Uzman Jandarma Okuluna öğrenci alım ilanı

İlan Giriş : 06 Ocak 2011 09:21, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Uzman Jandarma Okuluna öğrenci alım ilanı

UZMAN JANDARMA OKULU 2011

TANITIM BROŞÜRÜ

* ÜLKEMİZİN ESENLİĞİNDE PAY SAHİBİ OLMAYI,

* HALKIMIZA YAKINDAN HİZMET ETMEYİ,

* ASKERLİK MESLEĞİNİN ONURU VE GURURUNU GELECEĞE TAŞIMAYI HEDEFLEYEN GENÇLER;

SİZLERİ

UZMAN JANDARMA OKULU'NA BEKLİYORUZ.

Lise ve dengi okul öğrenimlerini tamamlamış değerli gençler;

Ülkemizin, yaklaşık %90'ının güvenlik ve asayişinin sağlanmasından sorumlu olan Jandarma Genel Komutanlığının personeli olmak ve bizimle çalışmak ister misiniz? Sizleri, uzman jandarma olmak için; Uzman Jandarma Okuluna davet ediyoruz.

Uzman Jandarma Okulu:

* Uzman jandarma adaylarını; 2803 sayılı Jandarma Teşkilat Görev ve Yetkileri Kanunu'nun jandarmaya verdiği görevleri yapabilecek ve yetkileri kullanabilecek düzeyde yetiştiren bir yıl süreli askeri okuldur.

* Uzman Jandarma Okuluna alınan öğrenciler, eğitim-öğretim yılı başında intibak eğitimine alınırlar.

* İntibak eğitimini tamamlayan uzman jandarma adaylarına, bir yıllık eğitim ve öğretim süresi içerisinde, meslek yaşamlarında ihtiyaç duyacakları bilgi ve beceriler kazandırılır.

* Eğitim ve öğretim programlarında yer alan bazı derslerin senaryolara dayalı uygulamaları yapılır ve eğitimleri geliştirilir.

* Eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar, diploma töreninden sonra uzman jandarma çavuş rütbesiyle, yurdumuzun dört bir yanındaki Jandarma birliklerinde görev alırlar.

Jandarma Okullar Komutanlığı (Beytepe / ANKARA'da); Jandarma Subay Okulu, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu ve Uzman Jandarma Okulunun da bulunduğu, Jandarma Eğitim Komutanlığı Kışlası içerisinde konuşludur. Çevresinde Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Adalet Akademisi ve T.E.D. Koleji bulunmaktadır.

Öğrencilere Sağlanan İmkanlar:

* Uzman Jandarma Okulu parasız yatılı okuldur.

* Uzman Jandarma Okulu öğrencileri, öğrenciliğe kabul edildikleri tarihten itibaren askeri öğrenci üniforması ile eğitim ve öğretim görürler. Öğrenimleri süresince kullanacakları eğitim malzemelerinden ücretsiz olarak yararlanırlar.

* Öğrencilere öğrenim süreleri boyunca öğrenci harçlığı verilir.

Uzman Jandarmalar Aşağıdaki Haklara Sahiptir:

Aylıklarına ilave olarak; Silahlı Kuvvetler Tazminatı, aile ve çocuk yardımı, doğum ve ölüm yardımı, tayın bedeli, emniyet ve asayiş hizmeti tazminatlarından yararlanmaktadır.

Ordu Yardımlaşma Kurumunun daimi üyesidir ve OYAK imkanlarından yararlanabilmektedir.

Görev başı eğitimini müteakip, bedeli karşılığında zati tabanca edinebilmekte, emeklilik durumunda zati tabanca taşıma ruhsatı alabilmektedir.

Asker hastaneleri ve kamu konutları ile Jandarma Genel Komutanlığının belirlediği esaslara göre sosyal tesislerden yararlanabilmektedir.

Uzman jandarmaların zorunlu hizmet süresi 10 yıldır ve İsteyenler bu süre sonunda ayrılma hakkına sahiptir.

