THY'na yetiştirilmek üzere pilot adayı alınacaktır

İlan Giriş : 22 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
THY'na yetiştirilmek üzere pilot adayı alınacaktır

ADAYLARDA ARANAN KOŞULLAR VE BAŞVURU ŞEKLİ :

1. T.C.. uyruklu olmak.

2. Üniversitelerin elektrik, elektronik, elektrik-elektronik, elektronik ve haberleşme, makine, endüstri, havacılık ve uzay, uçak, bilgisayar, kontrol mühendisliği ve pilotaj bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olmak.

3. Son 2 yıl ıçınde TOEFL (test of englısh as a foreıgn language) sınavından asgarı 530 (normal sınav) veya 197 (bılgısayar ortamında yapılan sınav) puan, IELTS (ınternatıonal englısh language testıng system) sınavından asgarı 6.0 (akademık) puan ve KPDS'den (kamu personeli dil sınavı) 80 ve üstü puan almış olduğunu belgelemek.

4. 01.08.1983 ile 01.08.1974 tarihleri arasında doğmuş olmak. (ATPL sertifikasına sahip olanlarda bu şart aranmaz.)

5. Boy 1.65 cm'den kısa, 1.90 cm'den uzun ve boy-kilo arasında aşırı farklılıkta olmamak.

6. Sağlık şartları, uluslararası sivil havacılık teşkilatı' nın (ICAO) annex-1'deki havayolu nakliye pilotu şartlarına uygun olmak, (Aday bu raporu thy a.o.'nca belirtilecek hastanelerden kendi imkanları ile temin eder)

7. Türk hava yolları tarafından yaptırılacak uçuş testinde başarılı olmak.

8. Ppl, cpl sertifikalarına sahip olmak tercih nedenidir.

9. Askerlik hizmetini tamamlamış veya minimum 2 yıl tecilli olmak (tamamlamış olmak tercih nedenidir)

10. Sabıkasız olmak.

11. Daha önce THY A.O., silahlı kuvvetler ve diğer havacılık kuruluşlarındaki görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedenlerinden ayrılmış olmamak.

12. Ortaklıktaki pilot temel eğitimi süresi sonundan itibaren başlamak üzere, türk hava yolları'na 15 yıl mecburi hizmet yükümlülüğünü ve eğitim masraflarının ücretlerinden tahsilini kabul etmiş olmak.

Yukarıdaki şartlara haiz olan adayların, 3-4-5 ağustos 2004 günleri 09:30 - 15:00 saatleri arasında thy a.o. genel yönetim binası atatürk havalimanı yeşilköy-istanbul adresinde oluşturulacak ön kayıt kuruluna, 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ve sureti, noter onaylı lisans diploması sureti (lisans eğitimini yurtdışında tamamlayanlar için denklik belgesi) ve ingilizce belgesi ile şahsen başvurmaları rica olunur.

(Daha önce yapılmış olan tüm başvurular geçersizdir.)