• Memurlar.Net • Anket • Forum • İlan • Karar • KPSS • Öğretmen • Soru / Cevap • Sözlük • Üye • Video • Foto Galeri

Kamu İhale Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Kamu İhale Kurumunda (KİK) görevlendirilmek üzere belirtilen puan türleri ve lisans dallarında toplam 14 (ondört) adet Kamu İhale Uzman Yardımcısı alınmak üzere 10.10.2004 tarihinde sınav yapılacaktır. Başvuruların, en geç 31.08.2004 tarihi mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.
İlan Giriş : 2004-08-07T00:00
Son Güncelleme 2018-03-29T02:14

KAMU İHALE UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Kamu İhale Kurumunda (KİK) görevlendirilmek üzere aşağıda belirtilen puan türleri ve lisans dallarında toplam 14 (ondört) adet Kamu İhale Uzman Yardımcısı alınmak üzere 10.10.2004 tarihinde;

1.Grup (KPSSP62 puan türü);

Hukuk,iktisat,işletme,siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler mezunlarına (9 adet)

ÖSYM tarafından yazılı sınav, Kamu İhale Kurumu tarafından tarihi daha sonra belirlenmek üzere sözlü sınav yapılacaktır.

2.Grup (KPSSP5 puan türü);

Üniversitelerin (Şehir ve bölge planlama, jeodezi ve fotogrametri, inşaat, makine mühendislikleri ve mimarlık) bölümlerinin her birinden 1 er adet olmak üzere (5 adet) Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri tarafından yazılı sınav, Kamu İhale Kurumu tarafından tarihi daha sonra belirlenmek üzere sözlü sınav yapılacaktır.

SINAVA KATILMA KOŞULLARI:

Yazılı ve sözlü giriş sınavına katılabilmek için;

1) 1.Gruptan sınava katılacaklar için:

- ÖSYM tarafından 15-16 Kasım 2003 ve 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Puan No: KPSSP62 den 80 (seksen) veya daha yüksek puan almış olmak ve söz konusu sınavların yabancı dil testinden 42 veya daha fazla doğru cevabı bulunmak,

- En az 4 yıl süreli eğitim veren hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarının (Hukuk, işletme, iktisat, maliye, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, uluslararası ilişkiler) bölümlerinden birisini bitirmiş olmak,

2) 2.Gruptan sınava katılacaklar için:

- ÖSYM tarafından 15-16 Kasım 2003 ve 10-11 Temmuz 2004 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) Puan No: KPSSP5 den 80 (seksen) veya daha yüksek puan almış olmak ve söz konusu sınavların yabancı dil testinden 42 veya daha fazla doğru cevabı bulunmak,

- En az 4 yıl süreli eğitim veren Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerinin (şehir ve bölge planlama, jeodezi ve fotogrametri, inşaat, makine mühendislikleri ve mimarlık) bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarının yukarıda sayılan bölümlerinden birisini bitirmiş olmak,

3) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

4) Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının ilk günü itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

5) Askerlik ile ilişkisi bulunmamak; askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, sağlık nedenleri dışında muaf tutulmuş yahut erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (müracaat tarihinde askerliğinin bitmesine 2 ay veya daha az kalmış olan adaylar da bu durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla sınava başvurabilirler.)

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER :

1) İş Talep Formu (söz konusu belge Kurumun İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı, Bahriye Üçok Caddesi No:13 Beşevler /Ankara adresinden veya internet üzerinden www.kik.gov.tr adresinden temin edilecektir.)

2) Yüksek Öğrenim Diplomasının veya Mezuniyet Belgesi’nin fotokopisi (Onaylanmak üzere aslının getirilmesi),

3) Nüfus Cüzdanının fotokopisi (Onaylanmak üzere aslının getirilmesi),

4) 2003 KPSS veya 2004 KPSS Sonuç Belgesinin aslı veya noter tasdikli fotokopisi,

5) Cumhuriyet Savcılığından son üç ay içerisinde alınan sabıkasızlık kaydı,

6) 4,5 X 6 ebadında son altı ay içinde çekilmiş başı açık üç adet fotoğraf,

7) Yabancı okul mezunları için denklik belgesi,

8) 1. Gruptan sınava katılacak adaylar için ÖSYM’nin Yapı ve Kredi Bankası Bankası Ankara Güvenevler şubesindeki 1-000903-5 numaralı Döner Sermaye İşletmesi hesabına sınav ücreti olarak 50.000.000,- (Ellimilyon) TL yatırıldığına dair dekontun aslı.

9) 2. Gruptan sınava katılacak adaylar için Kamu İhale Kurumunun Ziraat Bankası Tunalihilmi Şubesindeki 6359694 numaralı hesabına sınav ücreti olarak 50.000.000,- TL yatırıldığına dair dekontun aslı.

Eksik belge ve bilgilerle yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde başvuru yapanlar veya eksik belgelerle başvuru yapanlara sınav ücreti iade edilmeyecektir.

SINAV BAŞVURUSU:

Başvurular , en geç 31/08/ 2004 tarihi mesai bitimine kadar (saat:18.00) istenilen belgelerle birlikte Kurumun yukarıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Posta yolu ile yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

SINAV GİRİŞ BELGESİ :

Yazılı sınava girilecek yer ve saati gösteren Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, 1.Gruptan sınava girecekler için ÖSYM tarafından, 2. Gruptan sınava girecekler için KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir.

