Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 15 Ocak 2011 11:16, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuracak adayların, 2547 sayılı kanunun 5772 sayılı kanunla değiştirilen 23. ve 26. maddelerinde belirlenen asgari koşullan sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadrosu için;

Daimi statüde çalışmayı kabul edecek adayların başvurdukları birim, anabilim/ana-sanat dalını, birisi başlıca araştırma eseri olmak üzere gösterecekleri eser veya yayınlarını belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, (2) adet fotoğrafı, bilimsel/sanatsal yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, bilim/sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğ-retim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora veya sanatta yeterlik, yüksek lisans (bilim/sanat uzmanlığı) çalışmalarım üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını kapsayan ve belgeleyen yayın listelerini (6) takım dosya halinde ekleyerek Üniversite REKTÖRLÜGÜ'ne, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

YARDIMCI DOÇENT kadroları için;

Adayların, başvurdukları birim, anabilim/anasanat dalını ve bildikleri yabancı dili belirttikleri dilekçelerine; özgeçmişlerini, onaylı nüfus cüzdanı suretini, öğrenim belgelerini, (2) adet fotoğrafı var ise yayımlanmış veya yayımlanacak olan bilimsel/sanatsal çalışmalarını, doktora veya sanatta yeterlik belgelerini dosyaları ile birlikte (4) takım halinde ekleyerek, ilgili DEKANLIĞA, şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.)

Yurtdışından alınmış diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Başvuru süresi, bu ilanın yayımı tarihinden itibaren 15 gün olup, son başvuru tarihi tatile denk geldiği takdirde bir sonraki mesai saati bitimine kadar başvuru yapılabilecektir.

Kadro dereceleri ve sınava ilişkin diğer tamamlayıcı bilgiler ilgili birimlerden öğrenilecektir.

Duyurulur.

MİMARLIK FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Şehircilik Prof. 1 -Şehir Planlama kökenli olmak. -Kentsel Politikalar konusunda uzmanlaşmış olmak.

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

ANASANAT DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Heykel Prof. 1 -Sanatta Yeterliğini Türkiye'de Heykel Sanatı ve Kültür İlişkileri alanında yapmış olmak.

Grafik Tasarım Yrd. Doç. 1 -Etkileşimli Çoklu Ortam, Hareketli Görüntü Tasanmı ve Üç Boyutlu Animasyon ve Etkileşimli Ortam konularında yüksek lisans yapmış olmak. -Grafik Tasarım Bölümü'nde sanatta yeterlik yapmış olmak.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ANABİLİM DALI UNVANI ADET AÇIKLAMALAR

Topoloji Yrd. Doç. 14 - Manifoldlar üzerinde diferansiyellenebilir yapılar konusunda çalışmış olmak.

Eğitim Programları ve Öğretim Yrd. Doç. 1 -Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı'nda yapmış olmak.