Gerekil niteliklere sahip uzman jandarmalar, yapılacak sınavlarda başarılı olmaları ve Jandarma Genel Komutanlığınca belirlenen kontenjan İçerisinde yer almaları halinde, verilecek eğitim ve öğretimi müteakip astsubay olabilmektedir.

GİRİŞ KOŞULLARI

UZMAN JANDARMA OKULUNA KİMLER BAŞVURABİLİR?

1. Genel Koşullar

a. T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

b. Herhangi bir kadınla nikâhsız olarak birlikte yaşamamak, muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olan adaylar hariç, nişanlı, evli veya dul olmamak,

c. Tutum ve davranışları ile yasa dışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak,

ç. Toplumca ayıp sayılan ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak,

d. Kusursuz bir ahlâk ve karaktere sahip olmak,

e. Dürüst bir yaşam düzeyinde olmak ve yüz kızartıcı fiilleri bulunmamak,

f. Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonucu olumlu olmak,

g. Herhangi bir siyasi partiye üye olmamak veya siyasi partinin organları ve bağlı kuruluşlarında görev yapmamış olmak,

ğ. Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış, yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir suçtan hükümlü veya soruşturma altında olmamak,

h. Askerlik hizmetini yapmış olmak, yapmamış ise tecilli olmak,

ı. Ön Sağlık Muayene, Fiziki Kabiliyet Değerlendirme Testi ve Mülâkat Sınavları ile kesin kayıt-kabul işlemleri sırasında ( 27 Haziran - 07 Eylül 2011 tarihleri arası) silâh altında olmamak, askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınacak olmamak,

i. Askerlik hizmetini yapmış ise okulun eğitim-öğretime başlayacağı yıl itibari ile başvurusunu, terhisi müteakip en geç iki yıl içinde yapmış olmak, (Sadece 2009 ve 2010 yılları ile 27 Haziran 2011 tarihine kadar terhis olanlar başvurabilir.) j. Muvazzaf askerlik hizmetini bitirmiş olanlar için, askerlik hizmeti esnasında 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununun 16'ncı maddesinde yazılı suçlardan herhangi birinden hüküm giymemiş olmak,

k. Düzenlenecek yüklenme senedinde belirtilen miktarda tazminatı ödeme gücüne sahip müteselsil kefil göstermek,

I. Yapılacak sınavlarda başarılı olarak, belirlenen kontenjan içerisinde yer almak,

m. Başvuru, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri esnasında istenen; bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak adaylar tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir.

2. Sağlık Durumu ile İlgili Koşullar

a. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nin, Askerî Öğrenci adaylarında aranacak, sağlık yeteneklerine ilişkin bölümde gösterilen sağlık koşullarına sahip olmak ve sevk edileceği tam teşekküllü asker hastanesinden "Sağlam, Askerî Öğrenci Olur" kararlı sağlık kurulu raporu almak,

b. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler esas olmak üzere;

(1) Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve kusursuz birfiziksel görünüme sahip olmak,

(2) Vücudunun herhangi bir yerinde dikkat çekici cilt hastalığı ve bozukluğu, yara, ameliyat, yanık izi, leke ve kellik bulunmamak,

(3) Sara, işeme, uykuda gezme, bayılma, çarpıntı vb. rahatsızlıkları bulunmamak,

(4) Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve ameliyatları ile tüberküloz geçirmemiş olmak,

(5) Düztabanlık vb. fizyolojik kusurları bulunmamak,

(6) İşitme ve görmede en ufak bir kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, gözünde şaşılık, renk körlüğü vb. hastalık bulunmamak,

(7) Ağız, çene ve diş yapısında kusur bulunmamak,

(8) Türkçe'yi kusursuz konuşmak (Dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk, konuşma bozuklukları vb. olmamak.),

3. Yaş- Boy Uzunluğu ve Vücut Ağırlığı İle İlgili Koşullar

a. En az 19 yaşında (1992 doğumlu), en fazla 24 yaşında (1987 doğumlu) olmak. Mahkeme kararı İle yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınacaktır.