Yazılı sınavda 1.Gruptan sınava girecek adaylar ÖSYM tarafından düzenlenmiş Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi, 2.Gruptan sınava girecek adaylar ise KİK tarafından düzenlenmiş Fotoğraflı Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile birlikte, kimlik tespitinde kullanmak üzere nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı özel bir kimlik belgesini yanlarında bulunduracak, sınava giriş ve kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Cevap kağıtları optik okuyucular tarafından okunacağından adayların yanlarında yumuşak kurşun kalem ve silgi getirmeleri (kesinlikle cep telefonu, hesap makinesi gibi elektronik cihazlar getirmemeleri) gerekmektedir.

SINAV KONULARI :

1) 1.Gruptan sınava girecek adaylara yazılı sınavda Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır.

a) Kamu Hukuku Grubu: Anayasa Hukuku ve T.C. Anayasası, İdare Hukuku, İdari Yargı, Ceza Hukuku (Genel Hükümler, Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler), Ceza Usul Hukuku,

b) Özel Hukuk Grubu: Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku Hariç), Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Ticari İşletmeler Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku), İcra İflas Hukuku, Medeni Usul Hukuku,

c) İktisat Grubu: Mikro İktisat, Makro İktisat, Uluslararası İktisat, Türkiye Ekonomisi,

d) Maliye Grubu: Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Bütçe, Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi,

e) İşletme ve Muhasebe Grubu: Genel Muhasebe, Mali Tablolar Analizi, İşletme İktisadı.

2) 2.Gruptan sınava girecek adaylara yazılı sınavda mühendislik konularında alan bilgisi soruları sorulacaktır.

DEĞERLENDİRME :

1) 1.Grubun yazılı sınav değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu sınavda adaylar Alan Bilgisi Testindeki beş gruptan kendilerinin belirleyeceği ve en az birisi (a) veya (b) grubundan olmak üzere toplam üç alt test grubunun sorularını cevaplamak zorundadırlar. Alan Bilgisi Testinde alt testlerden tercih yapan adaylar bunlardan en az birisini (a) veya (b) grubundan işaretlemedikleri takdirde, bu adayların cevap kağıtları değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca, 3 test grubundan fazla test cevaplayanların da cevap kağıtları değerlendirmeye alınmayacaktır. Değerlendirme sırasında Alan Bilgisi Testindeki alt testlerden alınan puanlar, ayrı ayrı ortalaması 50 standart sapması 20 olan standart puan dağılımlarına dönüştürülecek ve eşit olarak ağırlıklandırılacaktır. Bu değerlendirme sonunda ağırlıklı standart puanı 70 ve daha yüksek olan adaylardan en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere kontenjanının (9), iki katına tekabül eden (18) aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. 18 incı sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da bu sınavda başarılı sayılacaklardır.

2) 2.Grubun yazılı sınav değerlendirmesi doğru cevap sayısı üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Bu sınavda adaylara mühendislik alan bilgisi konularında eşit ağırlıklı 60 soru sorulacak, bu değerlendirme sonunda 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, yukarıda sayılan mühendislik branşlarından her bir bölüm için kontenjanın (1), iki katına tekabül eden (2) aday olmak üzere toplam (10) aday bu sınavda başarılı sayılacaktır. Her branş için 2 nci sıradaki aday ile aynı puanı alan adaylar da bu sınavda başarılı sayılacaklardır.

SINAV SONUCU :

Yazılı sınav sonucu, 1.Gruptan katılacak adaylar için ÖSYM tarafından, 2.Gruptan katılacak adaylar için KİK tarafından adayların haberleşme adresine gönderilecektir. Adayların sınav sonuçları ile ilgili itirazlarını Sınav Sonuç Belgelerinin adreslerine postalanması tarihinden itibaren en geç 10 gün içerisinde, 1.Gruptan katılan adayların ÖSYM Başkanlığına, 2.Gruptan katılan adayların KİK’na yapmaları gereklidir. ÖSYM ve KİK süresi içerisinde yapılan itirazları inceleyerek sonucunu bildirecektir. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

SÖZLÜ SINAV :

ÖSYM ve KİK tarafından yapılan yazılı sınavda başarılı olup, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylara, sözlü sınavının tarihi, yeri, saati ve istenecek belgeler ile sınava ilişkin diğer hususlar, sınav tarihinden en az 15 gün önce adayların haberleşme adreslerine bildirilecektir.

İlan olunur.

BAŞVURU FORMLARI

( Word Formatında)

1. Grup : Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Mezunları için.

2. Grup : Şehir ve Bölge Planlama, Jeodezi ve Fotogrametri, İnşaat, Makine mühendislikleri ve Mimarlık Mezunları için.

Memurlar.Net
3 hafta önce Orman Genel Müdürlüğü 170 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 45 sözleşmeli personel alacak 3 hafta önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 41 sözleşmeli personel alacak 5 gün önce Gençlik ve Spor Bakanlığı 16 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce TÜBİTAK 236 personel alacak 1 hafta önce Aydın Adnan Menderes Üniversitesi 65 sözleşmeli personel alacak Dün Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 62 sözleşmeli personel alacak 5 gün önce Orman Genel Müdürlüğü 64 Geçici İşçi Alacak 2 hafta önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 11 sözleşmeli personel alacak 1 hafta önce Kültür ve Turizm Bakanlığı 17 personel alacak