Niğde Kemerhisar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Şubat 2011 10:57, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Niğde Kemerhisar Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

T.C. NİĞDE İLİ BOR İLÇESİ KEMERHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Kemerhisar Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere Belediye İtfaiye Yönetmeliği ile 11.04.2007 Tarih ve 26490 Sayılı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Belediye itfaiye yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde Başkanlığımızda münhal bulunan aşağıda sınıfı, unvanı, derecesi adedi, ( KPSS ) taban puanı alıp Başkanlığımıza müracaat eden adaylar arasında, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 3 ( Üç ) katı aday belirlenerek sözlü sınava çağrılmak suretiyle İtfaiye eri alınacaktır.

A -ALIM YAPILACAK BOŞ KADRO

SINIFI ÜNVANI DERECESİ ADEDİ CİNSİYET EĞİTİM DURUMU KPSS PUANI
G.I.H. İTFAİYE ERİ 10 1 E/K LİSE VE DENGİ OKUL MEZUNU 60

B- BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANACAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

1 - Türk Vatandaşı olmak

2 - Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3 - Türk Ceza Kanunun 53.üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir Suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasını yada affa uğramış olsa bile Devletin Güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim iflasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçundan mahkum olmamak,

4 - Sınav günü itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak.

5 - Erkekler için askerlik durum belgesi aslı ya da onaylı sureti.

6 - Tartılma ve ölçülme aç karnına soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1,67 m, Kadınlarda en az 1,60 m, boyunda olmak ve boyun 1 m. Den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,- ) 10 Kg den fazla fark olmamak, ( Boy ve kilo tespitleri Belediyemiz Sağlık Ocağı tarafından yapılarak onaylanacaktır.

7 - Adaylardan öncelikle 2010 yılında Örgenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM ) tarafından yapılan kamu personeli seçme sınavlarına ( KPSS ) sınavına girmiş olmaları, lise ve dengi okul mezunlan için 2010 KPSS puan türünden yukarıda sınav komisyonunun belirtmiş olduğu 60 tabanı puanı ve üzerinde KPSS puanı almaları şarttır.

8 - KPSS Başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atamaYapılacak boş kadro sayısının 3 Katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılacak olan adayların listesi, Belediyemiz ilan panosunda yayınlanacaktır.

9 - Alınacak olan kadrolar için yukarıdaki kadro karşılığındaki öğrenimlerden sınav tarihi itibariyle mezun olmak.

10 - Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak görevlerini düzenli bir. Biçimde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak

11 - Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

C - BAŞVURU YERİ, TARİH VE SAATİ

1 - Adaylar 21.02.2011 tarihinde başlayıp 22.02.2011 Salı günü saat 17.00'ye kadar Başvurularını Kemerhisar Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapacaklardır.

2 - Son Başvuru Tarihi 22.02.2011 saat 17.00 de sona erecektir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

3 - İdaremizce başvuru yapan adaylar KPSS başarı puan sırasına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında aday sınava çağrılacaktır. Sınava katılma hakkım elde edemeyen müracaat sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Posta ve internet üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

D - BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

Kemerhisar Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şeklide tükenmez kalemle doldurulmak sureti ile aşağıdaki belgeler eklenecektir.

1-2010 KPSS Sonuç belgesi veya tasdikli sureti.

2 - T.C. Kimlik numarası mevcutlu nüfus cüzdanı tasdikli sureti.

3 -Son altı ay içerisinde çekilmiş 4 Adet renkli 4,5 x 6 boyutunda vesikalık fotoğraf, fotoğrafın 1 tanesi başvuru formuna yapıştırılacaktır.

4 - Diploma veya çıkış belgesi aslı veya noter onaylı sureti.

5 - Erkekler için askerlik durum belgesi aslı ya da onaylı sureti.

6 - Cumhuriyet Savcılığı Adli Sicil Kayıt Belgesi ( 1 Ay içerisinde alınmış olmak )

7 - Kemerhisar Sağlık Ocağından alınacak boy kilo tespit formu.

8 - Sağlık açısından kapalı mekân dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye

Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak. ( Bu konuda tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu )istenir.

9 - Giriş Belgesi Formu; Sınava çağrılan adaylar sınav giriş belgelerini 25.02.2010 Cuma

günü Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünden bizzat kendileri temin edeceklerdir.

E - SINAV YERİ, ZAMANI ve KONULARI

Sınav Sözlü olarak yapılacaktır. Sözlü sınav tarihi 01.03.2011 Salı günü saat 10.00 da Kemerhisar Belediye Başkanlığı Hizmet Binası Meclis salonunda yapılacaktır.

SÖZLÜ SINAV KONULARI

- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

- Atatürk İlke ve İnkılâp Tarihi

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

- Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuat

- Mesleki Bilgi ve Becerilerine Yönelik Sorular ve Uygulamalar

- Genel Kültür.

F - SINAV ŞEKLİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ VE İLANI

1 - Sözlü sınavlar duyurulmuş olan yer ve saatte başlar ve geç gelenler sınava alınmazlar.

2 - Sözlü sınav yukarıdaki smav konuları üzerinde yapılacaktır. Hizmetin gerektirdiği duruma göre Sportif, dayanıklılık gibi görevin gerektirdiği özellikleri ölçecek uygulamalı sınav şeklinde de Yapılacaktır. Bu durumda adayların yanlarına eşofman ve spor ayakkabısı da getirmeleri gerekmektedir.

3 - Sınava giren adaylar yanlarına resmi makamlarca verilmiş geçerli bir kimlik belgesi bulundurmak zorunda olup, istenildiğinde bunları sınav görevlilere ibraz etmekle yükümlüdür.

4 - Sözlü, sınavda değerlendirme, 100 tam puan üzerinden yapılır. Sözlü sınavda en az 70 puan almak gerekmektedir.

5 - Kurum sınav başarı puanı, sözlü sınav türünden sonucu esas alınarak belirlenir.

6 - İtfaiye eri Memurluğuna girişe teşkil edecek sınav sonucu, kurum sınav başarı puanının %50 si ile KPSS puanının %50 si alınmak suretiyle belirlenir.

7 - Yüksek puandan başlamak üzere kadro sayısı kadar ASİL ve Yansı kadar YEDEK aday çağrılır.

8 - Sınav sonuçlan, başan sırasına göre Belediyenin İlan Panosunda lan edilir. Kazanan adaylara Yazılı olarak bildirilmeyecektir.

9 - Ataması yapılanlardan göreve başlamayanlann yerine yedek adaylar arasından başan sırasına göre atama yapılır. Süresi içerisinde yapılamayan ve internet ortamında yapılan müracaatlar geçersizdir.

Sınav Komisyonu sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolarda, başan puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmı ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir. Sınav komisyonu smavı iptal edebilir ve durumu smava girecek adaylara bildirilir. Başvuru ve İşlemler sırasında gerçeğe aykın beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavlan geçersiz sayılır

ve bunların atamalan yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi

atamalan iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlan Olunur.