Adayların yaşının hesaplanması, gün ve aya bakılmaksızın 2011 yılından adayın doğum yılı çıkarılmak suretiyle yapılır.

b. TABLO-1'de yer alan Yaş-Boy-Kilo standartları içerisinde yer almak (Ağırlık, şortlu vücut ağırlığıdır. Boy, çıplak ayakla ölçülür.).

4. öğrenim Durumu ile İlgili Koşullar

a. Giriş Sınavı Kılavuzunda TABLO-2'de kaynak olarak belirtilen en az lise/dengi okullardan mezun olmak veya en geç 2011 yılı Haziran döneminde mezun olabilecek durumda olmak,

b. Daha önce askerî okullardan herhangi bir nedenle çıkmamış veya çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak,

c. Ön lisan s/lisans düzeyinde öğrenim gören veya mezun olmuş adaylar; Giriş Sınavı Kılavuzu Tablo-2'de yer alan kaynak İlse ve dengi okullardan mezun olmak koşulu ile Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavına başvuruda bulanabilirler. Bu adayların da (b) maddesinde belirtilen koşulları taşımalan gerekir.

DİKKAT ! Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilenler, sınavı kazanmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlandınlmazlar.

> Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavına başvurular, 28 Şubat - 09 Mart 2011 tarihleri arasında ÖSYM Başvuru Merkezlerinde elektronik ortamda yapılacaktır.

> 2009 ve 2010 yıllarında yapılan Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavına başvurmuş olan adaylar, başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapabilirler.

> 2009 ve 2010 yıllannda yapılan Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavına başvurmamış adaylar ise başvurularını başvuru merkezleri aracılığıyla yapacaklardır.

> Adaylar, başvuru merkezlerini ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilir.

> Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile Aday Bilgi Formunu başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden temin edecektir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

> Adaylar, 40,00 TL olan sınav ücretini sınava başvurma süresi içerisinde ilgili banka şubelerine yatıracaktır. Adaylann, sınav ücretini yatırmaları için ilgili banka şubesine giderek T.C. Kimlik Numarası, ad ve soyadı ile gireceği sınavın açık adını vermesi gereklidir.

> Başvurudan önce sınav ücreti yatırılmış olmalıdır. Sınav ücreti yatınlmadan başvuru yapılamaz.

> Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatınlması ile ilgili kural geçerlidir.

> Başvurularını başvuru merkezinde yapacak olan tüm adaylar, özel kimlik belgesi ile doldurulmuş Aday Bilgi Formunu, İlse/dengi okul veya önlisans/lisans mezunu aday (öğrenimine devam edenler hariç) ise yukarıda istenen bu belgelere ilave olarak, lise/dengi okul diplomasının bir örneğini başvuru sırasında yanlarında bulunduracaklardır. Başvuru merkezine adayın kendisinin gitmesi zorunludur. Adayların fotoğraftan, başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek internetle ÖSYM kayıtlanna aktarılacaktır. Aday Bilgi Formu adayda kalacaktır.

> Başvuruda 3,00 TL olan Başvuru Hizmeti Ücreti de adaylar tarafından ödenecektir.

> Başvuruların kabulü, yazılı sınavın uygulanması ve sonuçlarının değerlendirilmesinde Aday Bilgi Formundaki aday tarafından verilen bilgiler esas alınacaktır. Bu bilgilerdeki eksik ve yanlışlar yüzünden doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır.

> Süresi içinde yapılmayan başvurular ile ÖSYM'ye ve Jandarma Okullar Komutanlığına postayla gönderilen veya elden verilmek istenen belgeler kabul edilmez.

> Önllsans/llsans mezunlarından, gerekli şartları taşıdığı için Jandarma Astsubay Temel Kursu giriş sınavına da başvurmak İsteyen adayların, başvuruda sorun yaşamaması için özellikle sınavın açık adını belirterek, ilgili bankalara40,00TL olan Jandarma Astsubay Temel Kursu sınav ücretini yatırarak, belirtilen tarihler arasında ayrıca müracaat etmeleri gerekmektedir.

