• Memurlar.Net • Anket • Forum • İlan • Karar • KPSS • Öğretmen • Soru / Cevap • Sözlük • Üye • Video • Foto Galeri

Sağlık Bakanlığı, Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Sınav Duyurusu

Sağlık Bakanlığında boş bulunan 8 inci dereceli (4) dört ve 9 uncu dereceden (4) dört adet olmak üzere toplam sekiz (8) adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı alınacaktır. Adayların, sınav duyurusunun gazetelerde yayınlandığı tarihten itibaren 27 Eylül 2004 Pazertesi günü, mesai bitimine kadar başvuruda bulunması yapılması gerekmektedir.
İlan Giriş : 2004-08-04T00:00
Son Güncelleme 2018-03-29T02:14

1- SINAVIN KAPSAMI :
a) Sağlık Bakanlığında boş bulunan 8 inci dereceli (4) dört ve 9 uncu dereceden (4) dört adet olmak üzere toplam sekiz (8) adet Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı kadrolarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı ve Uzmanlık Sınav Yönetmeliği "hükümleri gereğince sınavla personel alınacaktır.

b) Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı sınavı yazılı ve sözlü sınavlardan oluşur. Sınavlar Yabancı Dil (İngilizce) Sınavı (yazılı), Mesleki Bilgi Sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere üç aşamalı olarak yapılacaktır.

2- SINAVA KATILMA ŞARTLARI:
a) Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları,

b) Tabip,Diş Tabibi, Eczacı, olmak veya en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İdari Bilimler, İktisadi ve İdari Bilimler, Sağlık Eğitim Fakültelerinden, Sağlık İdaresi Yüksek Okulundan veya en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültelerin Gıda Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Hemşirelik, Çevre, Biyokimya, Biyoloji, Ebelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Kamu Yönetimi, Uluslar arası İlişkiler bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi ve yurtdışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmaları,

c) ÖSYM tarafından, 15-16 Kasım 2003 tarihinde yapılan 2003 - A Grubu Kadrolar İçin Kamu Personel Seçme Sınavı (2003 KPSS-A Grubu) yada 10-11 Temmuz 2004 tarihinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre ;

c.a) Yabancı dil (İngilizce) testinden en az 36 doğru cevabının olması,
c.b) KPSSP 36 veya KPSSP 88 den 70 ve daha üstü puan almış olmak kaydıyla başarı puan sırasına göre "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" in 17 inci maddesine istinaden en yüksek 32 (otuz iki) aday yazılı sınava çağrılacaktır. 32 nci sıradaki adayların puanlarının eşit olması halinde Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca üç personelden oluşturulacak kur'a komisyonu tarafından kur'a çekilmek suretiyle 32 inci aday belirlenecektir.

d) Adaylar Ankara'da, Dr.Nusret Fişek Caddesi Hıfzısıhha Bahçesi D Blok giriş kat 06100 Sıhhiye/Ankara adresindeki Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı İdari İşler Şube Müdürlüğüne şahsen müracaat ederek Başvuru formlarını alacaklardır. Ayrıca Sağlık Bakanlığı web (www.saglik.gov.tr) sitesinden Başvuru Formunu ve giriş şartlarını içeren belgeleri öğrenebileceklerdir. Sınavlar ile ilgili bütün duyurular Bakanlığımız web sitesinde yayınlanacaktır.

e) Erkek adayların, askerlikle ilgisinin bulunmaması, askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf hizmetini yapmış yahut Yabancı Dil (İngilizce) Yabancı Dil sınav tarihi itibariyle en az altı ay süreyle askerliğini erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olması gerekmektedir,

f) Adayların, Yabancı Dil (İngilizce) yazılı sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde 30 yaşını doldurmamış bulunmaları (01/01/1974 tarihinden sonraki doğumlu olmaları) gerekmektedir.

g) Sağlık durumları yönünden, adayların görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya vücut sakatlığı olmaması, sağlık durumunun yurtiçi ve yurtdışı her yere görev ve yolculuk yapmaya, ikamet etmeye elverişli olmaları gerekmektedir.

h) Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı sınavına girip iki defa başarılı olamayanlar üçüncü defa sınava giremezler.

