Basın İlan Kurumu Memur Alım İlanı

İlan Giriş : 27 Aralık 2010 12:46, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Basın İlan Kurumu Memur Alım İlanı

BASIN İLAN KURUMU?NDAN:

İŞ KANUNUNA TABİ OLARAK KURUM MEVZUATI UYARINCA MERKEZ (İSTANBUL) VE SAMSUN ŞUBELERİ İLE YENİ AÇILACAK OLAN AFYONKARAHİSAR, BALIKESİR, BATMAN, DENİZLİ, HATAY, MANİSA VE ZONGULDAK ŞUBELERİNDE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE; SINAVLA 11 MUHASEBE MEMURU, 13 İLAN MEMURU, 1 POSTA-FATURA MEMURU, 1 BİLGİSAYAR OPERATÖRÜ (YAZI İŞLEM MEMURU) ALINACAKTIR.

I- ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

1-) GENEL ŞARTLAR

a) T.C. Vatandaşı olmak,

b) Medeni haklara sahip bulunmak,

c) 2009 yılı veya daha sonraki yıllarda yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı?ndan; Muhasebe Memuru adayları için ?KPSSP26? puan türünden 70 ve üzeri; İlan Memuru adayları için ?KPSSP03? puan türünden 70 ve üzeri; Posta-Fatura Memuru adayları için ?KPSSP93? puan türünden 80 ve üzeri; Bilgisayar Operatörü (Yazı İşlem Memuru) adayları için ?KPSSP93? puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olmak,

d) Sınava müracaat tarihinin son günü itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak,

e) Kamu hizmetlerinde çalışma haklarından mahrum olmamak,

f) Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya erteletmiş olmak,

g) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir hastalığı bulunmamak.

2) ÖZEL ŞARTLAR

a) Muhasebe Memuru adayları: İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilimler dallarında eğitim veren fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokullardan veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

b) İlan Memuru adayları: İletişim Fakültelerinden mezun olmak,

c) Posta-Fatura Memuru adayları: Ticaret Liselerinden mezun olmak kaydı ile 2 yıllık yüksekokulların İşletme, İşletme Yönetimi, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Sosyal Bilimler bölümlerinden mezun olmak,

d) Bilgisayar Operatörü (Yazı İşlem Memuru) adayları: Ticaret Liselerinden mezun olmak kaydı ile 2 yıllık yüksekokulların Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinden mezun olmak,

e) Başvuruda bulunan adaylar, hangi il veya illerde görev almak istediklerine dair referans kodunu özgeçmişlerinin (CV) sağ üst köşesinde belirtmek zorundadır.

f) İyi düzeyde bilgisayar (MS Office) bilgisine sahip olmak tercih sebebidir.

II- SINAV

Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak, ilan edilen boş kadro sayısının 5 katı kadar aday, sınavın yazılı bölümüne alınacaktır. Kontenjana giren son aday ile aynı puanı alan adayların tümü yazılı sınava çağırılacaktır.

Başarılı sayılmak için yazılı sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü sınava tabi tutulacaklardır [Posta-Fatura Memuru ve Bilgisayar Operatörü (Yazı İşlem Memuru) adayları ayrıca uygulama sınavına tabi tutulacaklardır].

Sözlü sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar.

Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması alınmak suretiyle belirlenecek başarı sıralamasına göre işe alınacak asil adaylar ile 2?den az olmamak üzere boş kadro sayısının yarısı kadar yedek aday ilan edilecektir.

KPSS?den yüksek puan almak Basın İlan Kurumu?nda görev almada tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sınavların yerleri Kurumumuz internet sitesinde (www.bik.gov.tr) yazılı sınav tarihinden en az 10 (on) gün önce duyurulacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazananların listesi ile sözlü sınav tarihi de Kurumumuz internet sitesinde (www.bik.gov.tr) açıklanacak; sözlü sınav sonucunda başarılı olan adaylara ise ayrıca yazılı olarak bildirim yapılacaktır.

III- BAŞVURU

Başvurular, 14.01.2011 tarihi saat 17.30?a kadar Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Işık Sokak No:12 Sultanahmet-İSTANBUL adresine şahsen veya posta yolu ile (iadeli-taahhütlü veya kargo) yapılacaktır. Süresinde ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.

Adaylar beyan ettikleri bütün bilgilerin doğruluğundan sorumludurlar. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir.

IV- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

a- http://www.bik.gov.tr adresinden temin edilerek adayın kendi el yazısı ile doldurulmuş özgeçmişi (CV) (Özgeçmiş Formu (CV) PDF)

b- Öğrenim Belgesi,

c- KPSS Sınav Sonuç Belgesi,

d- Son üç ay içinde çekilmiş iki adet vesikalık fotoğraf,

e- Nüfus cüzdan fotokopisi.