Gaziosmanpaşa Üni. SBE Y. Lisans Program İlanı

İlan Giriş : 30 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Gaziosmanpaşa Üni. SBE Y. Lisans Program İlanı

Milliyet Gazetesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programlarına 2004-2005 Eğitim-Öğretim Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır. Konu ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. Başvurular şahsen yapılacaktır.

Alanlar Kontenjan Kimlerin Başvurabileceği
Türk Dili Ve Edebiyatı* . Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları.
. Yeni Türk Dili

2

Yeni Türk Edebiyatı

4

Eski Türk Edebiyatı

4

Tarih* . Ortaçağ Tarihi için, Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Tarih, Arap Dili ve Edebiyatı ile Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri mezunları. Diğer alanlar için, anılan fakültelerin Tarih Bölümü mezunları.
. Ortaçağ Tarihi

5

. Yeniçağ Tarihi

1

. Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi

2

. Yakınçağ Tarihi

2

İşletme**

10

İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri ile İşletme veya Endüstri Mühendisliği mezunları.
İktisat**

10

İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri mezunları.
Kamu Yönetimi**

10

İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Siyasal Bilgiler/Bilimler Fakülteleri mezunları.
Eğitim Bilimleri*

20

Yurt içi veya denkliği kabul edilmiş yurtdışında öğretmen yetiştiren dört yıllık lisans mezunları ile dört yıllık lisans diplomasına sahip olmak kaydıyla, üniversitelerde öğretim elemanı veya Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen, yönetici veya müfettiş olarak görev yapmakta olanlar.
İlköğretim*

10

Eğitim Fakültelerinin Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu, Sınıf Öğretmenliği bölümleri mezunları ile diğer fakültelerin Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Antropoloji, Ekonomi, Siyaset Bilimi ve Psikoloji bölümleri mezunları.
Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi* . Eğitim Fakültelerinin Türkçe veya Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ile Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunları.
. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği (Tezsiz)

40

. Tarih Öğretmenliği (Tezsiz)

40

Eğitim Fakültelerinin Tarih Öğretmenliği ile Fen-Edebiyat, Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültelerinin Tarih Bölümü mezunları.
*Sözel, **Eşit Ağırlık türünde LES puanı aranır. İstenen Belgeler:

1- Başvuru Formu (Enstitüden alınacak)

2- Nüfus cüzdanı sureti

3- Lisans diplomasının aslı veya onaylı sureti

4- Lisans transkriptinin aslı veya onaylı sureti

5- Askerlik durum belgesi

6- İki adet fotoğraf

7- Başvurduğu programın puan türünde en az 45 puan (Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi için 50 puan) aldığını gösteren ve süresi iki yılı geçmeyen LES belgesinin aslı.

8- Üzerinde ?Sosyal Bilimler Enstitüsüne Başvuru Gideri? ifadesi bulunan ve Tokat Ziraat Bankasının 122645 nolu hesabına 50.000.000.TL yattığını gösteren belge.

9- ÜDS veya KPDS?den en az 40 puan veya diğer Yabancı Dil Sınavlarından eşdeğer puan aldığını gösteren belge. Böyle bir belgesi olmadığı halde başarı sıralamasında ilan edilen kontenjan veya Enstitünün belirleyeceği yedek liste içinde kalan adayların GOÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun yapacağı yabancı dil seviye tespit sınavında 100 üzerinden en az 50 puan almaları, bunda da başarısız olanların GOÜ Yabancı Diller Yüksekokulunun yabancı dil hazırlık sınıfına en çok iki yarıyıl devam etmeleri ve programı 100 üzerinden 70 puanla tamamlamaları gerekir.Ortaöğretim sosyal alanlar eğitimine başvuran adaylarda yabancı dil şartı aranmaz.

Başarı sıralaması: LES notunun %80?i, lisans not ortalamasının %20?si toplanarak bulunur. Başarılı bulunduğu halde, süresi içinde kayıt yaptırmayanların yerine, son başvuru gününü takip eden üçüncü iş gününün sonunda yedek listeden sırasıyla öğrenci kabul edilir.

Yabancı Dil Sınavı: 14.09.2004 saat 10?da Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılacaktır.

Başvuru Tarihleri : 23 Ağustos ? 10 Eylül 2004

Başvuru Adresi : GOÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Taşlıçiftlik Yerleşkesi/TOKAT

Faks 0356 252 15 02