> Başvuru işlemi sonrası adaya verilen şifre, adayın T.C. Kimlik Numarası ile birlikteÖSYM'ninhttp://a/s. www.osym.gov.tr internet adresini kullanarak bilgilerini görmesini ve gerektiğinde bazı bilgilerini değiştirmesini sağlar. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalannda, hem de adayın ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda sonraki yıllarda da yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından, adayların bu şifrelerini unutmamaları, kimseye vermemeleri ve özenle saklamaları yararlannadır. Yeni şifre edinmek isteyen adayların, nüfus cüzdanları ile şahsen ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile ÖSYM Bürolarına başvurmalan ve 2,00 TL hizmet ücreti ödemeleri gerekir.

> İnternetten başvuru yapacak adaylar da, internetten alacakları Aday Başvuru Kayıt Bilgileri Formu çıktısını ve var olan erişim şifresini muhafaza edeceklerdir.

> Uzman Jandarma Okulu Giriş Sınavının birinci aşamasını oluşturan yazılı sınav, ÖSYM tarafından 17 Nisan 2011 Pazar günü yapılacaktır. Sınav saat 09.30'da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.

>? Yazılı Sınav; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van il merkezlerinde yapılacaktır.

> Yazılı sınavda adaylara, İlse / dengi okul düzeyinde, çoktan seçmeli somlardan oluşan Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi uygulanacaktır.

> Genel Yetenek Tbstl; Türkçe'yi kullanma, zihni kapasite, düşünme ve muhakeme gücü, karar verme yeteneği ile matematiksel ilişkilerden yararlanmagücünü ölçen somlardan,

> Genel Kültür Testi; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Türk Kültür ve Medeniyetleri Tarihi konularındaki bilgi, kavram ve ilkelerden yararlanma gücünü ölçen sorulardan oluşacaktır.

> 2011 Uzman Jandarma Okulu Sınava Giriş ve Kimlik Belgesini gönderildiği taktirde bu belgenin aslını, özel kimlik belgesini (nüfus cüzdanı veya pasaport) ve bir fotoğrafını yanında bulundurmayan aday, gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu belgelerin aslı dışındaki belgeler de kabul edilmeyecektir

> Cevap kâğıtlarına İşaretlenen cevaplar, ÖSYM'de optik okuyucuyla okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirmede Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi İçin ayrı ayrı doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak, adayın her test için almış olduğu ham puanlar bulunacaktır. Bu puanlar her test için ayrı ayrı ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puana çevrilecek, Genel Yetenek Testi standart puanına 0,60, Genel Kültür Testi standart puanına 0,40 ağırlık verilerek toplanacaktır. Bu puan, adayın yazılı sınav puanı olacaktır.

> Uzman Jandarma Okuluna girecek adaylardan; şehit, malûl gazi, muharip gazi çocuklarına, alınacak öğrenci adayı miktarı içerisinden %5 kontenjan ayrılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olan en son adayın almış olduğu puanın %90'ını alan şehit, malûl gazi, muharip gazi çocukları başarılı sayılarak ikinci aşama seçme sınavlarına Jandarma Okullar Komutanlığınca çağrılacaktır.

> Adaylara ÖSYM tarafından yazılı sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar yazılı sınav sonuçlarını 2011 Mayıs ayının üçüncü haftası içerisinde, şifreleri ile internet yoluyla öğrenebileceklerdir. Sonuçlarda; ikinci aşama sınavlarına çağırılmaya hak kazanan adayların sınav tarihi ve saati ile sınava gireceği komisyon yer alacaktır. Sınav sonuçları www.osym.gov.tr ile www.jandarma.tsk.tr internet adreslerinde de yayımlanacaktır.

> Sınav sonuçlarının yeniden incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç 10 gün içinde,

giriş kılavuzu ekindeki "Genel Amaçlı Dilekçe Örneği" veya fotokopisi ile ÖSYM'ye (Bilkent/ANKARA) başvurabilirler. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınır. Bu adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Güvenevler- ANKARA Şubesindeki 6032068-5001 numaralı hesabına 5,00 TL yatırmaları ve bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunun fotokopisini dilekçelerine eklemeleri gerekir.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylann ikinci aşama sınavlan, yazılı sınav sonuçlarıyla bitlikte belirtilecek gün ve saatte Jandarma Okullar Komutanlığında (Beytepe/ANKARA) yapılacaktır.