3-İSTENEN BELGELER:
a) Müracaat Sırasında İstenen Belgeler;
i. Nüfus cüzdanının aslı veya Muhtarlıklardan alınacak tasdikli örneği,
i. Adli sicil kaydını gösterir Savcılık belgesi (asıl),
ii. Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,
iii. 2003 - A Grubu Kadrolar İçin Kamu Personel Seçme Sınavı (2003 KPSS-A Grubu) veya Kamu Personel Seçme Sınavının (KPSS) Sonuç Belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,
iv. Erkek adayların 2 nci maddenin (e) fıkrasında belirtilen durumları tevsik edecek belgenin aslı veya Askerlik Şube Başkanlıklarınca yapılan tasdikli sureti,
v. Başvuru Formuna yapıştırılan fotoğraf haricinde dört (4)) adet son altı ay içerisinde çekilmiş renkli vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi kabul edilmez),
vi. Başvuru sahibinin kendi el yazısıyla yazılmış özgeçmişi, (Özgeçmişte; baba, ana adları ile meslek ve işleri, ilk, orta ve yüksek öğrenimi yaptığı okullar ve yerleri, yüksek öğrenimden sonra ne gibi işler yaptığı varsa uğraşıları belirtilecektir.)
vii.Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'ndan veya web sitesinden temin edilecek başvuru sahibi tarafından el yazısıyla doldurulacak başvuru formu,
viii.Tam Teşekküllü Devlet Hastanelerinin birinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu (Adayların akıl hastalığı veya vücut sakatlığı olmadığını, yurtiçi ve yurtdışı görev ve yolculuk yapmaya, ikamet etmeye elverişli olduğunu belirtir).
ıx Muhtarlıklardan alınacak ikametgah İlmühaberi
b) Müracaat Şekli;
Müracaatlar şahsen yapılacaktır. Posta ile başvuru kabul edilmeyecektir.

c) Müracaat Belgelerinin İadesi;
Sınava girme hakkı elde edemeyen veya Yabancı Dil (İngilizce) Yazılı Sınavında veya Mesleki Bilgi Yazılı Sınavında veyahut Mesleki Bilgi Sözlü Sınavında başarısız olan adayların başvuru formu haricindeki başvuru belgeleri, yazılı istekleri üzerine kendilerine iade edilir.

d) Sınavlara Girerken;
Sınava katılacak adaylar, Sınav Giriş Belgeleri ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında ayrıca fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı veya sürücü belgesi) bulunduracaklardır.

4- SINAVLARIN YERİ, ADRESİ, TARİHLERİ VE BAŞVURU SÜRESİ

a) Sınav Yeri: Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı
b) Sınav Yeri Adresi: Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi (Dr. Refik Saydam Merkez Hıfzısıhha Enstitüsü Bahçesi D Blok Giriş kat 06100 Sıhhıye-Ankara
c ) Sınavların Tarihleri :
i) Yabancı Dil (İngilizce) Yazılı Sınavı, 03 Ekim 2004 Pazar günü saat 13.00'de yapılacaktır.
ii) Mesleki Bilgi Yazılı Sınavı, 10 Ekim 2004 Pazar günü saat 13.00'de yapılacaktır.
Mesleki Bilgi Yazılı Sınavında Başarı olanlar 14 Ekim 2004 Perşembe günü saat 17.00'de ilan edilecektir. Bu adaylar Mesleki Bilgi Sözlü Sınavına alınacaklardır.
iii) Mesleki Bilgi Sözlü Sınavı, 25 Ekim 2004 Pazartesi günü saat 13.00'de yapılacaktır.

5- BAŞVURU SÜRESİ

a) Adaylar sınav duyurusunun gazetelerde yayınlandığı tarihten itibaren 27 Eylül 2004 Pazertesi günü, mesai bitimine kadar Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi, Hıfzısıhha Bahçesi D- Blok Giriş Kat - Sıhhiye, Ankara adresindeki Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat ederek 3 üncü maddenin (a) bendinde istenilen belgeleri vermeleri gerekmektedir.

b) Sınava girmeye hak kazanan adaylar 28 Eylül 2004 Salı günü ilan edilecektir. Adaylar 30 Eylül 2004 Perşembe günü Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı hizmet binasına bizzat kendileri gelerek sınav giriş belgelerini alacaklardır.

