Emniyet Genel Müdürlüğü, Sözleşmeli Psikolog Giriş Sınavı Duyurusu

İlan Giriş : 15 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 02:14
Emniyet Genel Müdürlüğü, Sözleşmeli Psikolog Giriş Sınavı Duyurusu

BAŞVURU ŞARTLARI
1- Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren Psikoloji bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
2- Literatürü takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilmek,
3- Eğer tecrübeli ise buna dair belge,
4- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu?nun 48?inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz olmak,
5- 18 yaşından sonra yaptırılan yaş tashihlerinde, tashihten önceki yaş esas alınmak kaydıyla, Giriş Sınavının yapılacağı tarih itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak, (29.09.1970 tarihinden önce doğanlar müracaat edemeyeceklerdir.)
6- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
7- KPDS puanı en az 50 (E) olmak ve bunu belgelemek,
8- Süresi içinde başvurmak ve Giriş Sınavı için istenen belgeleri Kuruma vermiş bulunmak,
Eksik belge ve bilgi bulunan başvurular ile şartları uymadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. (Belgelerin aslı ibraz edilmek kaydıyla fotokopisi Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığınca tasdik edilebilir.)

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER
09/06/2004 tarihinden itibaren 22/06/2004 günü mesai bitimine (saat:18.00) kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen elden veya posta yolu ile aşağıda belirtilen belgelerin teslim edilmesi zorunludur. Bu tarihten sonra yapılan müracaatlar ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
1. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı veya www.egm.gov.tr adresinden temin edilerek doldurulacak Dilekçe,
2. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı veya www.egm.gov.tr adresinden temin edilerek doldurulacak Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu, (Daktiloda veya bilgisayarda doldurulacaktır. Formun alt kısmındaki NÜFUS CÜZDANINI ONAYLAYANIN bölümü Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığınca onaylanacağından boş bırakılacaktır.)
3. Diploma Örneği (Noter tasdikli) (Yabancı üniversite mezunları için ayrıca denklik belgesi)
4. Deneyimli ise buna dair ibraz edeceği belge,
5. Nüfus Cüzdanı sureti (Noter tasdikli)
6. İkametgah belgesi (Muhtar onaylı),
7. 4 adet yeni çekilmiş 4,5x6 ebadında vesikalık fotoğraf,
8. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığına dair tek hekim raporu,
9. Adli sicil kaydı,
10. Erkekler için askerlik görevini yaptığını, bu görevden muaf veya tecilli olduğunu gösterir belgenin aslı veya noter tasdikli sureti,
11. El yazısıyla doldurulacak özgeçmiş,
12. KPDS belgesi, (KPDS puanının en az 50 (E) olması gerekmektedir.)
13. Varsa KPSS belgesi.
Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar 27-28 Eylül 2004 tarihleri arasında Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına gelerek kendilerine verilecek sınav giriş belgesini alacaklardır. Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve saatte, nüfus cüzdanı veya sürücü kimlik belgesi gibi fotoğraflı ve onaylı ikinci bir kimlik belgesiyle hazır bulunacaklardır.

SINAV ŞEKLİ VE KONULARI
Giriş Sınavı, adayların mezun olduğu bölüm ile ilgili alan bilgilerinin yanı sıra, genel kültür düzeyleri, muhakeme, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğunun değerlendirildiği bir mülakat olacaktır.

İLAN
Belirtilen kadro sayısı kadar aday giriş sınavını başarmış kabul edilecektir. Ayrıca 15 adet yedek aday belirlenecektir. Nihai başarı listesi ve yedek aday listesi giriş sınavının bitiş tarihinden itibaren 7 gün içerisinde www.egm.gov.tr adresinde ve kurum girişine asılacak listeyle ilan edilecektir. 1. Sınavı asil olarak kazanan adaylar, nihai başarı listesinin ilanını takip eden tarihten itibaren 15 gün içerisinde; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığına dair tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan resmi sağlık kurulu raporunu Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına teslim etmek zorundadırlar. 2. Sınavı asil olarak kazanan adaylar için yaptırılacak Güvenlik Soruşturması sonucunun olumlu olması gerekmektedir. 3. Sınavı asil olarak kazanan adaylar belirtilen 29 kadroya kur'a usulü ile atanırlar. Ayrıca, kur'a çekimini müteakip 24 saat içinde aralarında anlaşarak yer değiştirmek isteyenlerin beyanları alınmak suretiyle yer değişikliği yapılabilir.Herhangi bir nedenle atanmayan personelin yerine sırasıyla yedek adaylar çağrılacaktır. Kazanan adaylar kendilerine bildirilen tarihe kadar müracaat etmeleri halinde atamaları yapılır. Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı, başka bir kurumda çalışmakta iken sınavı kazanan adayların, bu görevlerinde olumsuz sicil ve mütalaa ile disiplin cezalarını değerlendirme hakkını saklı tutar. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Ataması yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hiçbir hak talep edemezler ve haklarında, Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. İlanen duyurulur.

İRTİBAT TELEFONLARI
0 312 412 15 84
0 312 412 15 83

NOT: Müracaatlar ; 09.06.2004 tarihinden itibaren 22.06.2004 günü mesai bitimine (saat:18.00) kadar
Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen elden veya posta yolu ile yapılabilecektir.