İkinci aşama seçme sınavlanna çağrılan adaylar; Jandarma Okullar Komutanlığınca 27 Haziran - 08 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılacak olan Belge İnceleme, Ön Sağlık Muayenesi, Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testleri ve Mûlâkat Sınavına tabi tutulacak, başarılı olan adaylar, sağlık kurulu raporu için asker hastanelerinde sağlık muayenesi aşamalanndan geçecektir.

Sınavlara gelmeden önce ikinci aşama seçme sınavlarında aranan kıstaslara göre sağlık kontrolleri ile boy kilo ölçümünüzü yaptırmanız ve Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testlerine önceden çalışarak hazırlıklı gelmeniz sizin ve ailenizin maddi ve manevi kayba uğramasını önleyecektir.

İkinci aşama seçme sınavlarına çağnlan tüm adaylar; Yazılı Sınav Sonuç Belgesinde belirtilen tarihte ve sınava gireceği saati dikkate alarak İncek Bulvarı üzerinde Jandarma Eğitim /Jandarma Okullar Komutanlığı Beytepe/ANKARA adresinde 1 Numaralı Nizamiyede hazır bulunacaktır.

İkinci aşama seçme sınavları aşağıda belirtilen aşamalardan oluşmaktadır:

Belge İnceleme (Birinci Gün): Sınavın ikinci seçim aşamasına çağrılan adaylardan istenecek belgeler incelenerek, başvuru ve giriş koşullarını taşımayan, belgeleri eksik olan adaylar elenerek sınavların diğer aşamalarına alınmayacak, kendilerine tamamlamaları için ek süre verilmeyecektir. Getirilecek belgeler ile belge içerikleri, internette bulunan Giriş Sınavı Kılavuzunda açıklanmıştır. Değişiklik olduğunda www.jandarma.tsk.tr internet adresinde yayımlanacaktır.

Ön Sağlık Muayenesi (Birinci Gün): Adayların fiziksel görünümü, yaş, boy uzunluğu, vücut ağırlığı, renk körlüğü, düztabanlık, ağız- çene sağlığı vb. sağlıkla ilgili gerekli ön koşulları taşıyıp taşımadığı kontrol edilerek, yetersiz bulunan adaylar elenecektir.

Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testi (FKDT) (Birinci Gün):

Adayların çabukluk, çeviklik, kuvvet ve kondisyonlarını meydana çıkaracak testler uygulanacaktır. Testlerin hangi branşlarda yapılacağı ve standartları ile ilgili bilgiler Seçme Sınavları Kılavuzunda açıklanmıştır. Değişiklik olduğunda ayrıca internette yayımlanacaktır.

Ön Sağlık Muayene ve Fizikî Kabiliyet Değerlendirme Testlerinin herhangi bir aşamasında başarılı olamayan adaylar elenecek ve diğer sınavlara alınmayacaktır.

Mülâkat (İkinci Gün): Mülâkat komisyonunca adayla yapılacak görüşmede, adayın duygu ve düşüncelerini söz ile ifade edebilme yeteneği, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özürleri ile askerlik mesleğinin gerektirdiği psikolojik sağlamlık ve ruh haline sahip olup olmadığı vb. özellikler değerlendirilecektir.

Uzman Jandarma Okulunu asıl ve yedek olarak kazanan adayların bu aşamadan sonra yapacakları işlemler www.jandarma.tsk.tr internet adresinde muhtemelen 11 Temmuz 2011 tarihinde ilan edilecektir.

Sağlık Muayenesi: Mülâkat sonucunda Uzman Jandarma Okulunu asıl ve yedek olarak kazanan adaylar, muhtemelen 12 Temmuz 2011 tarihinden itibaren, Jandarma Okullar Komutanlığına şahsen başvurarak 12-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında asker hastanelerine sağlık muayenesi için sevk edilirler. Adayların, sağlık muayenesi sonucunda "Sağlam, Askerî Öğrenci Olur" kararlı sağlık kurulu raporunu alması gerekmektedir.

