Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 23 Kasım 2010 09:12, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Nevşehir Üniversitesi Rektörlüğünden :

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 S.D.M.K.48.maddesi hükümleri dahilinde Öğretim Üyesi alınacaktır.

Başvurular ilanın Resmi Gazete?de yayın tarihinden itibaren 15 (Onbeş) gündür.

Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23, 25 ve 26 maddeleri ile ?Nevşehir Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi?nde öngörülen puanları sağlamış olmaları şartıyla;

PROFESÖR kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine (Profesör adayları dilekçelerinde yayınlarından birini başlıca araştırma eseri olarak gösterecektir.) özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı sureti, doçentlik Belgesi, başlıca araştırma eserinin açıkça belirtildiği yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 6 (Altı) adet dosyayı (Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde ) ekleyerek,

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

(Profesör kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

DOÇENT kadrolarına başvuracak adayların; başvurdukları birim ve anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, doçentlik belgesi, yayın listesi, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet dosyayı (Personel Dairesi Başkanlığından temin edecekleri gönderim kutusu içerisinde) ekleyerek,

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

( Doçent kadrosuna müracaat edecek adaylar daimi statüde çalıştırılacaktır.)

YARDIMCI DOÇENT kadrosuna başvuracak adayların; başvurdukları anabilim dalını ve yabancı dilini belirten dilekçelerine, Özgeçmiş, (2) iki adet fotoğraf, nüfus cüzdanı örneği, yayın listesi, başvurdukları anabilim dalında yapmış oldukları doktora belgesi (yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması) ve yabancı dil başarı belgesini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 (Dört) adet dosyayı ekleyerek ilgili Fakülte Dekanlığına, şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ayrıntılı hizmet belgesini müracaat belgesine ekleyerek ibraz edeceklerdir.

Yardımcı Doçent kadrosuna; Profesör ve Doçentler, Doçent Kadrosuna; Profesörler müracaat edemezler.

Duyurulur.

Birimi Bölümü Anabilim Dalı ve Alanı Ünvanı Derecesi Adet Açıklama
Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı İngiliz Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 4 1 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Genel Biyoloji Yardımcı Doçent 4 1 Bitki ekolojisi ve ağır metal giderimi konularında çalışmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Zooloji Doçent 1 1 Balık sistematiği, balık biyolojisi ve populasyon dinamiği konularında çalışmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Güney-Doğu Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Kuzey-Batı Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Japon Dili ve Edebiyatı Yardımcı Doçent 3 1 Japon Dili ve Edebiyatı veya Japonca Öğretmenliği Bölümü mezunu olup, Japon Tarihi, Japon Dili veya Japon Edebiyatı konularının birinde doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri   Yardımcı Doçent 5 1 Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetler alanında Doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri   Yardımcı Doçent 3 1 Eğitim Programları ve Öğretimi anabilim dalında doktora yapmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anorganik Kimya Doçent 1 1 Oksim ve Schiff Bazı kompleksleri konusunda çalışmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Analiz ve Fonksiyanlar Teorisi Doçent 1 1 Özel Fonksiyonların eşitsizlikleri üzerinde çalışmış olmak.
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Profesör 1 1 Atatürk Dönemi siyasi ve ekonomik faaliyetleri üzerinde çalışmış olmak. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Tarihinde Demokrasi ve Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci ve Atatürk'ün Farklı Yönlerine İlişkin çalışmaları yapmış olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları   Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda Doktora veya Sanatta Yeterlik yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Hukuk Bilimleri Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Muhasebe Finansman Yardımcı Doçent 3 1 Bağımsız Denetim ve İşletmelerin sürekliliği üzerine çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Üretim Yönetimi ve Pazarlama Yardımcı Doçent 4 1 Kadınların satınalma davranışları ve planlanmış davranış teorisi üzerine çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Uluslararası İlişkiler Yardımcı Doçent 4 1 Gelişmekte olan ülkelerde sanayileşme süreçleri alanında çalışmış olmak.
İncekara Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu     Yardımcı Doçent 3 1 Anatomi alanında doktora yapmış olmak ve Columna Vertebralis üzerine çalışmaları olmak.
Turizm Fakültesi Gastranomi ve Mutfak Sanatları   Yardımcı Doçent 3 1 Gıda Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak.
Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi   Yardımcı Doçent 3 1 Rekreasyon alanında Doktora yapmış olmak
Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi   Yardımcı Doçent 3 1 İlgili alanda Doktora yapmış olmak.