Vakıflar Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı (Hukuk ve Mühendislik mezunları) (2002)

İlan Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Vakıflar Bankası Müfettiş Yardımcılığı Sınav İlanı (Hukuk ve Mühendislik mezunları) (2002)
11.1.1954 tarihinde 6219 sayl zel kanunla ve 50.000.000 TL sermaye ile kurulmutur. Bugn denmi sermayesi 319.666.000.000.000 TL'dir.
Sermayenin % 55'i Vakflar Genel Mdrl'ne, % 20'si Mlhak Vakflara, % 24,97'si mensuplarnn yesi oldu u Bankamz Emekli Sand 'na ve % 0.03' ise di er hakiki ve hkmi ahslara aittir.
Genel Mdrlk Ankara'dadr. stanbul Blgesi tekilat Genel Mdr Yardmcl seviyesinde rgtlenmitir. zmir ve Adana'da Blge Ynetmenlikleri bulunmaktadr.
Yurt apna yaylm 292 ubesi, yurtdnda faaliyet gsteren 1 ubesi, 7 zel lem Merkezi mevcuttur.
Dnya'da ilk kez her trl finansman tekniklerinin tek elden sunulduu Finans Market Merkezlerini Ankara, stanbul ve zmir'de faaliyete geirmitir.
Dnya ve Trkiye para piyasalarndaki deiiklikleri ve gelimeleri annda takip edebilecek Swift, Reuters balants mevcut Fon Ynetimi Merkezini kurmutur.
1997 ylnda; byk kitlelere ulamak, tabana yaygn hizmet anlayn gerekletirmek ve zellikle Bireysel Bankaclk alannda hizmet ve rnlerin tantm amacyla Bireysel Bankaclk Pazarlama Ynetmenlii kurulmutur. Bunun sonucu olarak tm yurttaki ATM says 1544'e Mudi says 8.868.634e, bankomat araclyla maa alanlarn says 1.588.773 kiiye ulamtr.
Bunlarn yannda 2000'li yllarda da uzman personeli ve yksek teknoloji rnlerine sahip altyaps ile zellikle nternet Bankacl, call center (telefon bankacl), home bankingler (ev bankacl) gibi ada bankaclk uygulamalarn her zaman olduu gibi en iyi ekilde sunma abas iinde olacaktr.
Su, elektrik, telefon, doalgaz v.b. gibi demeler bankomatlar aracl yla dzenli deme kapsamna alnmtr. Dzenli demede olan mudi says 1.498.786'a ulamtr.
Kredi kart says 1.150.000 adete ve ye iyeri says 64.924e, POS says 32.000'e ve iyeri cirosu da 1 Katrilyon 12 milyar liraya ykselmitir.
Mterilerimize verilen hizmetlerin izlenmesi ve mteri ikayetlerine zm bulunabilmesi iin Mteri ikayetleri zm Merkezleri kurulmutur.
Bankaclk alannda birok ilke imza atan Bankamz, yryen banka projesi ile bir yenilii daha hizmete sunmutur. OTOBANKLAR her trl teknolojik donanma sahip ve haberlemeyi uydu aracl ile salayabilmektedir.
Bugne kadar sektrn gerekli grd ada dnceyi ve gelimeleri rekabetin bir gerei olarak uygulamakta olan VAKIFBANK bundan sonra da bu zelliini devam ettirecektir.
VAKIFBANK TEFT KURULU
Tefti Kurulu Bakanl dorudan Ynetim Kurulu'na bal olup, Ynetim Kurulu adna banka tekilatnda ve Bankann denetimi altndaki kurulu ve irketlerde tefti , inceleme, soruturma ve her trl aratrma grevlerini yapar.
Mfettiler talimatlar Ynetim Kurulu adna Tefti Kurulu Bakan'ndan alrlar.
Kurul, 1 Bakan, 2 Bakan Yardmcs, 132 Mfetti ve Mfetti Yardmcs ile Bro Ynetmenlii personelinden olumaktadr.