DİĞER BİLGİLER

Giriş koşulları ve ikinci aşama seçme sınavları ile ilgili konularda Jandarma Okullar Komutanlığının, başvuru ve birinci aşama sınavlan (yazılı sınav) ile ilgili konularda ise ÖSYM Başkanlığının, aşağıdaki adres ve telefon numaralarından ihtiyaç duyulabilecek bilgiler mesai saatleri içerisinde alınabilir.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Adres : ÖSYM Başkanlığı 06538 Bilkent/ANKARA Telefon : 0 (312) 298 80 50 (Çok Hatlı Santral) İnternet Adresi: vwww.osym.gov.tr

JANDARMA OKULLAR KOMUTANLIĞI

Adres: Jandarma Okullar Komutanlığı

İnsan Kaynaklan Seçme ve Değerlendirme Merkezi 06835 Beytepe/ANKARA Telefon : (0312) 464 51 08 (Saat: 08.00 -17.30 arası) İnternet Adresi: www.jandarma.tsk.tr

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR

T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, T.C. Zraat Bankası, Akbank (Şube ve İnternet Bankacılığı)

T. Garanti Bankası (Sadece İnternet Bankacılığı)

ADAYLARIN ÖSYM'DEN ALMIŞ OLDUKLARI HİZMET KARŞILIĞINDA PARA YATIRMALARI GEREKEN BANKA HESAP NUMARASI

T.C Ziraat Bankası Ankara - Güvenevler Şubesi Hesap No : 6032068 - 5001

TABLO -1 YAŞ - BOY - KİLO TABLOSU

19-24 YAŞ ARASI

BOY (CM.) AĞIRLIK EN AZ (KG.) AĞIRLIK EN FAZLA (KG.) BOY (CM.) AĞIRLIK EN AZ (KG.) AĞIRLIK EN FAZLA (KG.)
168 (EN AZ) 54 73 190 69 94
169 54 74 191 70 95
170 55 75 192 70 96
171 56 76 193 71 97
172 56 77 194 72 98
173 57 78 195 72 99
174 58 79 196 73 100
175 58 80 197 74 101
176 59 81 198 75 102
177 60 81 199 75 103
178 60 82 200 76 104
179 61 83 201 77 105
180 62 84 202 78 106
181 62 85 203 78 107
182 63 86 204 79 108
183 64 87 205 80 109
184 64 88 206 81 110
185 65 89 207 81 111
186 66 90 208 82 112
187 66 91 209 83 114
188 67 92 210 84 115
189 68 93      