6- SINAVLARIN ŞEKLİ, KONULARI ve BAŞARI ŞARTLARI :

a) Yabancı Dil Yazılı Sınavı : Bu sınavda, İngilizce bilgisini ölçme yöntemi aşağıdaki üç şekilde olacaktır.
i) İngilizce- Türkçe tercüme,
ii) Türkçe - İngilizce tercüme,
iii)Bir sayfayı geçmeyecek şekilde İngilizce kompozisyondur.
Yabancı Dil Sınavı test şeklinde yapılmayacaktır. Sözlük kullanılmayacaktır.

b)Mesleki Bilgi Yazılı Sınavı : İngilizce Dil Sınavı (yazılı) sınavında 60 ve üstü başarı notu alan adaylar Mesleki Bilgi Yazılı Sınavına katılabileceklerdir.
Mesleki Bilgi Yazılı Sınavında aşağıdaki alanlardan sorular yer alacaktır. Sınavlar, test şeklinde olmayıp sorulacak soruların cevaplarının yazılması şeklinde yapılacaktır. Mesleki Bilgi Yazılı Sınavını konuları;
h) Genel Avrupa Birliği ve Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri ile ilgili konular,
ii) Avrupa Birliği Müktesebatının Üstlenilmesine İlişkin Türkiye Ulusal ve Revize Ulusal Programları,
iii) Avrupa Birliği'nde adayın mesleğinin mevcut durumu ve geleceği.

c) Mesleki Bilgi Sözlü Sınavı;
Sözlü sınava Yabancı Dil (İngilizce) Yazılı Sınavını geçen ve Mesleki Bilgi Yazılı Sınavından en az 60 puan alan adaylar katılabilecektir. Mesleki Bilgi Sözlü Sınavında en az 60 ve daha yukarı puan geçerli not sayılacaktır. Tüm sınavlarda değerlendirme yüz puan üzerinden yapılacaktır.
Mesleki Bilgi Sözlü Sınavında, adayın Avrupa Birliği ilişkilerinin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadığı da göz önüne alınarak Mesleki Bilgi Yazılı Sınavı konuları ve öğrenim gördüğü alandaki bilgisini ölçmeye dönük konuları kapsayacaktır.

7- SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Avrupa Birliği Uzman Yardımcılığı Yabancı Dil (İngilizce) yazılı, Mesleki Bilgi Yazılı ve Mesleki Bilgi Sözlü Sınav sonuçları Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı girişine asılmak suretiyle ilanen tebliğ edilecektir. Ayrıca, sınav sonuçları www.saglik.gov.tr. web sitesinde de ilan edilecektir. Bu sınavların sonuçlarının hangi tarihte ilan edileceği adaylara girecekleri sınav öncesi duyurulacaktır. Sınav sonuçları adayların adreslerine ayrıca bildirilecektir.

8- ATANMA ŞEKLİ:

Sınavlarda başarılı olan adaylar kadro sayısı ve başarı sıralamasına göre Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığına, Avrupa Birliği Uzman Yardımcısı adayı olarak atanacaklardır.

8- Sınava katılma şartlarını veya sınava gireceklerde aranacak şartları taşımadıkları sonradan tespit edilen adaylar, başarılı olsalar bile sınavları iptal edilecektir. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talebinde bulunamazlar.

9- Bu ilandan önce yapılmış müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

İlgililere duyurulur.

Memurlar.Net
5 gün önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 390 sözleşmeli personel alacak 2 hafta önce Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 9.690 sözleşmeli uzman erbaş alacak 1 hafta önce Türk Standardları Enstitüsü 161 sözleşmeli personel alacak 6 gün önce TBMM 275 işçi alacak 4 hafta önce Milli Eğitim Bakanlığı 100 Müfettiş Yardımcısı Alacak 1 hafta önce İçişleri Bakanlığı 23 sözleşmeli personel alacak 4 gün önce Diyanet 20 personel alacak 1 hafta önce Ankara Büyükşehir Belediyesi 300 itfaiye eri alacak 2 hafta önce Milli Savunma Bakanlığı Askeri Personel Alım İlanı 3 hafta önce KOSGEB 7 Sözleşmeli Personel Alacak