Kurul yelerinin ikamet ve grev (Blge) merkezleri Tefti Kurulu Bakanl tarafndan ihtiyalar dikkate alnarak, Ankara, stanbul veya zmir olarak belirlenir.
Yeni atanacak Kurul yeleri'nin stanbul Blge Merkezi tercihleri ncelikli olarak deerlendirilir.
Tefti programlar uygulamas; Kasm-Nisan dneminde blge merkezlerinde (Ankara, stanbul ile zmir ilinde), Mays- Ekim dneminde ise dier il ve ilelerde yaplr.
Mfetti Yardmclarnn Staj ve Ykselmelerine Ait Hkmler ve Kendilerine Salanacak mkanlar:
1- Mfetti Yardmclar tefti konularnda 3 yllk staj sresi geirirler. Bu staj sresinin ilk 1,5 yl Mfetti refakatinde geirilir. Bu srenin sonunda baarl olan Mfetti Yardmclarna tefti, soruturma ve inceleme yapmak iin yetki verilir. 3 yllk staj sresi sonunda yeterli dzeye eritii anlalan Mfetti Yardmclar yeterlik snavna tabi tutulurlar. Yeterlik snavnda baarl olanlar Mfettilie ykseltilirler.
2- Tefti Kurulu yeleri ve bakmakla ykml olduu aile bireyleri Salk Ynetmeliimiz hkmleri erevesinde diledikleri zel ve resmi salk kurulularnda tedavilerini yaptrabilirler.
3- Tefti Kurulu yeleri evlenme yardm, doum yardm, yol gideri yardm, personel kredisi gibi olanaklardan yararlanmaktadr.
4- Mfetti unvann kazananlar mesleki bilgilerini artrmak ve bankaclk konusunda incelemelerde bulunmak zere bir sre yabanc lkelere gnderilebilirler. Ancak, Mfettilerin gidecekleri lkenin dilini bilmeleri gerekir.
5- Mfetti yardmclna hak kazananlarn byk blmnn blge merkezi stanbul olarak tespit edilecektir.
PARASAL HAKLAR
Bankamzda tm parasal haklar gnn ekonomik koullarna gre ayarlanmaktadr. Bankamzda en son greve ba layan ve halen grevde olan bir Kurul yesi'nin parasal haklar aadaki kalemlerden olumaktadr.
Aylk cret : Brt : 420.778.000 TL
Yevmiye : stanbul Blge Merkezinde : 29.000.000 TL
(Gnlk Brt) Ankara ve zmir Blge Mrk. : 27.000.000 TL
Blge Merkezi Dnda : 46.000.000 TL
Otel creti : Bankamz misafirhanesi bulunmayan yerlerde teklif alnmak suretiyle belirlenen otel fatura bedeli denmektedir.
zel Uzman.Taz. : Aylk Brt : 178.000.000 TL
Dier Taz. : Aylk Brt : 43.000.000 TL

Yabanc Dil Taz. : yi Derece ngilizce 340.000.000 TL
Orta Derece ngilizce: 236.000.000 TL
yi Derece Alm-Fran.Arapa: 262.000.000 TL
Orta Derece Alm-Fran Arapa: 157.000.000 TL
(Bankaca ayrca yaplacak olan yabanc dil snavnn kazanlmas art ile denecektir.)

kramiye : Yllk Brt : 4 Maa
Temett (Kar Pay) : Ana szle me gere ince ylda bir kere azami maa tutarnda.

SINAVA MRACAAT EKL VE SINAVA KATILMAK N GEREKL BELGELER:
Snava "Mfetti Yardmcl Giri Snav Bavuru Formu" ile mracaat edilir.
Sz konusu forma nfus czdannn ve tahsil durumunu gsterir belgenin birer sureti eklenecektir.
Bavuru formuna 1 adet fotoraf yaptrlacaktr.
Bavurular, Tefti Kurulu Bakanl 'na ahsen veya posta ile yaplr.
Bror ve Bavuru Formu www.vakifbank.com.tr adresinden temin edilebilir.
Snav Tarihi ve Yerleri:
Yazl snav 1 ubat 2003 tarihinde Ankara ve stanbul'da yaplacaktr. Yazl snavn yaplaca yerin adresi ve snav saati, snava katlacaklara niversite'ce gnderilecek Snava Giri Belgesi ile belirtilecektir.
Szl snava sadece yazl snav kazanm olanlar arlacaktr. Szl snavn tarihi ve snavn yaplaca adres, yazl snav kazananlara mektupla bildirilecektir.
Snava Katlacak Adaylarn Getirmesi Gereken Belge ve Gereler :
Snava katlmas uygun grlen adaylar snava katlrken yanlarnda; Snav Giri Belgesi, Kimlik Belgesi Asl (Nfus Czdan, Ehliyet) ile yeterli kurun kalem ve silgi getirmeleri gerekmektedir.
Snava Son Ba vuru Tarihi
Snava 13.12.2002 gn saat 17.00' ye kadar bavurulabilir.
13.12.2002 gn saat 17.00'den sonra yaplacak mracaatlar ile postadaki gecikmeler kesinlikle dikkate alnmayacaktr.
Snav in Bavuru Adresi:
T.Vakflar Bankas T.A.O.
(Tefti Kurulu Bakanl)
Atatrk Bulvar No: 207
Kavakldere/ANKARA


