Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

İlan Giriş : 19 Ekim 2010 16:58, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanı

T.C. ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Kanun ile "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereğince Öğretim Elemanı alınacaktır.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR :

1- 2547 Sayılı Kanun ve ilgili yönetmelik esasları ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2- Öğretim Üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına naklen veya açıktan yapılacak yapılan her türlü atamada merkezi sınavdan (ALES) (ilan edilen kadronun bölümüne lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanında) en az 70 puan almış olmak,

3- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) veya Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavından (ÜDS) en az 50 puan veya eşdeğerliliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak,

4-En az lisans mezunu olmak,

5-Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak,

6- 4?lük not sisteminin 100?lük not sistemine dönüştürülmesinde YÖK Başkanlığınca belirlenen dönüşüm tablosu esas alınacaktır.

7-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması şartıyla.

MUAFİYET :

-Doktorasını tamamlamış olanlar, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacaklar, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe girdiği tarihte (31.07.2008) yükseköğretim kurumlarında bu kadro unvanlarında çalışmakta olanlar ile yükseköğretim kurumlarından ayrılan öğretim elemanlarının çalışmakta oldukları yükseköğretim kurumlarında veya başka yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarına başvurularında, merkezi sınav; meslek yüksekokullarının öğretim elemanı kadrolarına başvurularda ise yabancı dil şartı aranmaz. (Merkezi sınavdan muaf tutulacak adayların değerlendirilmesinde; son iki yıla ait merkezi sınav notunun bulunmaması halinde ALES puanı 70 olarak kabul edilir),

BAŞVURU ŞEKLİ :

Adaylar başvurularını Edebiyat Fakültesine yapacaklardır.

Başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilir. Eksik ve tasdiksiz belgelerle yapılacak müracaatlar ile süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar ilgili birimlere ulaşması gerekmektedir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER :

-Dilekçe ve Başvuru Formu (http://www.karatekin.edu.tr) adresinden temin edilebilir)

-ALES Belgesi (Aslı veya Onaylı Sureti)

-KPDS veya ÜDS Belgesi (Aslı veya Onaylı Sureti)

-Lisans Belgesi ve Transkript (Aslı veya Onaylı Sureti)

-Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Onaylı Fotokopisi)

-2 Adet Fotoğraf

-Özgeçmiş

-Askerlik Terhis, Tehir veya Tecil Belgesi (Bakaya durumda olmamak) (Aslı veya Onaylı Sureti)

-Daha önce kamuda çalışmış olanlar için hizmet belgesi (Onaylı)

-Var ise Doktora Belgesi (Aslı veya Onaylı Sureti)

-İsteniyorsa Yüksek Lisans Belgesi ve Transkript-İsteniyorsa Yüksek lisans veya Doktora öğrenci belgesi (Aslı veya Onaylı Sureti)

*Yukarıda belirtilen belgelerin aslının beyan edilmesi durumunda kurumumuzca suret onayı yapılacaktır. Posta yolu ile evrak göndereceklerin, evraklarını üniverteler veya notere onaylattırması gerekmektedir.

Not :Ön değerlendirme sonuçları ve kesin sonuçlar Üniversitemiz web adresinde yayınlanacak olup bu aynı zamanda tebligat niteliğinde olacaktır. Ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

BAŞVURU YERİ :

Edebiyat Fakültesi

Fatih Mah. Toki Konutları Kıbrıs Sokak No:3

ÇANKIRI Posta Kodu:18100 Tel: 0 (376) 254 12 05

  FELSEFE BÖLÜMÜ BİLİM TARİHİ VE FELSEFESİ ANABİLİM DALINDA DOKTORA YAPIYOR OLMAK Araştırma Görevlisi 1 02 Kasım 2010