Ordu Pelitözü Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Şubat 2011 10:52, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Ordu Pelitözü Belediyesi İtfaiye Eri Alım İlanı

ORDU İLİ AYBASTI İLÇESİ PELİTÖZÜ BELEDİYE BAŞKANLIĞI?NDAN İTFAİYE ERİ ALIM İLANI

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48. maddesi (A) fıkrasındaki şartları ve 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15.maddesi yönetmelik hükümleri gereği ile 11.04.2007 tarih ve 26490 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye İtfaiye Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre, boş bulunan, aşağıda; sınıfı, ünvanı, derecesi, adedi, cinsiyeti, , öğrenim durumu, KPSS taban puanı türü belirtilen 1 adet İtfaiye Eri kadrosuna sözlü sınav ile memur alımı yapılacaktır.

ATAMA YAPILACAK KADROLAR

SINIFI KADRO UNVANI DERECE ADET CİNSİYETİ TABAN PUAN KPSS PUAN TÜRÜ EĞİTİM DURUMU
               
GiH İTFAİYE ERİ 11 1 E/K 60 KPSSP94 Lise ve Dengi Okul Mezunu Olmak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI 1. Türk vatandaşı olmak. 2. Sınavın yapıldığı tarih itibari ile adayların 30 yaşını doldurmamış olmak. 3.Tartılma soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla, erkeklerde en az 1.67 metre kadınlarda en az 1.65 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilodan fazla fark olmamak. 4.Erkekler için muvazzaf Askerlik Hizmetini yapmış yada Tecilli olmak. 5. Kalıcı ve bulaşıcı hastalığı olmamak, İtfaiye Eri görevini düzenli bir biçimde yapmaya engel olacak bir özrü bulunmamak. 6. Kamu Haklarından mahrum olmamak. 7. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış veya çalışıyor olmamak. 8.Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini saklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 9. 2010 yılı KPSS ( Kamu Personeli Seçme Sınavı ) sınavlarına girmiş ve yukarıda yazılı puanları almış olmak. 10. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bir durumu bulunmamak.

11. 657 sayılı D.M.K.?nun 48. maddesi A fıkrası şartlarını taşıyor olmak

Belediyemize başvuran adayların KPSS başarı puanlarına göre sıralanarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak boş kadroların 3 katı oranında aday sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılan adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenecektir. Sınava giriş belgeleri 11/02/2011 günü Yazı İşleri Müdürlüğünden alınacaktır.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ Başvurular 09 / 02 /2011 Çarşamba günü saat 09:00?da başlayıp aynı gün saat 16:00 da sona erecektir. Başvurular Pelitözü Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır. E-mail ya da posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER Pelitözü Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü?nden alınacak başvuru formu aday tarafından eksiksiz ve okunaklı şekilde tükenmez kalemle doldurulmak suretiyle aşağıdaki belgeler eklenecektir. 1.Nüfus Cüzdan fotokopisi (T.C. Kimlik Nolu)

2. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti.

3. Son 3 ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf.

4. KPSS sınav sonuç belgesinin aslı veya ÖSYM'ce onaylı sureti.

5. Cumhuriyet Başsavcılığından adli sicil belgesi. (Son 1 ay içinde alınmış). 6. İtfaiye eri olmasında bir sakınca olmadığına dair sağlık raporu.

SINAV YERİ VE SAATİ

Sözlü sınav ve dayanıklılık testi yeri Pelitözü Belediye Başkanlığı Hizmet Binası olup 14/02/2011Pazartesi günü saat 10.00' da yapılacaktır.

SINAV KONUSU (MÜLAKAT) a) Türkiye Cumhuriyet Anayasası. b) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi. c) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu

d) Mahalli İdareler ile ilgili Temel Mevzuat. e) Genel Kültür.

DEĞERLENDİRME Başvuranlar arasından en yüksek puana sahip adaydan başlamak üzere, ilan edilen kadro sayısının 3 katı aday belirlenerek Sözlü sınava çağrılır. Sözlü sınavda başarılı olabilmek için; 100 üzerinden en az 70 puan almış olmak gerekir.Sınavdan 70(Yetmiş) puanın altında alan adaylar başarısız sayılacak, 70(Yetmiş) ve üzeri puan alan adayların Sözlü ve mukavemet puanının % 50 (elli) ?si ile KPSS puanının % 50(elli) ?si oranları toplanarak başarı puanı bulunur.Yüksek puandan başlamak üzere; Kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar yedek üye belirlenecektir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya herhangi bir şekilde gerçeği sakladığı tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve bunların atamaları yapılmaz. Bu gibi durumları tespit edilenlerin atamaları yapılmış olsa dahi atamaları iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İLANEN DUYRULUR.