Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

İlan Giriş : 01 Kasım 2010 09:37, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemizin aşağıda Anabilim Dalı itibariyle unvanı belirtilen birimlerine öğretim üyesi alınacaktır. Profesör ve Doçentler daimi statüde görev yapacaklardır.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

1 - Adayların; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği?nin ilgili maddeleri, Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Eğitim-Öğretimi ve Yabancı Dille Eğitim-Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48 inci maddesindeki genel şartları ve Üniversitemiz Senatosu?nun 15.7.2008 tarih ve 2008/11-2 sayılı kararı ile kabul edilen ve Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından uygun bulunan yükseltme ve atamalarla ilgili minimum kriterleri sağlamaları gerekmektedir. (Ayrıntılı bilgiye http:/www.pdb.metu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilir)

2 - Üniversitemizde İngilizce eğitim yapıldığından; adayların, eğitim, araştırma yapacak ve yaptıracak düzeyde İngilizce bilmeleri gerekli olup, halen Üniversitemizde öğretim görevlisi veya öğretim üyesi olarak görev yapanlar hariç, diğer adayların:

a) Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak başvuracak adayların: Üniversite Senatosu?nun 22.12.2009 tarih ve 2009/11-2 sayılı kararı ile kabul edilen ve aşağıda belirtilen sınavlardan gerekli asgari puanlardan birine sahip olmaları ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.

SINAV MİNİMUM PUAN
KPDS/ÜDS 85
TOEFL-IBT 102
TOEFL-PBT VE TWE 610 ve 5
IELTS 7.5
ODTÜ YDYO-İYS 80

İngilizce sınavlarının sonuçlarının süresi üç yıldır. Bu sınavların dışındaki sınav sonuçları kabul edilmez.

Başvuru aşamasında KPDS/ÜDS sınav sonucu getirmiş olan adaylara, ayrıca İngilizce yazma becerilerini ölçen bir sınav yapılır. (İngilizce dil yeterliliğine ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.pdb.metu.edu.tr/SENATO_22.12.2009.pdf adresinden ulaşılabilir.)

b) İstenilen asgari İngilizce sınav puanına sahip olan Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör adayları Üniversitemizde İngilizce mülakata alınırlar. (Yardımcı Doçent adaylarının, 2547 sayılı kanunun 23/b maddesinde belirtilen yabancı dil sınavında da başarılı olmaları gerekmektedir.)

BAŞVURACAK ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER:

-Profesör ve Doçent adaylarının, bölümü ve başvuracağı alanı belirten bir dilekçe ekinde aşağıda içeriği belirtilen dosya ile Rektörlüğe başvurmaları gerekmektedir.

-Yardımcı Doçent kadrolarına başvuracak adayların işlemleri Fakülte ve Enstitülerce yürütüleceğinden, aşağıda içeriği belirtilen dosya ile ilgili birimlere başvurmaları gerekmektedir.

-Adayların, bilimsel çalışmalarını, atıflarını ve yayınlarını (Profesör adayları dilekçelerinde başlıca araştırma eserlerini belirteceklerdir) kapsayan dosyada ayrıca aşağıdaki belgeler de yer alacaktır:

-Özgeçmiş ve yayın listeleri,

-Onaylı diploma fotokopileri (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik vb. asılları ile birlikte gelindiğinde diploma onayları yapılabilecektir),

-Onaylı dil belgesi,

-Profesör adayları 6 takım, Doçent ve Yardımcı Doçent adayları 4 takım dosya teslim edeceklerdir.

-Başvuru dosyasında eksik belge olması halinde adayın başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

-Başvuru süresi ilan tarihinden itibaren 15 gündür. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİALANPROF.DOÇ.Y.DOÇ.

Matematik BölümüSayısal Analiz--1

Kimya BölümüOrganik Kimya, Biyokimya ve Organometalik Kimya--1

Psikoloji BölümüDeneysel Psikoloji1--

FizikMatematiksel Fizik1--

FizikDeneysel Katıhal Fiziği--1

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Mimarlık BölümüMimarlık Temel Eğitim Kuramı ve Tasarımı, Mimarlık Kültürüne Giriş ve Kuramları-1-

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Makina Mühendisliği Bölümüİmalat Konstrüksiyon1--

Çevre Mühendisliği BölümüSu Kaynakları ve Havza Yönetimi--1

Bilgisayar Mühendisliği BölümüBilgisayar Grafiği ve Yüksek Dinamik Aralıklı

Görüntü İşleme--1

Gıda Mühendisliği BölümüGıda Mikrobiyolojisi--1

İŞLETME FAKÜLTESİ

İşletme BölümüNicel Karar--1

İktisat Bölümüİktisat Tarihi1--

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Yabancı Diller Eğitimiİngiliz Dili Eğitimi--1