Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 02 Kasım 2010 08:41, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünden:

AKADEMİK PERSONEL İLANI

Üniversitemizin aşağıda belirlenen birim ve anabilim dallarına 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre öğretim üyesi alınacaktır.

Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren onbeş (15) gündür. Başvurular ilan edilen birime şahsen yapılacak olup, süresi içinde yapılmayan başvurular ve eksik belgeli dosyalar ile postayla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Profesör kadroları devamlı statü için olup; adaylar başlıca araştırma eserini de belirttikleri dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan altı takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Doçent kadroları devamlı statü için olup; adaylar dilekçesine ekleyecekleri, doçentlik belgesi, diğer öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf ve özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına başvuracaklardır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adaylar; dilekçesine ekleyecekleri, öğrenim belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, üç adet referans mektubu, özgeçmiş ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dört takım dosya ile kadronun ilan edildiği birime başvuracaktır. Adaylar dosyalarına haklarında bilimsel referans alınabilecek üç öğretim üyesinin isim ve adreslerini ekleyecektir.

Yardımcı Doçent adaylarının yabancı dil sınav tarihleri daha sonra belirlenecek ve adaylara başvurdukları birim tarafından duyurulacaktır.

Yurtdışından alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir Atamaların yapılabilmesi için adayların durumunun ilan edilen kadro derecelerine uygun olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara ataması yapılan adaylar görev aldıkları birimin bulunduğu yerde ikamet etmek zorundadır.

Bu konulara ayrıca bir duyuru yapılmayacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI/ALANI UNVANI DER ADET AÇIKLAMA
Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Yrd.Doç. 5 1 Çocukluğun ve Eğitimin Kültürel Tarihi alanında çalışmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Topoloji Yrd.Doç. 5 1 Yüzeylere dair diferansiyel geometrik eşitsizlikler konusunda doktora yapmış olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Profesör 1 1  
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Profesör 1 1 Eski Türk Dili dalında çalışmaları olmak.
Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Yrd.Doç. 5 1 Yeni Türk Edebiyatı alanında doktora yapmış olmak. Atatürk Devri ve Arayışlar Devri Türk Edebiyatı üzerinde çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Yrd.Doç. 5 1 Uluslar arası çevre politikaları çerçevesinde çevre-teknoloji ilişkisi alanında doktora yapmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyasi Tarih Doçent 3 1 Türkiye ve Orta Asya?da dış siyaset ilişkileri alanında çalışmış olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Profesör 1 1 Dış politika analizi alanında çalışmış olmak.
Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Yrd.Doç. 3 1  
Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Nöroloji Profesör 1 1  
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Doçent 2 1  
Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Kardiyoloji Yrd.Doç. 5 1  
Tıp Fakültesi Üroloji Yrd.Doç. 5 1  
Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek YO - Doçent 2 1 Veteriner Fakültesi, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları dalında doçent unvanı almış olmak, kanatlı besleme ve beslenme hastalıkları alanında çalışmaları bulunmak.
Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek YO - Doçent 2 1 Veteriner Fakültesi Anatomi dalında doçent unvanı almış olmak, kanatlı anatomisi alanında çalışmaları bulunmak.
Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek YO - Doçent 2 1 Fitopatoloji bilim dalında doçent unvanı almış, bitki hastalıklarıyla biyolojik savaş ve mikoloji alanında çalışmaları bulunmak.