Abant İzzet Baysal Ün. Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Alım İlanı

İlan Giriş : 10 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Ün. Yatay Geçiş Yoluyla Öğrenci Alım İlanı

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

?Yükseköğretim Kurumları arasında Önlisans ve Lisans düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik? hükümleri uyarınca 2004 / 2005 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında yatay geçiş yoluyla kabul edilecek öğrencilerde aranacak şartlar ve istenen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Başvuru tarihleri.
I. Yarıyıl :09-13 Ağustos 2004

Müracaatlar yukarıda belirtilen tarihler arasında ilgili Fakülte Dekanlıklarına veya Yüksekokul Müdürlüklerine yapılacaktır.

Yatay geçişler, eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında yapılır. Geçiş yapılmak istenilen birim tarafından oluşturulan komisyonca eşdeğerliğin kabul edilmiş olması gerekir. Eşdeğer eğitim programlarını ve eşdeğer yükseköğretim kurumunu belirlemede ders içerikleri benzerliği ile ÖSS giriş puan türü esas alınır.
Yatay geçiş isteğinin kabul edilebilmesi için, öğrencinin eşdeğer eğitim programı uygulayan bir yükseköğretim kurumundan gelmesi ve ÖSS taban puanının Üniversitemizde yatay geçiş yapmak istediği birimin ilgili yılının en düşük ÖSS puanına eşit veya daha yüksek olması şartı aranır.
Açıköğretim ve ekstern öğretim yapan kurumlardan örgün öğretim yapan programlarımıza yatay geçiş ile öğrenci alınmaz.
Normal örgün öğretim yapan kurumlardan üniversitemizin ikinci öğretim yapan birimlerine diğer koşulları da sağladığı taktirde yatay geçiş yapılabilir. Ancak ikinci öğretime ait öğretim ücreti ödenerek öğretime devam edilir.
Aynı programın ikinci öğretiminden birinci öğretimine yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin belirtilen diğer şartları sağlamış olmalarından başka, okudukları sınıftaki başarı oranı sıralamasında sınıf mevcudunun ilk % 10?u arasına girmiş olma şartı aranır. Bu şekilde yatay geçiş yapan öğrencilerden öğrenim katkı ücreti birinci öğretim ücreti olarak alınır.
Programların ilk yarıyıllarına ve tıp fakültelerinin son sınıflarına yatay geçiş yapılamaz.
Diğer yarıyıllara yatay geçiş yapılabilmesi için,
a-Yukarıda belirtilen ilkeleri sağlamış olması,

b-Öğrencinin ayrılacağı kurumdaki sınıfın veya yarıyılın bütün derslerini almış ve sınavlarını başarmış olması,

c-Ara yarıyıllara geçiş yapacak ise (b) şıkkında belirtilen başarı oranının % 60 ve üzerinde olması, son yarıyıla geçiş yapılacak ise (b) şıkkında belirtilen başarı oranının % 70 oranında olması gerekir.

d-Kamu görevlilerinin sürekli olarak kampüslerimizin bulunduğu il sınırlarına atanmaları halinde, bakmakla yükümlü oldukları 25 yaşını geçmemiş çocuklarının yatay geçiş için başvurularında yukarıda belirtilen diğer koşullar aynın aranır, ancak 8c ?de belirtilen başarı oranları, sırasıyla %50 ve % 60 ?a indirilebilir.

2. ve 3. maddedeki koşulların uygulanamayacağı yurtdışı üniversitelerinden yapılacak başvurularda öğrencilerin öğrenim yaptıkları üniversitelerin eşdeğerliğinin YÖK tarafından kabul edilmiş olması gerekir. 2.öğretim programlarından örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin okuduğu sınıftaki başarı oranı sıralamasında sınıf mevcudunun ilk % 10 ?u arasına girmiş olması şartı aranır.
İSTENEN BELGELER:

Hangi program ve yarıyıla geçiş yapacağına ilişkin dilekçe.
Başvuran öğrencinin ayrılacağı yükseköğretim kurumundan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi öğrenim belgesinin (transkriptin) aslı veya resmi onaylı fotokopisi (transkript yabancı dilde ise noterlikçe onaylı çevirisi beraber verilecek.)
ÖSS Sınav Sonuç Belgesinin resmi onaylı fotokopisi.
Disiplin Cezası almadığını belirten belge.
İkinci Öğretimden, birinci öğretime geçiş yapmak isteyenler ile, yurt dışı üniversitelerden üniversitemize geçiş yapmak isteyenler için, öğrenim gördükleri program ve sınıfta ilk % 10?a girdiğini belirten resmi yazı.
Kendisine bakmakla yükümlü kişinin kamu görevlisi olarak kampüslerimizin bulunduğu ile atandığını bildiren resmi yazı veya onaylı fotokopisi.
Öğrencinin nüfus cüzdanının resmi onaylı fotokopisi.
Üniversitemiz birimlerine Yatay Geçiş yapmak için müracaat edecek öğrenciler, T.C. Ziraat Bankası A.İ.B.Ü. Bürosu Nezdinde bulunan 6429810 no?lu hesaba 100.000.000._ TL yatıracaklar ve banka dekontlarını müracaat edecekleri ilgili birime teslim edeceklerdir.
NOT:Yukarıda istenen belgelerden eksik olanların müracaatları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Kontenjanlar için tıklayın.