Kadının Statüsü Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

İlan Giriş : 08 Kasım 2010 08:54, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Kadının Statüsü Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünden :

KADININ STATÜSÜ UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

1 - GENEL

T.C. Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 7 nci ve 9 uncu derece ?Kadının Statüsü Uzman Yardımcısı? kadrosuna atanmak üzere en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının;

ALAN ADET

* İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler,

İşletme ve İktisat Fakültelerinin;

İktisat Bölümü Mezunu (2)

Maliye Bölümü Mezunu (1)

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Mezunu (1)

* Hukuk Fakültesi Mezunu (1)

* İletişim Fakültesi Mezunu (2)

* Sosyoloji Bölümü Mezunu 5)

olmak üzere toplam 12 adet personel alımı yapılacaktır.

Genel Müdürlük, yapılacak sınav sonucunda bu ilanda belirtilen sayıda başarılı aday bulunmadığı takdirde, başarılı aday sayısı kadar eleman almaya yetkilidir.

2 - SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

Uzman Yardımcılığı sınavına başvurmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının Sosyoloji Bölümü ile İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İletişim, Hukuk, İşletme ve İktisat Fakülteleri veya öğrenim itibari ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 27-28 Haziran 2009 veya 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarında A Grubu puan türlerinden KPSSP3 puan türünden; Sosyoloji Bölümü ile İletişim Fakültesi mezunlarının en az 70 puan, İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, İşletme ve İktisat Fakültelerinin Maliye, İktisat, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümleri ve Hukuk Fakültesi mezunlarının en az 80 puan almış olmaları gerekmektedir.

Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuruda bulunanların atama yapılacak kadro sayısının 5 katına kadar olmak üzere; Sosyoloji Bölümü mezunlarından 25, İletişim Fakültesi mezunlarından 10, Hukuk Fakültesi mezunlarından 5, Maliye Bölümü mezunlarından 5, İktisat Bölümü mezunlarından 10, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunlarından 5 olmak üzere toplam 60 aday giriş sınavına alınacaktır. Değerlendirmede her kontenjanın son sırasında yer alan puana eşit olan adayların tümü sınava alınacaktır.

d) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS 2008, 2009, 2010) yabancı dilden en az (C düzeyi) 70 puan almış olmak,

e) 01.01.2010 tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1980 ve daha sonra doğanlar başvurabilir)

f) Askerlikle ilişkisi bulunmamak.

g) Süresi içinde başvurmuş ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri vermiş olmak.

3 - BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Ziya Gökalp Cad. No: 40 Kat: 2 Kızılay/Ankara adresi veya http://www.ksgm.gov.tr/ adresinden temin edilecek İş Talep Formunun eksiksiz doldurularak aşağıda 4 üncü maddede istenilen belgeler ile birlikte 22 Kasım 2010 tarihinden itibaren 03 Aralık 2010 tarihi mesai bitimine (saat: 18:00) kadar şahsen veya postayla Genel Müdürlüğümüz evrak birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Postayla yapılacak başvuruların taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi gibi yollarla yapılması gereklidir. Postadaki gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılamayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Posta yoluyla veya elden teslim edilen evraklarda eksik belge bulunması halinde değerlendirme dışı bırakılacaktır.

4 - BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Adaylar;

Uzman Yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adaylar, T.C. Kimlik numaralarının yer aldığı dilekçe ve aşağıdaki belgelerle birlikte Genel Müdürlüğe başvururlar.

a) Genel Müdürlüğün Web sayfasından (http://www.ksgm.gov.tr/) veya İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından temin edilen İş Talep Formu.

b) Yüksek öğrenim diplomasının veya mezuniyet belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği,

c) Yurtdışında öğrenim görmüş olanlar için yetkili kurum tarafından düzenlenmiş denklik belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği,

d) Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet (4,5 x 6) renkli vesikalık fotoğraf,

e) Kendi el yazısı ile; ana ve baba adları ile meslek ve işleri, ilköğretim dahil öğrenim yaptıkları okullar ve yüksek öğretimden sonra ne gibi işler yaptığını belirten imzalı özgeçmiş,

f) KPSS Sınav Sonuç belgesinin aslı veya fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,

g) Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) belgesinin aslı veya fotokopisi veya bilgisayar çıktısı,

5 - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, 7-10 Aralık 2010 tarihleri arasında, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Web sayfasında (http://www.ksgm.gov.tr/) ve Genel Müdürlüğümüz binası girişinde ilan edilecek olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sınav, Sınav Kurulu tarafından tek aşamalı ve sözlü olarak yapılacaktır. Sınavda, adayların, 5251 sayılı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun?da yeralan Genel Müdürlüğün görev alanlarına giren konular hakkında bilgi düzeyi, genel kültürü, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, davranış ve tepkileri ve mesleğe uygunluğu gibi hizmetlerin gerektirdiği niteliklere sahip olup olmadığı da göz önüne alınarak, Kurul Üyelerince her adaya ayrı ayrı 100 puan üzerinden not verilir ve bunların aritmetik ortalaması sözlü sınav notunu belirler. Sözlü sınav sonucunda başarılı sayılabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 70 tam puan almak gerekir.

6 - SINAV TARİHİ VE YERİ

Sözlü Sınav 13-16 Aralık 2010 (4 gün) tarihleri arasında, 10:00 - 18:00 saatleri arasında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Ziya Gökalp Caddesi No.40 Kızılay/ANKARA adresinde 9.katta yapılacaktır. Sözlü sınavın belirtilen tarihlerde tamamlanamaması halinde takip eden günlerde sınava devam edilecektir.

7 - KİMLİK BELGESİ

Adaylar, sınavda kimlik tesbitinde kullanılmak üzere yanlarında fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport gibi) bulunduracaklardır.

8 - KAZANANLARIN İLANI VE ATAMASI

Giriş sınavında, ilanda belirtilen her bir alanda, en yüksek puan alan adaydan başlanarak yapılan sıralamaya göre kazanan adayların asil ve yedek olarak isimleri, sözlü sınavın bitimini takip eden beş (5) iş günü içerisinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Web sayfasında ve Genel Müdürlük panosunda ilan edilecektir. Ayrıca kazananlara ve yedeklere yazılı tebligat yapılacaktır.

Kazananların, tebligatta bildirilen sürede istenen belgeler ile birlikte Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına başvurmaları gereklidir.

Tebligatta belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanların, atamadan sarfınazar edenlerin veya memurluğa alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar başarı sırası ile aynı usulle atanabilir.

Kendilerine tebligat yapılıp da, belge ile doğrulanabilen zorunlu nedenler dışında onbeş (15) gün içerisinde görevine başlamayanlar ile ispatı mümkün zorunlu nedenle göreve başlayamama hali iki (2) ayı aşanların atamaları iptal edilir.

Adaylar sınav sonuçlarına ilan tarihini takip eden üç (3) iş günü içerisinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne dilekçe ile itiraz edebilirler. İtirazlar Sınav Kurulu tarafından incelenir ve itiraz süresinin bitimini takip eden en geç iki (2) iş günü içerisinde karara bağlanarak, sonuç ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

Nihai sınav sonucu, itirazların karara bağlanmasını takip eden üç (3) iş günü içerisinde www.ksgm.gov.tr adresinde ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (Ziya Gökalp Caddesi No: 40 Kızılay/ANKARA adresinde) girişindeki duyuru panosunda ilan edilecektir.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

İlan olunur.

İLETİŞİM TELEFONLARI:

İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı

Telefon: (0312) 430 45 77 (dahili; 1101-1102)