmak gerekir. Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalındaki geri kalan 5 (beş) tanesi Harp Okulu Mezunlarına ve 4 yıllık Polsi Akademisi mezunlarına ayrılmıştır.

Doktora için ise Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı 3(üç),Muhasebe-Finansman Bilim Dalı 3(üç) ve Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dallarındaki 3(üç) doktora kontenjanına başvurabilmek için İşletme lisansına dayalı İşletme Anabilim dalında yüksek lisans diplomasına sahip olmak gerekir. Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalının geri kalan 3(üç) doktora kontenjanı Harp Akademisi Mezunlarına ve Harp Okulu diplomasına dayalı İşletme Anabilim Dalı Yönetim Organizasyonu Bilim Dalında Yüksek Lisans mezunlarına ayrılmıştır.

- Eğitim Bilişmleri Anabilim Dalı:

- Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bilim Dalı: Yüksek Lisans için belirlenen sayının 1 (bir) tanesi Yabancı Dil Mezunu, 1 (bir) tanesi Harp Okulları Mezunu, geriye kalan 8 (sekiz) kontenjan, öğretmen yetiştiren bir Yükseköğretim Kurumu' nun 4 yıllık bölümünden mezun olanlar içindir. Doktora için EYD bilim dalında yüksek lisans mezunu olmak gerekir.

- Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı: Yüksek Lisans için PDR, Psikolojik ve Çocuk Gelişimi,Özel Eğitim, Sosyal Hizmetler ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans mezunu olmak gerekir. Doktora için PDR bilim dalında yüksek lisans mezunu olmak gerekir.

- Eğitim Programı ve Öğretimi Bilim Dalı: Yüksek Lisans için belirlenen sayının 1 (bir) tanesi Yabancı Dil Mezunu, 1 (bir) tanesi Harp Okulları Mezunu, geriye kalan 8 (sekiz) kontenjan, öğretmen yetiştiren bir Yükseköğretim Kurumu' nun 4 yıllık bölümünden mezun olanlar içindir. Doktora için EPÖ bilim dalında yüksek lisans mezunu olmak gerekir.

- Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Öğretmenliği lisans mezunu olmak gerekir.

- Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi, Halk Edebiyatı veya Türkçe Eğitimi Bölümü mezunu olmak gerekir.

- İktisat Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için İktisat lisans mezunu olmak gerekir. Doktora için İktisat lisansına dayalı İktisat yüksek lisans mezunu olmak gerekir.

- Kamu Yönetimi Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için ilan edilen sayının 6 (altı) tanesi Kamu Yönetimi Bölümü lisans mezunlarına, 2 (iki) tanesi Hukuk Fakültesi mezunlarına, 5 (beş) tanesi Harp Okulları mezunlarına, 2 (iki) tanesi de 4 yıllık Polis Akademisi mezunlarına ayrılmıştır. Doktora için ilan edilen sayının 5 (beş) tanesi Kamu Yönetimi lisansına dayalı Kamu Yöentimi yüksek lisans mezunlarına, 2 (iki) tanesi Harp Okuluna dayalı Kamu Yönetimi yüksek lisansı mezunlarına, 2 (iki) tanesi Harp Okulu çıkışlı Harp Akademisi mezunlarına, 1 (bir) tanesi Hukuk Fakültesi çıkışlı Kamu Yönetimi Yüksek lisans mezunlarına ve 1 ( bir) tanesi de Polis Akademisine Dayalı Kamu Yönetimi Yüksek lisans mezunlaına ayrılmıştır.

- Tarih Anabilim Dalı Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı : Yüksek Lisans için Tarih dalında lisans veya Harp Okulu mezunu olmak gerekir.

- Beden Eğitimi Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için ilan edilen sayının 3 (üç) tanesi Beden Eğitimi ve Spor dalında lisans mezunları, 2 (iki) tanesi Harp Okulu mezunları ve 2 (iki) tanesi de Polis Akademisi mezunları içindir.

- Ekonometri Anabilim Dalı: Yüksek Lisans için Ekonometri dalında lisans mezunu olmak gerekir.

- Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim Öğretmenliği Bilim Dalında: Yüksek Lisans için Resim Öğretmenliği bilim dalında lisans mezunu olmak gerekir.

- Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Müzik Öğretmenliği Bilim Dalında: Yüksek Lisans için Müzik eğitimi veren herhangi bir 4 yıllık lisans programı mezunu olmak gerekir.

- İlköğretim Anabilim Dalı: Okul Öncesi Öğretmenliği Bilim Dalı: Yüksek Lisans için Okul Öncesi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Beden Eğitimi ve Spor, Güzel Sanatlar (Resim ve Müzik), Türkçe Öğretmenliği veya Yüksek Hemşirelik Mezunu olmak gerekir.

-Sağlık Bilimler Enstitüsü

Anabilim Dalı Yüksek Lisans Doktora LES Puan Türü
TIp Fakültesi      
Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı 1 1 SAYISAL
Halk Sağlığı Anabilim Dalı 3 2 SAYISAL
Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı 1 1 SAYISAL
Fizyoloji Anabilim Dalı 4 - SAYISAL
Anatomi Anabilim Dalı - 2 SAYISAL
Biyoistatistik Anatomi Anabilim Dalı 1* - SAYISAL
Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı      
Tıbbi Genetik Anabilim Dalı 2 - SAYISAL
Eczacılık Fakültesi      
Analitik Kimya Anabilim Dalı 1 - SAYISAL
Biyokimya Anabilim Dalı 1 - SAYISAL
Farmakoloji Anabilim Dalı 1 - SAYISAL
*Biyoistatisik Anabilim Dalındaki Kontenjan Yatay geçiş içindir.

Ön Koşullar:

  1. Biyoistatistik Anabilim Dalı Yüksek lisans programına başvuranların Fen-Edebiyat Fakültesi, İstatistik Bölümü Mezunu olmaları ve Sağlık Bilimleri Programlaının birinde yüksek lisans yapıyor olmaları,
  2. Halk Sağlığı Anatomi Anabilim Dalı doktora programına başvuranların Tıp Fakültesi Mezunu olmaları,
  3. Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Fizyoloji ve Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı programlarına başvuranların tam gün laboratuvarda çalışmaları,
  4. Eczacılık Fakültesi, yüksek lisans programlarına başvuranların , Eczacılık Fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir.
  5. TUS ve LES belgeleri son iki yıl içinde alınmış olmalıdır.
  6. Başka bir üniversitede öğretim elemanı olanlar müracaat edemez.