Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 17 Aralık 2010 15:29, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Aşağıda Bölüm ve Anabilim Dalı itibariyle ünvanı ve şartları belirtilen Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesinde açık bulunan Öğretim Üyeleri kadrosuna 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Devlet hizmetlerine girmede aranan şartlan taşıyan öğretim üyeleri alınacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna başvuracakların; Yabancı dili belirtecekleri dilekçeleri, ekinde öğrenim belgelerini (onaylı), özgeçmişlerini, nüfus cüzdan fotokopilerini (Yurtdışında alınan diplomaların Üniversiteler arası kurulca denkliğinin onaylanmış olması), bilimsel çalışma ve yayınlarını 4 takım dosya halinde hazırlayarak 2 adet fotoğraf ile birlikte Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına vermeleri gerekmektedir. Başvurularda 2547 Sayılı Kanunun 23. maddesinin (b) fıkrası 2. bendine göre Üniversitemizce ayrıca dil sınavı yapılacaktır.

Yardımcı Doçent kadrosuna müracaat eden adayların 2547 Sayılı Kanun'un 5772 sayılı Kanun'la değiştirilen 23. maddesinde belirlenen asgari koşulları sağlamış olmaları ve "Amasya Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri" hakkındaki Üniversitemiz Senato kararı ile belirlenen koşulları yerine getirmeleri ve belirtilen niteliklere sahip olmaları gerekmektedir.

1 - Başvurular, ilanın trajı en yüksek ulusal gazetelerden birinde yayımlandığı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına yapılacaktır.

2 - Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılanlar dahil) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

3 - Posta ile veya eksik belge ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4 - Başvurulan birimlerce yapılacak ön (şekli) incelemeye göre anılan Kanun, Yönetmelik ve İlkelerde öngörülen koşulları yerine getirmeyenlerin ve belirtilen niteliklere sahip olmayanların başvuruları işleme konulmayıp, başvuru belgeleri iade edilecektir.

5- Yardımcı Doçent kadrosuna, Profesör ve Doçentler müracaat edemezler. Not: İlanımıza http://www.amasya.edu.tr adresinden ulaşılabilir.