Giri Snavna Katlmak steyenlerde Aranlan artlar:
Snava katlmak isteyenlerin;
T.C. vatanda olmalar,
Kamu hizmetlerinden yasakl bulunmamalar,
En az 4 yllk retim sresi olan ve Hukuk, Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, statistik, Matematik ve T letme Mhendislii konularnda renim veren faklte veya yksek okullardan veya yetkili makamlarca bunlara edeerlilii tespit edilmi yabanc retim kurumlarndan mezun olmalar,
Erkek adaylarn fiili askerlik grevini yapm veya erteletmi olmalar. Herhangi bir nedenle askerlik hizmetinden muaf tutulmu olanlar snava kabul edilmezler. (31.01.2003 tarihi itibariyle askerlik grevini tamamlayacaklarn ve geici terhis belgesi olanlarn da bavurular kabul edilecektir.)
01.01.2003 tarihinde erkek adaylarn 30 yan, bayan adaylarn 28 yan doldurmam olmalar,
Salk durumlarnn yurdun her yresinde grev ve yolculuk yapmaya elverili olmas,
Daha nce Bankamz Mfetti Yardmcl giri snavna bir defadan fazla katlmam olmalar,
gerekmektedir.

YAZILI SINAV KONULARI:
Yazl Snav niversite tarafndan oktan semeli sorulardan test eklinde yaplacaktr.
1- ZORUNLU SINAV KONULARI:
a) GENEL YETENEK
Trke ve Matematik ile ilgili oktan semeli sorulardan test.
b) HUKUK
Medeni, Borlar, Ticaret, cra ve flas, Hukuk Usul Muhakemeleri, Ceza, Ceza Muhakemeleri Usul Kanunlarnn bankacl ilgilendiren hkmlerinden test.
c) YABANCI DL
ngilizce, Franszca, Almanca, dillerinin birinden test.
c) MHENDSLK
Bilgisayar Mhendislii ve Genel Mhendislik konularndan test.
2- SEMEL SINAV KONULARI
a) EKONOM
Genel Ekonomi ve letme Ekonomisinden test.
b) MALYE
Trk vergi sistemi, maliye teori ve politikas, finansman politikas ve ynetiminden test.
Hukuk Fakltesi mezunlar a, b, c konu balklar ile semeli snav konularndan setikleri bir tanesinden snava gireceklerdir.
T letme Mhendislii mezunlar a, c, d konu balklar ile semeli snav konularndan setikleri bir tanesinden snava gireceklerdir.
Bilgisayar, Elektrik, Elektronik, statistik ve Matematik mezunlar a, c ve d konularndan snava gireceklerdir.
Snavda Baar Esaslar:
Yazl snavda adaylarn girecei testlerin her birinden 100 zerinden en az 50 puan almas ve girdii tm snavlarn ortalamasnn ise en az 65 puan olmas halinde adaylar snavda baarl saylacaktr. Bir testten dahi 100 ham puan zerinden 50'nin altnda alan aday baarsz saylacaktr.
Snav tiraz Sresi:
Adaylarn, yazl snav sonularna ilikin itirazlarn snav sonu belgelerinin niversite tarafndan adreslerine postalanmasndan itibaren en ge 15 gn ierisinde Bankamz Tefti Kurulu Bakanl'na yazl olarak yapmalar gerekmektedir. Bu sreden sonra yaplan itirazlar dikkate alnmayacaktr.