LİSE VE DENGİ OKUL TÜRLERİ İLE KODLARI

KODU ORTA ÖĞ RET İ M OKUL T Ü RLER İ KODU ORTA ÖĞ RET İ M OKUL T Ü RLER İ
LİSELER ENDÜSTRİ MESLEK LİSELERİ
11017 Lise (Resmi ve Gündüz Öğretimi Yapan Liseler) 54012 Endüstri Meslek Lisesi
54029 Anadolu Meslek Lisesi
11025 Özel Lise 54045 Denizcilik ve Su Ürünleri Meslek Lisesi
11033 Anadolu Lisesi (Yab.Dille Öğretim Yapan Resmi Liseler) 54053 G em i Y apı M es l e k Li ses i
54061 Kimya Meslek Lisesi
11041 Yabancı Dille Öğretim Yapan Özel Lise 54078 Matbaa Meslek Lisesi
11058 Fen Lisesi 54086 Motor Meslek Lisesi
11066 Özel Fen Lisesi 54094 Yapı Meslek Lisesi
11106 Lise, Özel Lise (Y. Dil Ağırlıklı Program Uygulayan L.) 54142 Tekstil Meslek Lisesi
54167 Anadolu Gazetecilik Meslek Lisesi
11122 Sosyal Bilimler Lisesi 54175 Ağaç ve Metal İşleri Meslek Lisesi
11139 Spor Lisesi 54183 Anadolu Tekstil Meslek Lisesi
ÇOK PROGRAMLI LİSELER 54207 Denizcilik Endüstri Meslek Lisesi
30028 Lise Programı KIZ MESLEK LİSELERİ
30036 Endüstri Meslek Lisesi Programı 55017 Meslek Lisesi (Kız Teknik)
30044 Kız Meslek Lisesi Programı 55025 Anadolu Meslek Lisesi (Kız Teknik)
30052 Ticaret Meslek Lisesi Programı 55058 Tekstil Meslek Lisesi
30077 Lise Programı (Yabancı Dil Ağırlıklı) 55066 Anadolu Tekstil Meslek Lisesi
30085 Anadolu Meslek Lisesi Programı 55082 Seramik Meslek Lisesi
30093 Teknik Lise Programı (Kız Teknik) 55188 Anadolu Seramik Meslek Lisesi
30109 Teknik Lise Programı (Erkek Teknik) 55155 Turizm Anadolu Meslek L.(Kız Teknik)
30117 Anadolu Teknik Lisesi Prg. (Erkek Teknik) 55228 Özel Anadolu Meslek Lisesi (Kız Teknik)
SAĞLIK MESLEK LİSELERİ
30125 Sağlık Meslek Lisesi Programı 56013 Sağlık Meslek Lisesi
GÜZEL SANATLAR LİSESİ 56021 Özel Sağlık Meslek Lisesi
40015 Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 56038 Çevre Sağlığı Meslek Lisesi
40023 Güzel Sanatlar Lisesi 56046 Laboratuvar Sağlık Meslek Lisesi
ÖĞRETMEN LİSELERİ 56102 Veteriner Sağ.Tek.Mes.L./Vet.Sağ.Mes.L.
50019 Öğretmen Lisesi 56119 Laborant Meslek Lisesi
50027 Anadolu Öğretmen Lisesi 56127 Anadolu Sağlık Meslek Lisesi
TİCARET MESLEK LİSELERİ OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSELERİ
52011 Ticaret Meslek Lisesi 57018 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
52028 Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 57026 Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
52036 A na d o l u D ış Ti care t M es l e k Li ses i 57034 Ö ze l Ot e l c ilik ve T ur i zm M es l e k Li ses i
52052 Özel Ticaret Meslek Lisesi 57067 Özel And.Otelcilik ve Turizm Meslek L.
TEKNİK LİSELER DİĞER MESLEK LİSELERİ
53016 Teknik Lise (Erkek Teknik) 80013 Adalet Meslek Lisesi
53024 Anadolu Teknik Lisesi (Erkek Teknik) 80021 Denizcilik Meslek Lisesi
53032 Anadolu Gazetecilik Lisesi 80038 Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi
53049 İnşaat Teknik Lisesi 80054 Maliye Meslek Lisesi
53057 Kimya Teknik Lisesi 80079 Spor Meslek Lisesi
53065 Meteoroloji Teknik Lisesi 80087 Tapu Kadastro Meslek Lisesi
53073 Motor Teknik Lisesi 80095 Tarım (Ziraat) Meslek Lisesi
53081 Teknik Lise (Kız Teknik) 80119 Mahalli İdareler Meslek Lisesi
53098 Anadolu Teknik Lisesi (Kız Teknik) 80127 Anadolu Mahalli İdareler Meslek Lisesi
53105 Ziraat Teknik Lisesi 80143 Meteoroloji Meslek Lisesi
53113 Anadolu Tekstil Teknik Lisesi (Kız Teknik) 80151 Anadolu Meteoroloji Meslek Lisesi
53121 Tekstil Teknik Lisesi (Kız Teknik) 80168 Anadolu İletişim Meslek Lisesi
53138 Tekstil Teknik Lisesi (Erkek Teknik) 80176 Anadolu Tapu Kadastro Meslek Lisesi
53146 Özel Anadolu Teknik Lisesi 80192 Anadolu Tarım Meslek Lisesi
53154 A na d o l u T e k s til T e k n ik L.(E r k e k T e k n ik) 80208 Gü ze l S ana tl ar ve S por Li ses i

DİKKAT! Tablodaki liseler dışında, başka liselerden mezun olanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.