Asya Finans Müfettiş Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

İlan Giriş : 20 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Asya Finans Müfettiş Yardımcılığı ve Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı

Sınava Katılma Koşulları

Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren; Hukuk, İktisat ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin İktisat, İşletme, Ekonometri, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler bölümleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerinin Endüstri Mühendisliği bölümü, İşletme Fakültelerinin İşletme Mühendisliği bölümü, Fen Edebiyat Fakültelerinin Matematik ve İstatistik bölümleri ile bunların, yetkili resmi makamlarca tanınmış Türkiye ve yabancı ülkelerdeki eşitlerinden birisini bitirmiş olmak.
1977 ve sonrası yıllarda doğmuş olmak.

Yeterli düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak.

Sağlık durumu Türkiye'nin her yerinde görev yapmaya ve seyahat etmeye elverişli olmak. (Bu durumun göreve başlama öncesinde Heyet Raporu ile belgelenmesi şarttır.)

Erkek adaylar için askerlik görevini fiilen yapmış olmak ya da sınav tarihi itibarıyla en az 1 yıl süreyle tecil ettirmiş olmak.

Kurumumuzca daha önce açılmış Müfettiş Yardımcılığı/ Uzman Yardımcılığı sınavlarına katılıp bunların sözlü aşamasında başarısız olanların başvuruları dikkate alınmayacaktır.


Yazılı Sınav Konuları
Genel Yetenek ve Genel Kültür
Adayların zihinsel becerilerinin ve genel kültür bilgilerinin ölçülmesine yönelik bir testtir.

Genel Bilgi
Adayların İktisat, Maliye, Genel Muhasebe, Ticari Matematik ve Hukuk (Borçlar, Medeni, Ticaret, Kıymetli Evrak, İcra ve İflas Hukuku) bilgilerini sınayan bir testtir.

Yabancı Dil
Adayların İngilizce düzeylerinin ölçülmesine yönelik bir testtir.

Sınava Başvuru
Sınav başvuruları 30 Temmuz 2004 tarihine kadar, İnternet üzerinden Sınav Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapılacaktır.

Sadece İnternet üzerinden yapılan başvurular kabul edilecek olup, diğer kanallardan (posta, e-mail, elden vs.) yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Sınav Başvuru Formu'nun yanlış doldurulması ya da gerçeği yansıtmaması durumunda başvuru kesinlikle dikkate alınmayacak, gerekli şartları taşımadıkları halde sınavda başarılı olan adayların sınavları iptal edilecektir.

Sınav Yöntemi
Sınavlar, yazılı ve sözlü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Yazılı sınav çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olanlara sözlü sınavın yeri ve tarihi ayrıca bildirilecek, başarılı olamayan adaylara sınav sonuç bildirimi e-mail yoluyla yapılacaktır.

Adayların, yazılı sınav sırasında yanlarında; yumuşak kurşun kalem ve silgi ile kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport veya evlilik cüzdanı gibi resmi kimlik belgesi bulundurmaları gerekmektedir.


Yazılı Sınav Tarihi ve Saati
Yazılı sınav 7 Ağustos 2004 tarihinde Ankara ve İstanbul'da yapılacak olup, adayların söz konusu tarihte saat 09.30'da tercih ettikleri şehirdeki sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekmektedir.


Sınav Yerleri
İstanbul Teknik Üniversitesi
Makina Fakültesi
Gümüşsuyu / İSTANBUL ayrıntı için tıklayınız

Ankara Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Cebeci / ANKARA ayrıntı için tıklayınız


Ek Bilgi
Sınavla ilgili her türlü ek bilgi 0216 554 53 53 ve 0216 554 53 54 no'lu telefonlardan sağlanabilir. Sınava katılma koşullarını taşıyan adayların başvuruları kabul edilecek, diğer adayların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Şartları uygun olan adaylara, sınava giriş bilgi-leri (sınav yeri, salon no, aday no)
5 Ağustos 2004 tarihine kadar e-mail ile gönderilecektir.

Şartları uygun olmayan adaylara ise sınava giremeyecekleri hususu bildirilecektir.